Duurzame Masterchef
20-06-2018

Op donderdag 21 juni doen de derde jaars leerlingen van de A groep van het Piramide College mee met de Duurzame Masterchef 2018. Dit is een kookwedstrijd georganiseerd door de gemeente Den Haag voor leerlingen van VMBO scholen uit de regio. Het doel is dat de leerlingen een duurzaam gerecht bereiden, met dit jaar als hoofdingrediënt de oesterzwam.  We brengen tijdens deze middag ook een bezoek aan de Haagse Zwam (https://haagsezwam.nl/). Hier worden oesterzwammen gekweekt op koffiedik en deze zwammen zijn daardoor super duurzaam! Wij wensen de leerlingen veel succes! 

Kandidaten in het Tweede Tijdvak veel succes!
17-06-2018

Morgen begint het Tweede Tijdvak. Op het Piramide College doen enkele leerlingen vmbo en havo een examen in het Tweede Tijdvak. Dit heeft te maken met het spreiden van examens. Ook komt het wel eens voor dat een leering het examen niet in het Eerste Tijdvak kon maken, omdat hij/zij ziek was. 
Maandag 18 en dinsdag 19 juni worden de laatste schriftelijke examens afgelegd, waarna op woendag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 juli het mondeling examen plaatsvindt. Direct na het laatste mondelinge examen op vrijdag 13 juli is de uitreiking van de behaalde certificaten en diploma's.
Maandag 18 juni hebben we ook nog een kandidaat voor het IVIO examen geschiedenis.

Namens het team wensen we alle kandidaten veel succes!

eindexamen

Scrummen op Piramide College.
18-06-2018

Twee collega's van het Piramide College gaan scrummen. Ze gaan de methode toepassen bij het ontwikkelen van het nieuwe leergebied Science voor de 1e jaars leerlingen. Dit leergebied komt volgend schooljaar op het rooster voor alle leerlingen die in het eerste leerjaar gaan starten. Ook tijdens de lessen Science wordt met de scum methode gewerkt door de leerlingen en leraren.

Meer info over scrummen in het onderwijs  vindt u hier.

Op de foto ziet u het scrumbord van de betrokken leraren techniek en nask, Tamyra Meesters en Sander Michon.

scrum

Excursie naar Blijdorp.
12-06-2018

Vandaag waren de leerlingen van de bovenbouw van het Piramide College met biologie in het profiel op excursie naar Blijdorp. In Blijdorp werd een gedragsonderzoek gedaan bij o.a. de olifanten.

Blijdorp

Klussen voor Piramide College!
05-06-2018

Voor volgend schooljaar zoeken we leuke, eenvoudige klussen voor de A1 leerlingen die een interne stage gaan lopen. Ze bereiden zich daarmee voor op de begeleide externe stage. Denk daarbij aan kopieerwerk, eenvoudg inpak- en sorteerwerk e.d. Heeft u zulke klussen, denk dan aan ons en neem contact op met Loes Aarts l.aarts@hmsdepiramide.nl

 

pakket

Bas Oomens gefeliciteerd!
03-06-2018

Het was een super sportdag op het Piramide College. Het weer was perfect, de sfeer was heel gezellig en er werd fanatiek en sportief gesport.
De sportdag werd afgesloten met goed nieuws. Bas is geslaagd voor de proeve van bekwaamheid van zijn MBO opleiding. Volgend schooljaar gaat Bas beginnen met de opleiding leraar bewegingsonderwijs aan de HALO. Bas, gefeliciteerd met het prachtige resulaat en alvast succes met je vervolgstudie!

Morgen sportdag op het Piramide College!
31-05-2018

Morgen 1 juni houden we onze jaarlijkse sportdag. Het weerbericht ziet er prima uit. Het wordt vast een fantastische sportdag.
Daarbij wordt het een heel belangrijke dag voor onze stagiair bewegingsonderwijs Bas Oomens, want de mede door hem georganiseerde sportdag is zijn examenopdracht. Veel succes Bas. Wij doen allemaal sportief mee!

sportdag

Staatsexamen vervolgd.
13-05-2018

Vanaf morgen 14 mei wordt het Staatsexamen voor onze vmbo en havo examenkandidaten vervolgd. Het eerste tijdvak loopt tot en met eind mei, waarna in juni het tweede tijdvak begint. Op 11,12 en 13 juli is het mondeling deel van het Staatsexamen. Op 13 juli worden de behaalde diploma's en certificaten van het Staatsexamen en het IVIO-examen uitgereikt aan de geslaagden. Namens het team wensen we alle kandidaten veel succes de komende periode.

eindexamen

Heerlijk weer om examen te doen.
08-05-2018

Vandaag, gisteren en morgen doen een aantal leerlingen van het Piramide College college examen. Terwijl de anderen van de vakantie genieten, blokken zij op hun college examen Duits of Engels. Het college examen is een onderdeel van het Staatsexamen. Het Staatsexamen wordt vervolgd in de maanden mei, juni en juli. Het team van De Piramide wenst alle examenkandidaten veel succes!

Zorgwetten.
26-04-2018

De zorgwetten WMO, WLZ, Jeugdwet en zorgverzekeringswet zijn best ingewikkeld. Wat is nu wat en wat is voor wat?
Kansplus, Iederin en LSR hebben een brochure uitgebracht waarin deze wetten worden uitgelegd.
U kunt de brochure hier downloaden. 

 

zorg

VakantiepasClub Meivakantie
25-04-2018

De makers van de ZomervakantiePas hebben voor de Meivakantie weer een mooi activiteitenaanbod samengesteld mét VakantiepasKorting. Voetballers (meisjes én jongens) kunnen aan de slag bij de Juzzt Football Academy, testjes en proefjes worden gedaan bij de Kinderwerkplaats en met de Haagse Boomtoppers gaan VakantiePassers de boom in. Bij slechter weer is er natuurlijk ook binnen van alles te doen. Aanraders zijn het Urban Skillz Festival en een reis door de mens bij CORPUS!

Deze en alle andere activiteiten zijn nu te bekijken op www.vakantiepas.nl!

Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via www.vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een mail met  kortingsbonnen en een link naar de activiteiten.

Basketbalwedstrijd donderdag 29 maart
24-04-2018

Donderdag 29 maart hebben onze basketballers van het SO een wedstrijd gespeeld tegen onze oude bekende van kindcentrum de Bamboe, voorheen De Krullevaar.

Er was een grote opkomst van spelers en we werden door een groot publiek toegejuicht.

De kinderen waren erg aan elkaar gewaagd en speelden lekker fanatiek. Er werd goed samengespeeld, iedereen kwam aan de beurt om te scoren en dat deden we. Deze keer was de overwinning voor de Piramide maar de Bamboe geeft zich niet zomaar gewonnen. De Bamboe vond het zo leuk dat ze ons hebben uitgenodigd voor een herkansing.

Jongens en meiden, supergoed gespeeld. Het was superleuk om naar te kijken. Alle toeschouwers bedankt voor het aanmoedigen, het was een leuke middag!

 

 

Heel trots op onze docent natuur- en scheikunde!
20-04-2018

Het Piramide College is heel trots op onze docent natuur- en scheikunde Sander Michon. Hij is auteur van een nieuwe nask methode voor vmbo. Deze methode heet Overal. Sander, gefeliciteerd met het verschijnen van Overal!

nask

ECDL diploma voor Angel!
18-04-2018

Angel v.d.  Akker, leerling van het Piramide College, heeft het ECDL diploma behaald. ECDL staat voor Europees Compter Rijbewijs. Angel van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

De eerste geslaagden op het Piramide College!
17-04-2018

Dewi Geukes en Mandy Bregman zijn geslaagd voor het IVIO examen. Mandy heeft een 8 behaald voor het vak Engels en een 8 voor het vak Biologie. Dewi heeft een 6 behaald voor het vak Engels. Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Lente op Piramide Podium!
16-04-2018

De leerlingen werken aan mooie nieuwe, vrolijke ontwerpen. Ons nieuwe embossing apparaat geeft verrassende mogelijkheden zodat de leerlingen nog meer dan voorheen hun creatieve talenten laten zien. Op de foto ziet u een voorbeeld van de kleurrijke ontwerpen voor cadeau tasjes, cadeau enveloppen, labels, etiketten en kaarten. Daar word je toch vrolijk van!

vlinders

 

Excursie naar Europees Parlement.
26-03-2018

Vandaag zijn de examenkandidaten maatschappijleer 2, geschiedenis en economie van het Piramide College op excursie geweest naar Brussel.
Ze hebben een bezoek gebracht aan het Europees Parlement en natuurlijk ook de stad Brussel bekeken.

exursie Brussel

Groot practicum biologie.
22-03-2018

Vanmiddag was er op het Piramide College een groot practicum voor het vak biologie voor alle bovenbouwleerlingen vmbo en havo met biologie in het profiel. Door docent Esther en leraar in opleiding Renate was een afwisselend practicum voorbereid. Van 13.00 tot 15.00 uur werd door de leerlingen hard en enthousiast gewerkt.

practicum

Nieuwsbericht MiO
19-03-2018

Maatwerk in Onderwijs (MiO) is van start

Maatwerk in Onderwijs is een bundeling van expertise vanuit het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs en het Speciaal Basis Onderwijs. Een team van deskundigen, de zogenoemde Front-office, is via de mail dagelijks beschikbaar om mee te denken en te adviseren bij hulpvragen uit het onderwijsveld. Via een kort inschrijfformulier komt de vraag bij de MiO front-office terecht. Vragen kunnen eventueel ook gesteld worden over een anonieme leerling.

MiO bedient vanuit "De Haagse Scholen" en "VierTaal", alle scholen in Haaglanden en de omringende regio’s. De Front-officemedewerkers staan in nauw contact met elkaar en maken maximaal gebruik van alle kennis die de onderlinge diensten bieden, de zogenoemde Back-office. De kennis concentreert zich op drie niveaus: leerlingen, leerkrachten en schoolteams. Een vraag kan gaan over bijvoorbeeld leerproblemen, een gedragsstoornis of een motorische beperking. Juist vragen waarin de school als gevolg van multi-problematiek geen passend antwoord vindt op de ondersteuningsbehoefte van de leerling, kunnen door MiO goed worden opgepakt. Wij zijn in staat om in korte tijd met verschillende specialisten uit de Front-office - allen werkzaam in het onderwijsveld - naar de hulpvraag te kijken en de school in contact te brengen met de juiste Back-office contactpersoon. MiO houdt de vinger aan de pols totdat de hulpvraag bij de juiste contactpersoon terecht is gekomen en op de hulpvraag actie is ondernomen.

Maatwerk in Onderwijs wil toonaangevend en vooruitstrevend zijn in de regio als het gaat om ondersteuning en begeleiding voor leerlingen vanaf drie tot eenentwintig jaar.

Kortom: MiO is een belangrijke speler in netwerken en ketens rond (complexe) onderwijszorg.

Voor meer informatie bezoek de website www.maatwerkinonderwijs.nl

Mooie nieuwe doosjes voor Pasen.
16-03-2018

Het Piramide College heeft een eigen leerwerkbedrijf, Piramide Podium. Het leerwerkbedrijf werkt voor klanten van binnen en buiten de school aan opdrachten, maar leerlingen ontwerpen en produceren ook eigen producten. Voor Pasen zijn de doosjes in de foto ontworpen en gemaakt. Deze zijn te koop met en zonder paaseitjes. Neem hiervoor contact op met Jacqueline Grul of Charlie van Dien. 

paasdoosjes

 

 

 

 

Dance4Life schoolfeest is 6 april!
15-03-2018

Op vrijdag 6 april is het Dance4Life schoolfeest op het Piramide College. Dit feest hebben we gewonnen, omdat we de beste school van Nederland waren van de scholenactie 2017. Het wordt een geweldig feest met 2 top DJ's. Het feest is alleen voor de leerlingen van het Piramide College.

Examentijd op Piramide College!
11-03-2018

De examens gaan van start op het Piramide College! Dinsdag 13 maart beginnen we met het IVIO examen, waarna op donderdag 15 en vrijdag 16 maart de rekenexamens zijn voor vmbo en havo. Deze rekenexamens worden digitaal afgenomen. In april zijn de digitale eindexamens voor vmbo bbl en kbl en in mei begint het centraal schriftelijk examen voor vmbo tl en havo.  Alle examenkandidaten veel succes!

Gezellig slaapfeestje voor de eindexamenkandidaten
23-02-2018

Gisteren begon in de avond een gezellig slaapfeestje voor de examenleerlingen van het Piramide College. Ongeveer 25 leerlingen en een aantal personeelsleden hebben de nacht van 22 op 23 februari op school geslapen.
Het was heel gezellig. Er werd gegamed, fim gekeken en gesport. Midden in de nacht werd nog een potje zitvolleybal gedaan in de gymzaal tussen docenten en leerlingen. Leerlingen Daina en Esmeralda bedankt voor de perfecte organisatie van het slaapfeest.

Van Ameland tot Arhus: onbeperkt vakantieplezier
26-01-2018
Op vakantie met een beperking? Ook in 2018 biedt Stichting Wielewaal een afwisselend vakantieprogramma voor kinderen en jongeren met een beperking. Van de Efteling tot Engeland en van Pinkpop tot Portugal, Wielewaal maakt het mogelijk. Lees meer en download de informatie.
Paarse Markt te zien op RTV Discus
29-01-2018

Op de website van RTV Discus is een item te zien over de Paarse Markt. Ga hiervoor naar deze link.
En kies de uitzending van 21 januari.

De Paarse Markt was de afsluitende actie van Dance4Life op het Piramide College.

Kinderrevalidatie
19-01-2018

Onderzoek naar kinderrevalidatie:

Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

Heb je een kind met een lichamelijke beperking en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen? Laat dan je nu stem horen! De BOSK geeft jou de mogelijkheid om jouw input te leveren.

Wordt jouw kind behandeld in de kinderrevalidatie? Help dan mee met de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie. Je kunt hier (http://ow.ly/gcOL30hoFjQ) je stem uitbrengen op de vragen die volgens jou in de Top 10 moeten komen.

Wil je meer informatie over de onderzoeksagenda, kijk dan hier (http://ow.ly/F7AA30hoFuc).

De Onderzoeksagenda wordt ontwikkeld door BOSK en OuderInzicht, met inhoudelijke ondersteuning van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en het EMB Research Centre van de RUG en financiële ondersteuning van het Revalidatiefonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Afsluiting project Frame!
17-01-2018

De leerlingen van V1 van het Piramide College  hebben gisteren op het Maris College het project Frame afgesloten met de leerlingen van het Maris College. Het was een succesvol project. Wij vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen en leerlingen van het regulier voortgezet onderwijs met elkaar samenwerken. Het project Frame werd mede mogelijk gemaakt door de Nationale Jeugdraad. Meer informatie over de Nationale Jeugdraad via deze link.

 

5e Kerst kennisquiz!
22-12-2017

Vandaag, 22 december, de laatste schooldag voor de Kerstvakantie werd de 5e editie van de Kerst kennisquiz gehouden. Wie zou er dit schooljaar de trotse titel Nieuwskenner 2017 mogen dragen? Deze editie deed voor het eerst het VierTaal College mee aan de quiz. Na de voorrondes in de klassen traden de finalisten aan. Dit waren voor onze school Frederique (A1), Gala (A2), Fatima (V1/2), Aafke (V3/4), Maurice (VHa) en Daina (VHb). Van het VierTaal College kwamen ook 6 finalisten. De spannende finale werd in de aula gespeeld en na een spannende strijd gewonnen door Riza van het VierTaal College. Op de foto zie je de blije winnaar met de directeur Ingrid Okhuijsen en de teamleider Suzanne Pronk. De scholenstrijd werd gewonnen door het Piramide College. Onze school presteerde overall net iets beter. Het was een succes. Volgend jaar gaan beide scholen weer de strijd aan om de titel Nieuwskenner. Met dank aan docenten Dorine, Davina en David voor de perfecte organisatie. 

 

nieuwskenner

Kerstgala Piramide College super gezellig!
22-12-2017

Het Kerstgala van het Piramide College was supergezellig. Er was popcorn, suikerspin, kerstcake, koek en bara met hete saus. De ouderraad heeft samen met de kerstcommissie een heel sfeervol en gezellig feest georganiseerd. Er werd gekletst, gegeten en gedanst. Iedereen zag er op zijn kerstbest uit. Met dank aan de ouderraad, de kerstcommissie, de oma en moeder van Sabrina en iedereen die er bij was. Het was top! Het gedicht van Annabel over het Kerstgala kunt u hier downloaden.

kerstviering

Prijswinnaars Dance4LIfe scholenactie!
22-12-2017

Het Piramide College is flink in de priijzen gevallen bij de scholenactie van Dance4Life. We hebben met alle leerlingen een topprestatie geleverd en zijn beste school van Nederland! Niet alleen de school, maar ook enkele leerlingen hebben prijzen gewonnen. Alle prijswinnaars vindt u via deze link.

Friends4Friends 2018 gaat van start!
21-12-2017

Op woensdag 31 januari 2018  gaat de editie 2018 van Friends4Friends van start. Leerlingen van het Piramide College hebben in eerdere jaren met veel plezier deelgenomen aan het project. Studenten van de Haagse Hogeschool gaan samen met leerlingen leuke activitieiten ondernemen. Is het wat voor jou, uw zoon/dochter? Meer informatie kunt u hier downloaden.
Wilt u meer weten of wilt u uw zoon/dochter aanmelden voor het project, neemt u dan contact op met de school.

LOB a serious game!
21-12-2017

Op het Piramide College werken de leerlingen van V1/2 aan het ontwikkelen van een prototype van een game voor het vak LOB. Dit doen ze i.s.m. het gamebedrijf Future Rebelz. Voor dit project hebben we een innovatiesubsidie van de Gemeente Den Haag verkregen. Natuurlijk willen we het liefst na afloop van het project de educatieve game echt (laten) bouwen. Hiervoor zoeken we nog een subsidiemogelijkheid of een of meerdere sponsors. Misschien kunt u ons helpen? Het project is leerzaam en leuk! Er wordt gewerkt aan de LOB competenties en de 21st century skills!

Download hier de eerste resultaten van de leerlingen.

 

LOB

Dance4 Life Beste school van Nederland!
20-12-2017

Het Piramide College kreeg vandaag bezoek van 3 dames van de organisatie van de scholenactie 2017. Het Piramide College wint een supervet schoolfeest! Wij zijn de beste school van Nederland (2.320,20 euro) van de scholenactie 2017.
We hebben nog 3 prijzen gewonnen, 3e plaats beste leerlingen Benke( 415 euro); 2e plaats beste leerlingen Isabelle (453,53 euro) en beste docent Loes (628,50 euro).

De finaledag met alle prijswinnaars wordt vandaag gepost op Instagram. Zoek en volg op Instagram: dance4lifenl

Op de foto ziet u de trotse prijswinnaars Benke, Isabelle en Loes + Annabel met het totaalbedrag van onze school.

prijzwinnaars_dance4life

 

Annabel schooldichter van het Piramide College!
19-12-2017

Het Piramide College heeft een schooldichter. Ons land heeft een dichter des vaderlands. Den Haag heeft een stadsdichter en wij hebben een schooldichter. Download hier het gedicht van Annabel over de scholenactie van  Dance4Life.

Kerstcake!
15-12-2017

Gisteren werd op het Piramide College door de leerlingen van de klas A2 heerlijke kerstcake gebakken. Het resultaat was professioneel!
We hebben er van gesmuld! 

Kerstcake

Piramide Podium bij Kerstmarkt Ock!
15-12-2017

Het Piramide College is met het leerwerkbedrijf Piramide Podium een van de standhouders van de Kerstmarkt op Buitenplaats Ockenburgh. Arno, Emmanuel en Jim zijn met enkele collega's aanwezig om de producten te verkopen die zijn gemaakt. Een deel van de producten ziet u op de foto. De Kerstmarkt is op vrijdag 15 december van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden via deze link. U bent van harte welkom!

ock

Paarse Markt
13-12-2017

De Paarse Markt was een groot succes. De middag verliep prima. Er waren vele aktiviteiten en de markt zag er fantastisch uit. Ouders, bedankt voor jullie komst en bijdragen, van taart, tot hairwraps tot bloemen. 
De totale opbrengt van onze scholenactie voor Dance4LIfe wordt voor de kerstvakantie bekend gemaakt. Bent u benieuwd naar de stand ga dan naar de website van de scholenactie. 

paarse vrijdag

 

Paarse Markt en Dance4Life
06-12-2017

Het gaat top met Schools4lIfe. We zijn de tweede school van Nederland in het klassement en we hebben de Paarse Markt nog niet gehad. Vrijdag 8 december is de Paarse Markt van 13.00 uur tot 15.00 uur. Komt u ook?! Er zijn toffe workshops door leerlingen, leraren en relaties, zoals yoga, FIFA, djembe, sportklimmen e.d. Er zijn kramen met kerstspullen, kunst en producten van Piramide Podium. Er worden oliebollen verkocht. Er is een bakwedstrijd. Er is een speciale Paarse cocktail ontwikkeld. Komen hoor. De opbrengst is voor Dance4LIfe. 

Geeft u uw zoon/dochter wat geld mee. Er is veel te doen voor iedereen. Nog leuker u komt zelf ook! U bent van harte welkom!

 

Scholenstrijd op het Piramide College!
06-12-2017

Op Scholenstrijd.nl kan iedereen een portefeuille aanmaken enmet 100.000 euro startkapitaal leren beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.
De leerlingen van het Piramide College met economie in het pakket zijn ook aan het beleggen egslagen en we zijn qua resultaen nu de 9e school van alle deelnemende scholen van Nederland. Marc Broekman is onze topbelegger. Meer weten download dan hier de info.

Samenwerking ouders en school bij extra zorg
05-12-2017

Samenwerking ouders en school bij extra zorg

Voor sommige leerlingen op De Piramide is meer zorg nodig, dan de school uit haar kernondersteuning kan bieden. In die situaties wil de school nauw met ouders/verzorgers samenwerken om meer zorg de school binnen te halen. In de folder: 'Informatie over de bekostiging van zorg op De Piramide' kunt u lezen hoe De Piramide deze samenwerking wil vormgeven. Lees verder :

Bestand: Stroomschema zorg op school.pdf

Bestand: Informatie over de bekostiging van zorg op VSO De Piramide.pdf

Opbrengst Kinderpostzegels
05-12-2017

 

De kinderen van de Piramide zijn op pad geweest om geld op te halen voor de Kinderpostzegels. Onlangs kregen wij het "Certificaat Superschool" vanwege het enorme bedrag dat we hebben opgehaald. Ook de school is heel trots op de kinderen en het opgehaalde bedrag!

Piramide College en Dance4Life!
30-11-2017

De actie voor Dance4Life verloopt super!. Leerling Isabelle en locatiedirecteur Loes Aarts staan nu beiden op nr. 1, leerlingklassement en docentenklassement. De school staat op de 4e plek van alle deelnemende scholen en de klas V4 op de 2e plek van alle klassen. 
We hopen behalve, dat we veel geld ophalen voor Dance4Life dat we ook een scholenprijs winnen, zoals een Dance4Life schoolfeest of een workshop met Kenzo Alvares of SYTYCD-finalist Eldrick.

Vrijdag 8 december is de Paarse Markt. Iedereen is van harte welkom van 13.00-15.00 uur. Neemt u dan wat geld mee om deel te nemen aan een workshop salsa dansen, djembe of een klimworkshop en om lekkere en leuke dingen te kopen bij de kramen. 

Wilt u een leerling sponsoren,  ga dan naar de website van de scholenactie. 

 

dance4life

De inpakservice is gestart.
28-11-2017

De inpak- en gedichtenservice voor Dance4Life is gestart! Veel succes Annabel en Georgette!

dance4life

Dance4life update!
27-11-2017

Het gaat goed met de actie op het Piramide College. Benke uit V3/4 heeft gefietst voor Dance4Life en een groot bedrag opgehaald. Isabelle uit V3/4heeft 10 banen gezwommen. Mohammed heeft een dag niet gegeten, Isha heeft een dag niet gepraat. Annabel dicht door en een medewerker fietst in voetbalbroek met shirt van haar favoriete voetbalclub 17 km van huis naar school en terug. De horecagroep maakt heerlijke hapjes. Al deze acties, samen met alle andere persoonlijke acties, hebben het Piramide College al op de 4e plaats van het klassement gebracht. Echt knap voor een kleine school!

Vergeet u niet de afsluitende actiedag met de Paarse Markt op vrijdag 8 december van 13.00 tot 15.00 uur. Dat wordt een mooi evenement met workshops w.o. salsa dansen, boccia en sportklimmen met daarbij een markt met kraampjes. Er worden oliebollen gebakken, hairwraps gezet, kaarten en kunst verkocht en nog veel meer . Er is een bakwedstrijd en een Paarse cocktail. U bent van harte welkom. Het Escampjournaal is ook present.

 

dance4ife

Inpakken en dichten voor Dance4Life.
23-11-2017

Dinsdag 28 november gaan Annabel uit VHb en Georgette van Dijke, docent, inpakken en dichten voor Dance4Life.
Van 8.30 uur tot 12 uur gaan zij voor de Sint en Dance4Life aan de slag. U kunt uw pakje vanaf vandaag tot en met 28 november 12.00 uur  inleveren op het Piramide College.  Zet uw naam of de naam van degene waarvoor het pakje is op het pakje.
Wilt u een orgineel gedicht bij het pakje lever dan steekwoorden in voor 24 november bij Annabel of Georgette. Email g.vandijke@hmsdepiramide.nl.

2,50 euro per gedicht incl. inpakken en 1 euro alleen voor de inpakservice. Voor Dance4Life!

Denkt u ook aan de Paarse Markt op vrijdag 8 december van 13.00 tot 15.00 uur? Dit is de afsluitende actie met kraampjes, workshops en veel meer. U bent van harte welkom. U kunt betalen met Piramides. 4 Piramides voor 2,00 euro. De opbrengst gaat naar Dance4Life.

sint

De Paarse Markt op 8 december!
22-11-2017

De leerlingen van het Piramide College zijn enthousiast aan het bakken, dichten e.d. om geld in te zamelen voor de scholenactie van Dance4Life. Op 8 december sluiten wij de actie af met een Paarse Markt. Meer informatie vindt u in de flyer die u hier kunt downloaden. Komt u ook? Zet de datum en tijd in uw agenda. Dit wilt u niet missen.

De Paarse Markt wordt georganiseerd op Paarse vriidag. Meer informatie over Paarse vrijdag vindt u hier.

Excursie V3 leerlingen naar Kunstuitleen
17-11-2017

Gisteren zijn de V3 leerlingen van het Piramide College, die het vak Kunst volgen op excursie geweest naar de Kunstuitleen.
Daar hebben ze kunstwerken bekeken en met elkaar besproken. Het was een geslaagde excursie.

kunstuitleen

In actie voor Dance4Life!
16-11-2017

De leerlingen van het Piramide College zijn in actie voor Schools4Life, de scholenactie van Dance4Life.
Daphne is al ruim over haar streefbedrag heen door cupcakes te bakken en te verkopen. 
Annabel komt al dicht bij haar streefbedrag door gedichten te schrijven en te verkopen.
Zo zijn er nog meer leerlingen in actie gekomen voor het goede doel. 
Op vrijdag 8 december wordt de actie afgesloten met de Paarse Markt. Deze is van 13.00 tot 15.00 uur. U bent van harte welkom. Het Piramide College hoopt dan een mooi bedrag te hebben opgehaald. Wilt u ook een leerling sponsoren, dat kan via deze link .

cupcakes

Dirigeren Residentie Orkest
14-11-2017

Groep bb c is vandaag naar het Zuiderstrandtheater geweest. De klas heeft meegedaan met het project "dirigeren" in samenwerking met het Residentie Orkest.

Erwin (jr.) was zó goed tijdens de repetities, dat hij vandaag voor het voltallige orkest een stuk mocht dirigeren. Hij vond het erg spannend, want er zaten bijna 800 kinderen in de zaal naar hem te kijken. Gelukkig vond hij het leuk om te doen en ging het allemaal goed!

 

Schools4Life persoonlijke actie is gestart!
10-11-2017

Maandag 6 november is de persoonlijke actie periode voor Schools4Life, de scholenactie vsn Dance4LIfe gestart. Alle leerlingen van het Piramide College hebben een persoonlijk profiel aangemaakt en zijn in actie gekomen. Isha uit V3/4  bijvoorbeeld heeft gisteren de hele dag haar mond gehouden en Jim uit V3/4 gaat morgen een drumsolo geven. Zo zijn er nog veel meer acties bedacht en in de maak.


U kunt helpen door een leerling te sponsoren op de volgende website. U kunt heel gemakkelijk en veilig een bedrag overmaken via de website en er voor zorgen dat het Piramide College tot de Top25 scholen behoort.
De individuele actie duurt tot 7 december. Op vrijdag 8 december houdt het Piramide College een grote actiedag. Van 13.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom op de Paarse Markt. 

Juf Nathalie
09-11-2017

Op het Piramide College begon de ochtend een beetje verwarrend voor Nathalie, doordat zij haar kar niet kon vinden. Deze bleek versierd te zijn en daarna verstopt. Een grapje voor haar verjaardag. Leerlingen Daphne en Annabel hadden ook nog een cadeautje en een gedicht voor Nathalie. Nathalie is morgen jarig. We wensen Nathalie morgen een hele fijne verjaardag toe. 

jarig

 

 

Dance4Life scholenactie
02-11-2017

De leerlingen komen in actie! Maandag 6 november gaat de scholenactie van het Piramide College voor Dance4LIfe van start. De leerlingen wordt gevraagd een persoonlijk profiel aan te maken op de website van de scholenactie.
Daarna kunnen de leerlingen zelf in actie komen om geld in te zamelen. Met het ingezamelde geld ondersteunen we de actie, waardoor door Dance4LIfe getrainde jongeren seksuele voorlichting kunnen geven aan jongeren in Pakistan.

Download hier het stappenplan voor het aanmaken van een persoonlijk profiel.

Ouders/verzorgers, familieleden, buren, vrienden en vriendinnen, m.a.w iedereen kan van maandag 6 november t/m donderdag 7 december via de website https://scholenactie.dance4life.nl/ een leerling sponsoren. 

Vrijdag 8 december van 13.00 -15.00 uur organiseert het Piramide College een Paarse markt. Zet deze datum alvast in uw agenda. U bent dan van harte welkom. De opbrengst van de activiteiten die deze middag plaatsvinden, is bestemd voor de actie.

dance4life

Nieuw! Breinstaat app!
29-10-2017

De app Breinstraat is ontwikkeld voor jongeren die bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte hersenletsel hebben gekregen. In de app wordt uitgelegd wat er gebeurt in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Ook de weg naar huis, school, vrienden en vrije tijd komt aan bod. Je kunt in de app ook je eigen hersenletselpaspoort maken. De app is gratis is te downloaden.
Meer infomatie is te vinden op www.breinstraat.nl

app NAH

Cigarbox guitar!
27-10-2017

Vandaag werd er tijdens de laatste les van de beroepsmodule Techniek op het Piramide College muziek gemaakt.
Rowin Rang, oud stagiair van Piramide Podium, was vandaag in de groep om samen met de leerlingen gitaar te spelen.
De door de leerlingen zelf gebouwde gitaren waren zowel akoestisch als versterkt te bespelen. Een knappe prestatie van de leerlingen van V1/2.

gitaar

 

Thema avond Social Media
27-10-2017

Gisterenavond was een deel van de thema avond gewijd aan social media op school en thuis. Van Linda Vonhof van Social Media Wijs kregen wij een tip voor een website waar meer informatie voor ouders te vinden is.  Ook over online pesten. Dit is www.pestweb.nl 
Voor de focusgroep Social Media van het Piramide College zoeken we nog naar ouders/verzorgers die in deze groep willen meedenken over afspraken over het gebruik van social media op school. In de groep zitten leerlingen en medewerkers. We willen de groep graag versterken met een of meer ouders/verzorgers. Laat u het weten wanneer u hiervoor interesse heeft?

Burgemeester Krikke
26-10-2017

Vandaag was er hoog bezoek op SO De Piramide.

De burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke heeft donderdagochtend een informeel kennismakingsbezoek gebracht aan SO De Piramide en De Witte Vogel. Zij wilde ons nieuwe gebouw graag eens zien, maar vooral veel weten over de leerlingen.

In groep 1/2b heeft zij gezien dat de leerlingen prachtige herfstwerken maakten en in groep bb b is zij even bij de instructietafel aangeschoven tijdens een taalinstructie.

Wij zijn blij dat de burgemeester kort heeft kunnen kennismaken met een aantal leerlingen en hopen haar nog eens op De Piramide te verwelkomen.

Sportmarkt en opening beweegloket Den Haag!
26-10-2017

Sport en bewegen is leuk en iedereen moet hieraan mee kunnen doen. Het is helaas niet altijd bekend wat er in de regio te doen is aan sport- en beweegactiviteiten wanneer je een beperking hebt. Het Beweegloket wordt geopend om je hierbij te helpen. Om dit te vieren opent de gemeente Den Haag het Beweegloket met een Sportmarkt, dus pak deze kans om aan alle activiteiten mee te doen. 

De Sportmarkt en opening van het Beweegloket is op zaterdag 4 november van 10.00 uur tot 13.00 uur. Locatie Sportcampus Zuiderpark. Je bent van harte welkom! Meer informatie vind je hier.

Workshop social media
23-10-2017

Vandaag volgden de leerlingen van de leerlingenraad en de Focusgroep Social Media ter voorbereiding op de thema avond van donderdag 26 oktober een workshop over social media gebruik. De leerlingen maakten in groepjes video's over social media op school. De video's zijn input voor de thema avond voor ouder/verzorgers van donderdag 26 oktober. Een deel van de thema avond gaat over social media op school en thuis.

U bent van harte welkom op de thema avond. We hopen met veel ouders/verzorgers van het Piramide College en van de so groepen BBc en BBb van De Piramide in gesprek te gaan over dit belangrijke thema.
De avond is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Het gehele programma van de thema avond vindt u hier.

social media

 

Natuur- en Techniekspektakel 2017
11-10-2017

Iedereen is welkom op het Natuur- en Techniekspektakel op zondag 26 november a.s. tussen 12.00 en 16.00 uur. Kom je gezellig samen met je vrienden, vriendinnen en hele familie naar het Natuur-en Techniekspektakel?
Iedereen is welkom: de toegang is gratis!   We halen Naar Buiten! naar binnen dus ga je op kleinebeestjessafari. Wil je weten wat een uil heeft gegeten pluis een uilenbal uit. Ben je een techneut kun je een mini-hut bouwen. En zo is er voor iedereen wel wat te doen. Wethouder Joris Wijsmuller opent om 12:00 u. met een spannend Avonturenpad het Natuur- en Techniekspektakel.
Zorg dat je erbij bent!
Plaats:  
Haagse Hogeschool,  Johanna Westerdijkplein 75 Den Haag

Vergeet je 50 dingenkaart niet! Je kunt tijdens het spektakel een aantal dingen afstrepen. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/naarbuiten  
Thema avond voor ouder/verzorgers 26 oktober.
11-10-2017

Op donderdag 26 oktober wordt op het Piramide College, Steenwijklaan 30, een thema avond voor ouders/verzorgers georganiseerd. Deze avond is zowel voor de ouders/verzorgers ven het so als die van van het vso. Het programma vindt u via deze link. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. 

U bent van harte welkom!

Asifa vertelde vandaag haar verhaal.
10-10-2017

Vandaag was Asifa uit Pakistan namens de organisatie Dance4Life op het Piramide en VierTaal College. Zij vertelde in een gastles haar indrukwekkende persoonlijke verhaal. Daarmee is de actie Schools4Life officieel gestart. De leerlingen komen binnenkort in actie om geld in te zamelen voor sexuele voorlichting op scholen in Pakistan. 
Op de foto zie je dat de leerlingen een speciaal actiebandje krijgen. Veel succes met de actie!

dance4life

Kinderboekenweek 2017-2018
10-10-2017

 

Gruwelijk eng…

 We begonnen in de centrale hal met het lied “gruwelijk eng”. Er werd lekker gezongen. De kleuters hadden het naar hun zin en vonden het heel leuk. Daarna kreeg iedere klas een mysterieus pakketje, maar het bleek gewoon een boek te zijn. Iedere klas kreeg een gruwelijk eng boek! Daarna kwam een vader een eng verhaal voorlezen in de klas. Er zouden geesten van het oude gebouw naar het nieuwe gebouw gekomen zijn en er zou een groen drankje ergens in het gebouw verstopt zijn. Daarvoor moeten we wel een speurtocht doen.  We moeten het groene drankje vinden, om precies te zijn, op vrijdag de 13de. Met dat drankje worden de kindspookjes na 100 jaar weer gewoon schoolkind….

 Griezelgroetjes Ciyan uit groep BBC

Schools4life gaat morgen van start!
09-10-2017

De scholenactie van Dance4Life, Schools4life, gaat morgen van start. Morgen krijgen we bezoek van een jongeman uit Pakistan. Hij komt ons vertellen over de gevolgen van seksueel geweld in Pakistan. Alle klassen van het Piramide College en het VierTaal College krijgen een gastles aangeboden. Daarna komen wij in actie! Voor meer informatie ga naar de pagina V.S.O.  en kies het prikbord.

dance4life

Leraren in actie!
05-10-2017

Vandaag staakten de leraren voor minder werkdruk en meer salaris. Ook het so en vso van De Piramide was gesloten.
De leraren en de andere medewerkers, waaronder o.a. de onderwijsassistenten en administratief medewerkers, gingen samen met heel veel andere medewerkers van basisscholen en speciaal onderwijsscholen uit heel Nederland naar het Zuiderpark in Den Haag om de eisen kracht bij te zetten.

Morgen staan wij weer met de volle 100 procent klaar voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers. 

staking

Jumbo Actie voor speelmateriaal
08-10-2017

 

De Piramide (SO) doet mee met de scholen spaaractie van de Jumbo.

Hoe kun je meesparen voor onze school?

Tijdens de actieperiode (tot 21 november 2017) ontvang je bij iedere    10,- euro aan boodschappen een schoolpunt met een unieke code bij de deelnemende Jumbo’s.

Deze schoolpunt kun je activeren op www.jumbosparenvoorjeschool.nl 

Laten we met z’n allen ons best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen om onze spaardoelen te halen. Hieronder kun je zien waar we precies voor sparen:

Spaardoel 1: Groot schoolplein materiaal

Spaardoel 2: Klein schoolplein materiaal

Spaardoel 3: Spelmateriaal

 Help je mee deze spaardoelen te realiseren? Aan het eind van de actie wordt per regio het beschikbare budget verdeeld over alle deelnemende scholen op basis van het aantal ontvangen schoolpunten.

Bezoek Techniek Innovatie Huis.
04-10-2017

Vandaag bezochten Jacqueline Grul, Nelleke Hartog en Loes Aarts het spiksplinternieuwe Techniek Innovatie Huis van het ROC Mondriaan aan de Tinwerf. In het Techniek Innovatie Huis werken de technische opleidingen samen met behulp van de nieuwste innovatieve technieken met als doel de werknemers van de toekomst goed op te leiden. We hebben waardevolle contacten gelegd  m.b.t samenwerking met ons vso. Natuurlijk bekeken we ook de nieuwste 3D printers, w.o. een foodprinter. Zoals eerder vermeld beschikt ook Piramide Podium over een van de nieuwste 3D printers.
Zo bereiden ook wij onze leerlingen voor op de toekomst.

mondriaan

Schools4Life 10 oktober
04-10-2017

Op dinsdag 10 oktober gaat de scholenactie van Dance4Life van start op het Piramide College en VierTaal College. Iedere groep krijgt dinsdag een gastles. Voor meer informatie kijk op het prikbord. 

dance4life

Week van de VR geopend.
02-10-2017

Op het Piramide College is de week van de VR vandaag spectaculair geopend. De gehele week staat in het teken van Virtual Reality. 

spiderman

Donatie Stichting Shwachman Syndroom
01-10-2017

De opbrengst van de lunch voor de examinatoren van de Staatsexamencommissie is overgemaakt naar de Stichting Shwachman Syndroom. De stichting kan het bedrag goed gebruiken en wil ons hiervoor bedanken. Hieronder lees je het dankwoord.

shwachmann

Dank!

Wat een mooi initiatief dat de school jaarlijks in de examenweek aan het einde van het schooljaar een lunchverkoop voor de examinatoren organiseert en de winst hiervan schenkt aan een goed doel!
Wij waarderen het zeer dat ditmaal onze patiëntenorganisatie hiervoor is uitgekozen.
De reden, het droevig nieuws dat een leerling met het Shwachman Syndroom is overleden, heeft ons diep geraakt.

Onlangs hebben wij de donatie van het mooie bedrag van € 110 ontvangen en wij stellen dit zeer op prijs.
Ieder jaar sturen wij een kerstkaart, gemaakt door een van de jongere patiënten, naar onze donateurs. Daarvoor willen wij de donatie gaan gebruiken.

Nogmaals onze dank!

Het bestuur Stiching Shwachman Syndroom
www.shwachman.nl

Spectaculaire opening van de week van de VR.
29-09-2017

Maandag 2 oktober om 14.15 uur wordt in de aula van het Piramide College de week van de VR spectaculair geopend voor en door de leerlingen en medewerkers van het VierTaal College en het Piramide College. Na de opening staat de gehele week in het teken van VR. Na deze week gaan we door met Schools4Life, de scholenactie van Dance4life. Op dinsdag 10 oktober biedt het Piramide Collede de leerlingen een speciaal programma in het teken van de scholenactie.
Meer informatie over de opening van de week van de VR vind je hier.

Nieuwe state of the art 3D printer.
29-09-2017

Het Piramide Podium heeft sinds gisteren de beschikking over een nieuwe 3D printer.
De medewerkers hebben de bijbehorende cursus gevolgd en gaan er vanaf nu enthousiast mee aan de slag. 
De kennis over het werken met de 3D printer wordt gedeeld met de leerlingen. Een voorbeeld van innovatief en toekomstgericht onderwijs op het Piramide College.

3D

 

Week van de VR.
26-09-2017

Maandag 2 oktober wordt de VR Kunst officieel gelanceerd voor de leerlingen van het Piramide College en het VierTaal College. De werkgroep bestaande uit leerlingen en docenten heeft hard gewerkt aan een spectaculaire release van de VR Kunst. De gehele week 2-6 oktober staat in het teken van Virtual Reality. Op het scherm in de aula is een teaser te zien.

bril

Schools4Life 10 oktober
22-09-2017

 

Op het Piramide College en het VierTaal College vindt de kick-off van Schools4Life, de scholenactie van Dance4Life, plaats op dinsdag 10 oktober. Op deze dag krijgen we bezoek van een jongeman uit Pakistan. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal. Tevens worden er lessen gegeven over de actie aan alle groepen.

Een sportdag vol plezier !
21-09-2017

 

We gingen woensdag 20 september naar de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er was veel te doen, zoals: basketbal, honkbal, voetbal, tennissen, fietsen, trampoline springen enz. Er waren veel bekende sporters zoals: Sjaak Swart, voetballer van Ajax, Khalid Boulahrouz, voetballer van Feyenoord, Bas van Goor, volleyballer, Humberto Tan en nog vele anderen. Er was ook een mascotte Cruijffie, hij kon goed knuffelen. We kregen ook allemaal spulletjes: een T-shirt, petje, tasje en een armband. Er was ook lekker eten in de tent: stroopwafels, bananen, appels, chocola en drinken. We hebben ook veel handtekeningen gescoord. Het was een geslaagde dag. We waren allemaal moe maar we hadden het er graag voor over. Gr. Reshano & Eche en de rest van groep BBC.

 

 

Praktijkopdracht leerlingen V3/4
21-09-2017

De leerlingen van V3/4 hebben voor het profielvak zorg &welzijn afgelopen woensdagmiddag een kinderfeestje georganiseerd.

Een aantal jonge kinderen van collega's hebben genoten van een feestje met spelletjes en pannenkoeken.

kiinderfeestjej
Deze praktijkopdracht is onderdeel van het vernieuwde onderwijsprogramma voor het vmbo basisberoepsgericht.

 

Kick-off Dance4Life
18-09-2017

Vrijdag 15 september was de kick-off van Schools4life in Amsterdam. Nino. Maurice, Alex en Duygu zijn samen met docent Nathalie en een docent van het VierTaal College en 4 leerlingen van het VierTaal College naar de kick-off geweest van de scholenactie van Dance4Life, Schools4Life.
Tijdens Schools4Life wordt aandacht besteed aan seksuele intimidatie en seksueel geweld in Pakistan. De ambassadeur van de actie van dit jaar is de bekende danser Kenzo Alvares.
De komende weken gaan de leerlingen, die naar de kick-off zijn geweest, als ambassadeurs voor de actie van het Piramide College en VierTaal College aan de slag om van Schools4Life voor de beide scholen een groot succes te maken.
Meer informatie over de actie staat op www.dance4life.nl


kickoff dance4life

Staking 5 oktober
14-09-2017
(V)SO De Piramide is vanwege staking dicht op 5 oktober.  Bijna alle medewerkers van (V)SO De Piramide doen mee aan de landelijke staking van personeel in het primair onderwijs. Er wordt actie gevoerd om de regering zover te krijgen dat meer investeringen in het primair onderwijs worden gedaan. Daarmee kunnen de salarissen worden verhoogd en de klassen worden verkleind. Het moet aantrekkelijker worden om in het primair onderwijs te gaan werken. Consequentie van de staking is dat de leerlingen van (V)SO De Piramide op 5 oktober niet op school kunnen worden opgevangen en geen lessen kunnen volgen. Dat vinden we jammer, voor de leerlingen én voor ouders die op 5 oktober iets moeten regelen, maar we hopen dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen. Beter onderwijs is immers voor iedereen van belang!    Met vriendelijke groet, Dick Rensen Directeur SO-VSO De Piramide
Belangrijke informatie over Open Dagen en LOB.
13-09-2017

Op de pagina Decanaat vindt u belangrijke informatie over Open Dagen van het mbo en hbo en de LOB lessen van dit schooljaar.
De pagina is speciaal voor de ouders/verzorgers en leerlingen van het Piramide College en is te vinden onder V.S.O.

 

Kapsalon
08-09-2017

Het Piramide College heeft een kapsalon!

In het verzorgingslokaal is een kleine kapsalon ingericht. De leerlingen kunnen nu ook over haarverzorging van alles leren. 

Dance4life
05-09-2017

Het Piramide College en het Viertaal College gaan samen deelnemen aan Dance4life 2017.
Op vrijdag 15 september gaat een afvaardiging van leerlingen en leraren naar Amsterdam voor de Kick-off.
Na de Kick-off gaan zij als ambassadeurs voor Dance4life de leerlingen en medewerkers enthousiast maken voor een grote actie die daarna gaat plaatsvinden. Ook bezoekt een jongere uit Pakistan  beide scholen met als doel ons te inspireren om in actie te komen voor dit goede doel. Meer informatie over Dance4life is te lezen op de website van Dance4life.

dance4life

Startweek 2017
23-08-2017

Op het Piramide College is het schooljaar begonnen met twee dagen met activiteiten, de Startweek 2017.
Het thema was Cops& Robbers. We kregen bezoek van o.a. een gevangenisdirecteur en een rechter. We speelden levend Cluedo en raasten over de stormbaan. De Startweek werd afgesloten met een heerlijke barcecue.

levend cluedo

 

 

Schoolspullenpas
23-08-2017

Schoolspullenpas voor leerlingen met een Ooievaarspas

 

Evenals vorig schooljaar  wordt door Leergeld Den Haag voor het schooljaar 2017-2018 een Schoolspullenpas verstrekt aan kinderen van 4 tot 18 jaar, die in het bezit zijn van een geldige Ooievaarspas. Deze Schoolspullenpas heeft een waarde van € 50,- voor kinderen in het basisonderwijs, € 250,- voor kinderen in de brugklas en € 150,- voor jongeren in het voortgezet onderwijs en mbo-bol.

 

Ouders/verzorgers kunnen de pas aanvragen via de website van Leergeld Den Haag: schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl

 

Leergeld Den Haag stuurt het ingevulde aanvraagformulier naar de ouders/verzorgers met het verzoek de gegevens te controleren en het formulier voorzien van een handtekening terug te sturen in de antwoordenvelop. Daarna wordt de Schoolspullenpas naar het huisadres gestuurd. Na activatie kan deze gebruikt worden bij de aangesloten winkels van Albert Heijn, AJ Sports, Aktie Sport, Bruna, Free Kick Sport, HEMA, Paagman en Perry voor het aanschaffen van schoolspullen.

Eindproject 2017
10-07-2017

Het schooljaar op het Piramide College is afgesloten met een project met het thema "Duurzaam leven". Het was een gezamenlijk project met het VierTaal College. Het project is financieel ondersteund door de Stichting Haella en de Stichting  Vrienden van de Haagse Mytylschool, waarvoor onze dank.
De leerlingen hebben de laatste twee schooldagen veel geleerd over duurzaamheid en over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het was leerzaam en leuk! Wij wensen alle leerlingen en medewerkers van het VierTaal College en van de Piramide een fijne zomervakantie. Tot volgend schooljaar.

Eindproject2017

Feestelijke diploma uitreiking!
07-07-2017

Op dinsdag 4 juli was de feestelijke diploma uitreiking van het Piramide College. Vele bovenbouwleerlingen ontvingen een certificaat of diploma. Het ging daarbij om Staatsexamens, IVIO examens en schoolexamens.
We hebben afscheid genomen van de schoolverlaters en wensen ze een goede toekomst toe. 

Hoedjes_4juli

Welke leerlingen de school met een diploma en/of certificaten hebben verlaten, leest u hier. Schoolverlaters 2016_2017.

Opbrengst lunch Staatsexamencommissie
06-07-2017

De lunch voor de Staatsexamencommissie heeft 110 euro opgeleverd voor de Stichting Shwachman Syndroom Support. Op zaterdag 1 juli, maandag 3 juli en dinsdag 4 juli werd op het Piramide College een lunch geserveerd aan de examinatoren die de examens hebben afgenomen bij onze examenkandidaten. Traditioneel gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor de Stichting Shwachman Syndroom Support.

Diplomauitreiking Piramide College
04-07-2017

Dinsdag 4 juli is de diplomauitreiking van het Piramide College.
Deze vindt plaats om 17.00 uur op de Steenwijklaan 30 te Den Haag.
U bent welkom vanaf 16.30 uur.

Feestelijke opening nieuwbouw Melis
28-06-2017

Op 23 juni opende Ingrid van Engelshoven, lid van de Tweede Kamer en voormalig wethouder van de gemeente Den Haag, het nieuwe gebouw Melis. De leerlingen van SO De Piramide en van Tyltylcentrum De Witte Vogel volgden ademloos hoe zij samen met een Arabische goochelaar de sleutel van het nieuwe gebouw tevoorschijn goochelde. De nieuwbouw herbergt naast de twee scholen ook een kinderdagcentrum (Middin) en bijhorende revalidatieruimten (Sophia-Revalidatie). Door de mooie combinatie van hout en kleur en de vriendelijke groepsruimten nodigt het gebouw uit tot leren. Het gebouw kent bovendien uitstekende voorzieningen op ICT-gebied, nodigt met meerdere gymzalen en veel speelgelegenheid uit tot bewegen en de medewerkers hebben nu echt de ruimte. Betere onderwijskansen dus voor leerlingen. En daar was het allemaal om begonnen.

 

Geslaagd voor ICT examen!
27-06-2017

De onderstaande leerlingen feliciteren wij van harte met het behalen van een ICTdiploma.

Piramide College
ECDL
Karima el Farisi, Jordy Nicolaas en Jeffrey Snijders hebben het gehele ECDL diploma behaald! Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Typevaardigheid:
Nadira Akalai, Alex Broersma, Duygu Burcak, Kadriye Cengiz, Chiara Sluis en Angela van Duijn zijn geslaagd voor het examen typevaardigheid. Goed gedaan allemaal!

Piramide SO
De volgende leerlingen zijn geslaagd voor het ECDL diploma typevaardigheid:
Adriana de Bakker (130 apm), Erwin Boiten (275 apm) en Bashar Omar (136 apm). Wat een geweldige resultaten!

De leerlingen van BB B en BB C hebben dit jaar heel hard geoefend en gewerkt aan hun typevaardigheid. Een aantal leerlingen hebben het certificaat Typebasic gehaald.

 

Sponsorloop Giro di Kika was een groot succes!
21-06-2017

foto sponsorloop

Op 14 juni hebben de leerlingen van het Piramide College zich ingespannen om geld op te halen voor Giro di Kika/Team Sofie. De opbrengst van de sponsorloop is 488 euro en 45 cent. Dit is een geweldig resultaat!

Vanf zondag 25 juni gaan de fietsers van het fietsteam Team Sofie zich in inzetten om kinderkanker de wereld uit te helpen. De leerlingen hebben hier hun steentje aan bij gedragen. De leerlingen van het keuzevak Ondernemen verdienen een groot compliment voor de perfecte organisatie. Goed gedaan! Meer info over de actie GirodiKika

27 juni beginen we een uur later!
19-06-2017

"Op 27 juni wordt in heel het land actie gevoerd om het belang van goed onderwijs en goede arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in het onderwijs te onderstrepen. Het gaat om een prikactie, waarbij de lessen op de scholen een uur later beginnen. Het grootste deel van de medewerkers van (V)SO de Piramide doet mee aan de actie. Om die reden starten de lessen op 27 juni pas om 9.30 uur. Leerlingen kunnen ook pas om 9.30 uur op school worden gebracht. Wanneer leerlingen met leerlingenvervoer worden gebracht is het verzoek aan ouders hun zoon of dochter zelf te brengen. Lees meer in onze brief aan de ouders........"

Download:
Ouderbrief landelijke actie 27 juni (pdf)

Glitter en glamourfeest!
09-06-2017

Op 23 juni opent Ingrid van Engelshoven om 14.30 op het nieuwe bussenplein officieel ons mooie nieuwe so-gebouw.
Wij nodigen u, de ouders/verzorgers van onze so-leerlingen, van harte uit daarbij aanwezig te zijn.
De leerlingen van De Piramide en De Witte Vogel zijn deze dag de sterren en mogen verkleed naar school komen, waar zij vanaf 12.00 op allerlei feestelijke activiteiten getrakteerd worden.
Om 15.00 is het programma voor de kinderen afgelopen en gaan zij met u of het reguliere taxivervoer naar huis.

Download:
Glitter en glamourfeest (pdf)

  

Aannamebeleid vernieuwd
09-06-2017

De Piramide heeft haar aanname-procedure aangepast. In de nieuwe procedure is nog meer de nadruk komen te liggen op een goed onderzoek naar de onderwijs- en de ondersteuningsbehoefte van de aangemelde leerling. De Piramide wil daarmee zorgen voor een zo goed mogelijke 'match' van leerling en onderwijsplek.
Onder de tab ouders in het menu protocollen kunt u het nieuwe protocol vinden.
http://www.sovsodepiramide.nl/index.php?t=7&p=78&sp=204

 

 

Gift Johan Cruijff Foundation
31-05-2017

We krijgen 4 sportrolstoelen van de Johan Cruijff Foundation!!!
Onze filmsterren van het SO en VSO hebben met hun filmpjes de sportrolstoel in de wacht gesleept.
De rolstoelen worden donderdag 1 juni overhandigd op het SO.

Download (niet beschikbaar voor Apple-besturingssysteeem)
filmpje 1
filmpje 2

Sponsorloop Giro di Kika
02-06-2017

 

Piramide College SPONSORLOOP voor TEAM SOFIE  op woensdag 14 juni 13.30- 15.00 uur.

Op woensdag 14 juni 2017 organiseren de vso- leerlingen van het keuzevak Ondernemen een sponsorloop waarvan de opbrengst naar Giro di Kika gaat en in het bijzonder naar Team Sofie. De leerlingen laten zich per rondje sponsoren of voor een totaalbedrag.

Twee leden van team Sofie komen de sponsorloop ondersteunen door tijdens het lopen op de rollerband te fietsen.

Na afloop van de sponsorloop kunnen de deelnemers en ouders, familie en vrienden een hapje en een drankje kopen. De opbrengst hiervan gaat ook naar Giro di Kika.

Iedereen is van harte welkom om de leerlingen aan te moedigen. We hopen op een hoge opbrengst, dus vergeet niet de leerlingen te sponsoren.

Meer informatie over Giro di Kika en Team Sofie https://www.girodikika.nl/  

Download:
Inschrijfformulier sponsorloop Giro de Kika (pdf)

//

Daisy Ravensbergen overleden
17-05-2017

 
                          
 

Maandag 15 mei kregen wij het trieste bericht dat  Daisy Ravensbergen op 26 jarige leeftijd is overleden.
Zij was oud leerling van de Piramide en medewerker van Piramide Podium.
Wij hebben haar leren kennen als een echte doorzetter. Daisy was heel betrokken bij alles wat Piramide Podium aanging. Haar vrolijke aanwezigheid was een inspiratiebron voor leerlingen en collega’s. Ondanks haar ernstige ziekte wist zij van elke dag iets moois te maken.
Wij gaan haar heel erg missen.

Wij wensen haar ouders, zus, zwager en alle mensen die van Daisy hielden veel sterkte bij dit grote verlies.

Op Piramide Podium is een gedenktafel voor Daisy ingericht.

Namens het team van het Piramide College,
Dick Rensen
Loes Aarts
Hanneke Korevaar

Update overlijden Marcolm Rowswell
16-05-2017

Zoals bij u bekend is onze leerling Marcolm Rowswell op vrijdag 12 mei op 18-jarige leeftijd overleden. De begrafenis van Marcolm is op vrijdag 19 mei op de begraafplaats Oud Eik en Duinen aan de Laan van Eik en Duinen 40.
Namens de moeder en andere familieleden nodigen wij alle leerlingen en hun ouder/verzorgers uit voor deze plechtigheid.

Download:
Ouderberichtgeving begrafenis Marcolm Rowswell (pdf)

Marcolm Rowswell overleden
14-05-2017

                         

 

Op 12 mei 2017 is onze leerling Marcolm Rowswell onverwacht overleden. We zijn heel verdrietig.

Marcolm blijft in onze herinnering als een vrolijke, hulpvaardige en zelfstandige jongeman. Hij was trouw in zijn vriendschappen. Marcolm was een gemotiveerde leerling. Hij had een doel voor ogen. Op zijn stageplek was hij een geliefde jongeman en werd zijn inzet en hulpvaardigheid erg gewaardeerd. Hij hield van sport en deed graag mee aan alle buitenschoolse activiteiten. We zullen Marcolm enorm missen.

Wij wensen zijn ouders, zus en broer en alle mensen die van Marcolm hielden veel sterkte bij dit verlies.

Samen met de leerlingen wordt een gedenktafel ingericht.

Namens het schoolbestuur, het team, de OR en MR van het Piramide College te Den Haag,
Dick Rensen
Loes Aarts
Hanneke Korevaar

3e prijs Finale Duurzame Masterchef!
12-05-2017

Op 11 mei heeft onze school voor de tweede keer mee gedaan met de finale Haagse Duurzame Masterchef.
De middag begon met een interessante rondleiding door de Urban Farming. Hier wordt tilapia, tomaat, sla en champignons gekweekt op een duurzame moderne wijze.
Vervolgens gaf chef kok Willem Govers van brasserie Up een Masterclass, koken met tilapia.
Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Het team van Darnell, Fabienne en Nina heeft een heerlijke krokante tilapia uit de oven met salade en krieltjes gemaakt. De jury oordeelde dat dit het lekkerste viskorstje aller tijden was.
Hiermee verdiende zij de derde prijs! Een geweldige prestatie!

 

            

 

            

Vloggers gezocht
03-05-2017

In de download vind je de flyer van 'Cam on wheels', een initiatief van en voor de Dirk Kuyt Foundation.
Help mee als VIP CAMERA REPORTER, met professionele camera-crew, om wedstrijden te verslaan op weg naar kampioensdag 3 Juni?

Download:
Flyer (pdf)

V1/2b naar Madurodam
21-04-2017

Donderdag 20 april is groep V1/2b op excursie geweest naar Madurodam. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen, een kijkje achter de schermen mogen nemen en is er groepjes gewerkt aan de onderzoeksvraag voor een presentatie voor het vak geschiedenis of aardrijkskunde. De hele dag, inclusief een lunch, is via de vader van Jesse van Zijp aangeboden door Joris van Dijk, directeur van Madurodam. Namens alle leerlingen bedankt voor deze hele leuke, leerzame dag!

             

Sloop gebouw Piramide
17-04-2017

De Piramide bruist in onze nieuwe gebouwen aan de Steenwijklaan (vso) en de Melis Stokelaan (so).
Tijd om afscheid te nemen van het oude gebouw...........
Met oog voor veiligheid en het voorkomen van stof- en geluidsoverlast is het sloopbedrijf aan de sloop begonnen.
Daarna is er ruimte om het terrein van onze so-afdeling en Sophia Revalidatie verder in te richten. Dat betekent meer groen, meer speelruimte, een efficiënt parkeerterrein voor de taxi's en busjes en een fraai uitzicht rondom het terrein. 
Straks het mooiste plekje van Den Haag ..........
  
             

 

Lentefeest op De Piramide
13-04-2017

Eieren zoeken, paasontbijt, vossenjacht en vooral Bert's Farm. De leerlingen van De Piramide hebben een geweldige dag gehad. Na een stevig ontbijt zijn ze in kleine groepjes op zoek gegaan naar judo'ers, de paashaas, een tennisser, een visser, een panda!, een schilder, een monnik en nog meer vossen. Dat ging heel goed, geen vos is ontkomen. Vervolgens konden de leerlingen even uitrusten tussen de geiten, biggetjes, pony's en andere dieren van Bert's Farm. We denken dat de dieren zich ook goed hebben kunnen ontspannen, want ze zijn uitgebreid geaaid. Leerlingen van het VSO van De Piramide hebben goed geholpen, eerst als vos en later door met de SO-leerlingen te gaan knutselen. Een goede start van Pasen voor de school!

Met veel dank aan Fonds 1818, dat Bert's Farm heeft gesponsord en Sportvereniging Kameleon voor het beschikbaar stellen van hun gebouw en hun parkeerterrein.

Iedereen een vrolijk Pasen toegewenst namens alle leerlingen en medewerkers van De Piramide.

                    

Deelnemers finale Duurzame Masterchef
13-04-2017

De voorronde voor de finale Duurzame Masterchef is maandag 10 april gehouden. De leerlingen van de VB groep hebben in de Horeca les heerlijke gerechten met seizoensgroenten gemaakt en deze voorgezet aan de jury. Bij het plannen, inkopen en bereiden hebben de leerlingen geleerd over keurmerken, duurzaamheid en gezond voedsel. De finalisten doen in mei mee met de Haagse finale en maken kans om hun gerecht op het menu van een restaurant te krijgen. De finalisten van het Piramide College zijn Nina, Darnell, Fabienne en Fajar. Veel succes in mei.

                      

Piramide College in het Escampjournaal
13-04-2017

De opnames door RTV Discus van de opening van het Piramide College op 10 maart jl.  zijn te zien in de aflevering die zondagavond 16 april 2017 om 19.00 uur via Den Haag TV (kanaal 45 ziggo, digitaal kanaal 40) wordt uitgezonden.
De aflevering zal daarna in carrousel tot 04.00 uur worden herhaald. 
Bent u zo nieuwsgierig dat u niet kunt wachten kijk dan op www.rtvdiscus.nl onder het blokje archief

Schoolkrant Piramide College
13-04-2017

De eerste schoolkrant van het Piramide College is vandaag uitgekomen!
In de schoolkrant o.a. een interview met directeur Dick Rensen en concierge Dennis Brusse.
Veel leesplezier.

Download:
Schoolkrant (pdf)


                 

EHBO diploma behaald!
31-03-2017

Dit schooljaar zijn de keuzevakken in de bovenbouw vmbo basis en kader ingevoerd. Op het Piramide College worden de keuzevakken Ondernemen, Printmedia, Wonen&huishouden en EHBO gevolgd. Vandaag hebben de hieronder genoemde leerlingen EHBO examen gedaan en ze zijn geslaagd! Aafke, Dilara, Esmeralda, Jim, Jordy, Juliette, Mandy, Loredana van harte gefeliciteerd met het behalen van je EHBO diploma.

 

              

Wall of Fame, succesvolle ochtend!
31-03-2017

Donderdag 30 maart gaven de leerlingen van V1/2a en V1/2b een presentatie aan hun ouders/verzorgers over hun helden, kwaliteiten en dromen. De presentaties, onderdeel van The Wall of Fame,  waren mooi, ontroerend en veelzeggend!
The Wall of Fame behoort tot het project City Deal dat het Piramide College heeft opgepakt om loopbaanleren prominent in het onderwijsprogramma van het vmbo op te nemen. Loopbaanleren heeft als doel dat leerlingen bewuste keuzes maken voor hun schoolloopbaan en leren reflecteren op hun keuzes.
Verkeerde keuzes en schooluitval worden hierdoor voorkomen. 

            

Piramide College en Viertaal College geopend!
14-03-2017

Op vrijdag 10 maart is het nieuwe schoolgebouw van het Piramide College en het VierTaal College aan de Steenwijklaan feestelijk geopend door de Haagse Wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) mw. Saskia Bruines.
Zij deed dat door de Virtual Reality-app te lanceren, die door kunstenaar Sander Veenhof in samenwerking met een groep leerlingen van beide scholen is gemaakt. Met een VR-bril en een smartphone worden opeens levensgrote vulkaanuitbarstingen in het natuurkundelokaal en koffiepotten zo groot als flatgebouwen zichtbaar in de overigens best grote keuken van het nieuwe gebouw.
Alle bezoekers, waaronder de Wethouder en vertegenwoordigers van beide schoolbesturen, waren zeer onder de indruk van ons nieuwe gebouw.
Een stoer, open en transparant gebouw met een echte VO sfeer waar leerlingen en medewerkers graag zijn.
Een mooie start dus voor het nieuwe College.

Download Persbericht

Wil je meer weten, bekijk dan het fotoalbum onderaan dit bericht.
(advies: browser Chrome of Edge)

 

              


Spectaculair afscheid van het oude gebouw
25-02-2017

Op donderdagmiddag 23 februari hebben leerlingen en medewerkers van de so- en van de vso-afdeling op spectaculaire wijze afscheid genomen van het oude schoolgebouw aan de Melis Stokelaan 1185.
Van 13.00u. tot 15.00u. was er voor de kleintjes tot de stoerste vso-leerlingen van alles te doen.
Een kinderkermis, Djembe-sessies, schminken, lasergamen in de gymzaal (zo vet!), luchtkussen, een beautysalon met studenten van Hairpoint, teveel om op te noemen.
Het was een bijzondere geslaagde afsluiting van ons oude vertrouwde gebouw, zeker ook dankzij de inzet van onze ouderraad, hulde!

Op maandag 27 februari gaat de slopershamer in het gebouw........... op naar een mooie toekomst in het nieuwe gebouw!

Wil je meer weten, bekijk dan de fotoalbums onderaan dit bericht. (advies: browser Chrome of Edge)

               

            

.Naar het nieuwe gebouw
24-02-2017

Op 20 februari hebben de leerlingen van de so-afdeling hun plekje gevonden in ons nieuwe schoolgebouw aan de Melis Stokelaan 1189. Vanuit het oude gebouw ging het in een stoet naar het nieuwe gebouw. Een dansje, een lied en natuurlijk het doorknippen van een lint. Eenmaal binnen zijn de leerlingen verrast door ballonkunstenaars.
In de middag zijn de ouders, de chauffeurs en andere belangstellenden ontvangen door de directeur. Leerlingen en medewerkers hebben de gasten rondgeleid in het nieuwe gebouw.

Wil je meer weten, bekijk dan de foto-albums onderaan dit bericht. (advies: browser Chrome of Edge)

               

Sleuteloverdracht
23-02-2017

Op 15 februari was het dan zover.
Uit handen van Tonny Veltien van Hegeman Bouw kreeg onze directeur Dick Rensen de sleutel van het nieuwe gebouw voor onze so-afdeling.
Op maandag 20 februari zijn de lessen in de nieuwe school gestart.

           

Vakantie in een Ronald McDonald vakantiehuis
16-02-2017

Zin in voorjaarsvakantie?
Of denk je stiekem al aan de mei- en zomervakantie?
Het Ronald McDonald Vakantiehuis maakt het mogelijk.

Klik voor voor meer informatie door via de link:
https://e.kinderfonds.nl/2/4/1506/7/bDmR4F0iWpY4ZZeJ5W-OSWUiw2o8T47zCLFdqcOabJC30KM3C7wfGCfHinXaZH81

 

Adres Piramide College
10-02-2017

Het adres van het Piramide College is:
VSO Piramide College
Steenwijklaan 30
2541 RL Den Haag
070-2181307

Naar het nieuwe so-gebouw
30-01-2017

Onze nieuwe school voor de so-afdeling is bijna klaar. Dat betekent de laatste schooldagen in ons vertrouwde gebouw aan de Melis Stokelaan. Hieronder treft u alle informatie aan voor de laatste schooldagen en de start in het nieuwe gebouw.

 

Woensdag 15 februari t/m vrijdag 17 februari: leerlingen hebben vrij

Maandag 20 februari: Openingsfeest nieuwe schoolgebouw
- 08.15 uur:  Verzamelen in het oude gebouw, in het oude klaslokaal. Hierna gaan we in optocht naar het nieuwe gebouw.
- De leerlingen krijgen fruit en een lunch aangeboden. U hoeft dus alleen iets te drinken voor 10.00 uur mee te geven.
- 14.00 uur: Opening nieuwe gebouw voor ouders en taxichauffeurs. U bent hiervoor van harte uitgenodigd! (Denk aan het afzeggen van het taxivervoer als u uw kind zelf mee naar huis neemt.)
- 15.00 uur: Einde van de eerste dag in het nieuwe gebouw.  

Donderdag 23 februari: afscheidsfeest oude schoolgebouw
- De leerlingen volgen de ochtend het gewone lesprogramma;
- 12.45 uur start van het spectaculaire feest;
- 15.00 uur naar huis; 
Let op:  De na-schoolse sport vervalt op 23 februari!

We kijken uit naar de verhuizing en de feestelijke activiteiten!

Het nieuwe adres van so De Piramide:
Melis Stokelaan 1189, 2541 GA Den Haag
tel: 0703666587

We hopen u te mogen verwelkomen op maandag 14.00 uur voor een kijkje in de nieuwe school.

Eerste week Piramide College
13-01-2017


Dinsdag 10 januari was voor de vso leerlingen de eerste dag op het Piramide College.
Ze hadden er allemaal veel zin in. De eerste schoolweek van 2017 in ons mooie nieuwe gebouw is alweer voorbij. Het was een goede eerste week. Hier en daar ontbreekt nog een prullenbak, klok e.d, zoals hoort bij een verhuizing. De muren zijn ook nog wat kaal. Maar daar komt vast ook snel verandering in. De eerste bijdrage aan de verdere aankleding is al geleverd door Monique Fifis uit V1/2b. Zij heeft voor de school een mooi schilderij gemaakt.
Dank je wel Monique. We vinden er vast een mooie plek voor.              

Nieuw rooster Piramide College
09-01-2017


Dinsdag 10 januari gaat het nieuwe rooster van het Piramide College in.

Download:
Rooster Piramide College

Trots! 1.000 euro voor de Cruyff Foundation
04-01-2017

De verkoop van de kaarten die Danny van Marrewijk kort voor zijn overlijden heeft ontworpen, heeft 1.000 euro opgeleverd voor de Cruyff Foundation. De Cruyff foundation is erg blij met de donatie en bedankt ons hartelijk voor de actie. De Cruyff Foundation gaat het geld goed gebruiken. Wil je meer weten over wat de Cruyff Foundation met donaties zoals de onze  doet, bekijk dan
https://www.youtube.com/watch?v=-tqtdlfby_M&t=1s

 

 

 

1000 euro voor Johan Cruyff Foundation
22-12-2016


Op 7 maart jl. is Danny v. Marrewijk, leerling van vso De Piramide, plotseling overleden.
Vlak voor zijn overlijden heeft Danny voor het vak Kantoorpraktijk op het Piramide Podium nog een aantal prachtige ontwerpen voor kaarten gemaakt (zie download).
De ouders van Danny, leerlingen en collega’s hebben gezamenlijk besloten de kaarten uit te geven en de opbrengst van de verkoop aan de Cruyff Foundation te schenken.
De opbrengst van de kaartenactie bedraagt maar liefst € 1.000!!!!!!

We hebben gekozen voor de Johan Cruyff Foundation, omdat:
• Danny een groot fan was van Ajax.
• Johan Cruyff in dezelfde maand is overleden.
• De leerlingen voor de herdenkingsceremonie op school de herkenningsmelodie van de Cruyff Foundation hebben gekozen.


             

 
De leerlingen van het Piramide Podium (ons leerwerkbedrijf) hebben keihard gewerkt om alle kaarten te maken. Zij hebben geprint, gerild, gesneden en gevouwen! 
De Piramide is erg trots op de opbrengst van deze actie.
Binnenkort wordt de € 1.000 euro op de rekening van de Cruyff Foundation gestort.    

Download:
Kaartontwerpen van Danny groot formaat

Piramide College verhuist!
21-12-2016

De vso-afdeling van De Piramide draagt vanaf 1 januari 2017 formeel de naam: Het Piramide College!

Met ingang van dinsdag 10 januari gaan de vso-leerlingen naar het Piramide College in de nieuwbouwvestiging aan de Steenwijklaan 30.

Download:
verhuisbericht (pdf)

Nieuw Management-Team (MT)
16-12-2016

Na de Kerstvakantie gaat De Piramide aan de slag met een nieuwe managementstructuur.

De vso-afdeling draagt vanaf 1 januari 2016 de naam: Piramide College.
De so-afdeling behoudt de vertrouwde naam: De Piramide

Samen met een selectiecommissie is onze directeur Dick Rensen erin geslaagd een sterk, energierijk en ervaren MT samen te stellen.
Wij stellen aan u voor:
Loes Aarts, locatie-directeur Piramide College
Hanneke Korevaar, locatie-directeur SO De Piramide
Carolien Zoutendijk, teamleider assistenten
Janny Vinke, teamleider ambulant begeleiders

We zien de toekomst in onze splinternieuwe schoolgebouwen met vertrouwen tegemoet.  

Paarse Vrijdag
12-12-2016

Vrijdag 9 december 2016 is Paarse vrijdag.
Het is de dag waarop scholieren, docenten en andere medewerkers van scholen voor voortgezet onderwijs in heel Nederland paars dragen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn op school. Door paars te dragen betuig  je je solidariteit  met homo-, biseksuele, lesbische en transgender jongeren.
Dit schooljaar hebben de vso leerlingen Cindy en Jean-Paul samen met docenten Cathy Goose en Esther Hardeveld de activiteiten voor Paarse vrijdag georganiseerd. Jean-Paul heeft de polsbandjes meegebracht en Cindy en Cathy zijn samen in gesprek gegaan met de leerlingen van de bovenbouw over het thema.
Volgend schooljaar willen we Paarse vrijdag nog uitgebreider onder de aandacht brengen en ook de onderbouwleerlingen hierbij betrekken.

      

Weer prijs in de groep VB!
12-12-2016

In oktober was Chiara Sluis de gelukkige winnaar van woordpuzzel van BASIC KRANT . In  november is de puzzel  gewonnen door Raylion Meade. Hij heeft twee vrijkaarten gewonnen voor de film Fantastic Beasts. Van harte gefeliciteerd met de prijs. 

       

Vakantiepas Club Kerst
08-12-2016

De Kerstvakantie is weer in aantocht! VakantiepasClubleden hoeven zich niet te vervelen, want de makers van de ZomervakantiePas hebben ook deze vakantie een supertof activiteitenaanbod samengesteld mét VakantiepasKorting. Er is veel theater te beleven in o.a. Theater Dakota, Theater aan het Spui (Rabarber) en het Laaktheater. Creatievelingen kunnen in de ateliers van kunstenaars mooie dingen maken van restmateriaal en in het Haags Hiphopcentrum kunnen kinderen leren breakdancen, rappen of een graffiti workshop doen. Als klap op de vuurpijl zijn de oliebollen bij de beste oliebollenbakker van Den Haag weer een stuk goedkoper voor VakantiepasClubleden! Vanaf 12 december staan deze en veel andere activiteiten online op vakantiepas.nl. Basisschoolkinderen kunnen zich via de website vakantiepas.nl aanmelden als VPClublid. Zij krijgen dan 2 weken vóór elke schoolvakantie een mailtje met VakantiePas kortingsbonnen en een link naar de website waar de activiteiten beschreven staan.

Is uw kind nog geen VPClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl

 

Opkikkerlunch
06-12-2016

Afgelopen maandag heeft Angela met de VB- leerlingen van het VSO weer voor een uitgebreide Opkikkerlunch verzorgd. Gesponsord door supermarkt Jumbo hebben zij vooraf heerlijke recepten uitgekozen. Na een ochtend flink doorwerken stonden er heerlijke hapjes en drankjes klaar. Iedere gast mocht zelf bepalen wat het gerecht zou kosten. Er is een bedrag opgehaald van maar liefst €147,81! Alle inkomsten komen ten goede aan Stichting Opkikker, waar Angela ambassadrice voor is.
Fijn dat er zoveel verkocht is, bedankt allemaal!

               

Kerstsfeer bij Winter Ockenburgh
29-11-2016


Op vrijdag 16 december vanaf 16.30 uur t/m 20.00 uur is er een kleinschalige kerstmarkt/ lichtjesavond op de Historische Buitenplaats Ockenburgh.
De VBb leerlingen Marcolm en Emmanuel lopen momenteel stage op deze buitenplaats en bemannen namens onze school een kraampje op de kerstmarkt. Zij verkopen unieke kerstkaarten en kalenders. Deze zijn op Piramide Podium ontworpen en gemaakt door onze vso leerlingen.
Kom gerust langs en breng een bezoek aan de kraam van vso De Piramide.  U bent van harte welkom.

Voor meer informatie download:
Kerstsfeer Historische Buitenplaats Ockenburgh (pdf)

Telefoonstoring
29-11-2016

Wegens technische problemen is de school op dit moment niet bereikbaar!

In spoedgevallen belt u: Piramide Podium 070 - 366 6587

Sleuteloverdracht Piramide College
28-11-2016

Dick Rensen kreeg vandaag van projectleider Dieuwerke Spaans van De Haagse Scholen de sleutel overhandigd van ons nieuwe VSO-gebouw aan de Steenwijklaan 30. Vanaf vandaag is het gebouw van 'ons' en noemen we onze VSO-afdeling het Piramide College.
Een tweede sleutel is uitgereikt aan Ingrid Okhuijsen, directeur van het VierTaal College.
De leerlingen van het Piramide College en het VierTaal College starten na de Kerstvakantie in hun nieuwe gebouw!


              

             

Bul voor ambulant begeleider mw. Wentink
21-11-2016

Op vrijdag 18 november heeft Mw. Wentink haar bul uitgereikt gekregen. Deze heeft zij ontvangen voor het succesvol afronden van haar MEBIT-studie. (Master Evidence Based Innovation in Teaching)
Het bijzondere aan deze bul is dat de studie mogelijk is gemaakt in samenwerking met ons schoolbestuur DHS.
We feliciteren mw. Wentink (en een aantal collega's van andere scholen) van harte met haar bul.
Vanzelfsprekend is zij door het schoolbestuur en de school in de bloemetjes gezet.

 

Expertisepunt Zorg in de lucht
13-11-2016

Ouders met ernstig zieke kinderen kunnen gemakkelijker duidelijkheid krijgen over zaken waarover zij zich zorgen maken. Vanaf vandaag is het expertisepunt zorg voor ernstig zieke kinderen in de lucht.
Daar kunnen ouders, maar bijvoorbeeld ook verzorgers, professionals en gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen met een intensieve zorgvraag, gemakkelijk terecht met hun vragen en zorgen. 
Het expertisepunt bestaat uit deskundigen die vragen kunnen beantwoorden, naar de juiste instantie kunnen doorverwijzen of zelf contact kunnen zoeken om tot een passende oplossing te komen. Het expertisepunt biedt het zo nodige maatwerk. Het expertisepunt maakt deel uit van het Meldpunt Juiste Loket
http://www.juisteloket.nl/. .

 

Verbindingsbrug geplaatst
17-10-2016

Op zaterdag 15 oktober is het frame geplaatst van de brug die de nieuwbouw van onze so-afdeling verbindt met Sophia Revalidatie. Voor therapieën maken onze leerlingen straks gebruik van deze verbindingsbrug en hoeven zij  niet meer buitenom te gaan. Wij zijn er ontzettend blij mee!

 
 
                  

Update nieuwbouw!
13-10-2016

Vandaag zijn de ouders/verzorgers geïnformeerd over de verhuisdata.
De vso-afdeling is gesloten op do. 22, vr. 23 december 2016 en op ma. 9 januari 2017.
Op di. 10 januari 2017 worden de leerlingen verwacht in hun nieuwe gebouw aan de Steenwijklaan. 
De so-afdeling is gesloten op wo. 15, do. 16 en vr. 17 februari 2017.
Op ma. 20 februari 2017 worden de leerlingen verwacht in hun nieuwe gebouw aan de Melis Stokelaan.
Vanzelfsprekend zorgt de school voor de communicatie met de chauffeurs van het aangepast vervoer.

Vanaf de herfstvakantie tot aan de verhuizing is de hoofdingang van de school door de bouwactiviteiten niet meer bruikbaar.
De leerlingen, medewerkers, ouders/verzorgers en bezoekers betreden in deze periode de school via de toegangsdeuren aan de speelplaatszijde.
De school zorgt voor de nodige bewegwijzering.

aanpassing rooster sluitingen
Vanwege bovengenoemde verhuisdata is het rooster van sluitingen aangepast.
Hiervoor verwijzen wij u naar het menu links > Vakanties en sluitingen

Stage Buitenplaats Ockenburgh
12-10-2016

In Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) hebben we een mooie nieuwe stageplaats voor onze VB leerlingen gevonden. Momenteel lopen Emmanuel en Marcolm stage bij SHBO.
Het bevalt wederzijds heel goed. We hopen op een duurzame samenwerking met SHBO. Het is een prima werkplek voor onze leerlingen. Meer informatie over SHBO vindt u op http://www.buitenplaatsockenburgh.nl

                

Charlie van Dien geslaagd!
10-10-2016

Charlie van Dien is in het 4e tijdvak geslaagd voor het havo-examen Biologie.
Charlie, van harte gefeliciteerd met het behalen van het certificaat!

Workshop Verhuizen
23-09-2016

De school De Piramide gaat in het voorjaar van 2017 verhuizen. Reden voor de school om leerlingen van het so een workshop ‘Verhuizen’ te geven. UTS Van der Geest Verhuizingen zorgde voor deze praktische workshop, die de leerlingen tevens inzicht gaf in het verhuisvak. Een mooie samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

‘De leerlingen op de Piramide vonden de workshop ‘Verhuizen’ fantastisch’, vertelt Richard van der Geest, directeur van UTS Van der Geest Verhuizingen, die persoonlijk de workshop verzorgde. Het was voor hen een praktische les en bereidde hen goed voor op de verhuizing van de school zelf.’

De leerlingen kregen meer te horen over het vak verhuizen. Wat houdt verhuizer zijn in? Welke klanten bedien je dan? En wat komt er allemaal bij kijken als je van A naar B een heleboel spullen moet verhuizen. ‘Om de leerlingen het vak echt te laten beleven, had ik allerlei materialen meegenomen’, aldus Van der Geest. ‘Containerwagens, noppenfolie, dozen. Ze mochten ook zelf schilderijen en servies inpakken en daarna moest natuurlijk getest worden of alles goed was ingepakt. Er was niks kapot, dus de leerlingen verdienden een dikke verhuispluim.’

De leerlingen van de Haagse Piramide kregen zo een beeld van alle zaken die rond hun eigen verhuizing te regelen zijn.   

             

Open Podium - alles Kids!
01-09-2016

Deze maand begint het Open Podium - Alles Kids! in Theater De Nieuwe Regentes.
Tijdens voorrondes op woensdagmiddagen kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar hun talenten laten zien, om later mogelijk in de Grote Zaal op te treden. Download de website van De Nieuwe Regentes voor alle informatie!

 

Download:
www.denieuweregentes.nl

Informatie-avond
31-08-2016

Aan de ouders/verzorgers,

Voor de zomervakantie heeft u een uitnodiging ontvangen om de informatie-avond voor de ouders/verzorgers bij te wonen.
De informatie-avond vindt plaats op maandag 5 september 2016.
We hopen alle ouders/verzorgers te ontmoeten.
Bent u onverhoopt verhinderd, dan verzoeken wij zich af te melden bij de administratie via de e-mail: info@hmsdepiramide.nl
Hierbij de uitnodiging en het programma.

Download:
Uitnodiging en programma informatie-avond (Word)

Flashmob vso
27-08-2016

Op 5 juli 2016 hield het vso een Flashmob op de Leyweg. De Flashmob was bedoeld om aandacht te vragen voor de aanstaande verhuizing van het vso naar het Piramide College op de Steenwijklaan en om aandacht te vragen voor het werk van de Cruyff Foundation, het goede doel van vorig schooljaar. Danique van Dijke heeft voor ons van de Flashmob een video gemaakt.

De leerlingen en de collega's hebben met enthousiasme deel genomen aan de Flashmob. Vorig schooljaar is met de Flasmob op een hele positieve manier afgesloten. Het was een mooi evenement waar we met veel plezier op terugkijken.

Activering hitteplan
25-08-2016

Vanwege de aanhoudende warmte is dinsdag 23 augustus het Nationale Hitteplan geactiveerd.
Op De Piramide werken wij tijdens deze periode conform de aanbevelingen van dat hitteplan.

Download:
Oproep RIVM activeren hitteplan (Word)
Aanbevelingen hitteplan (Word)

Groepsindeling- en bezetting 2016-2017
24-08-2016

In het menu links onder <ouderberichtgeving> vindt u de aangepaste groepsindeling so 2016-2017 en de aangepaste groepsbezetting leraren en onderwijsassistenten so 2016-2017.

Stroomstoring
23-08-2016

Iets na 16.00 uur is vandaag (23 augustus) de stroom in het gebouw van De Piramide uitgevallen. Bij een check in de meterkast werd een lichte gaslucht geroken.  Daarop is het gebouw ontruimd (alleen de VSO-leerlingen en een aantal medewerkers waren aanwezig) en is de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft nog drie aan hun rolstoel gebonden VSO-leerlingen naar buiten gebracht. Alle VSO-leerlingen hebben vervolgens, zoals gepland, bij de Wokmaster gegeten. Alles is ordelijk en rustig verlopen.
Oorzaak blijkt een doorgebrande elektriciteitskabel aan de andere kant van de Melis Stokelaan te zijn. De gaslucht in de meterkast is waarschijnlijk van een miniem lek afkomstig. Ook daar zal de school naar laten kijken.
Het ziet er naar uit dat de geplande lessen en activiteiten morgen gewoon kunnen starten. Iedereen wordt dus gewoon op school verwacht. Het is wel verstandig onze website in de gaten te houden in verband met eventuele nadere berichten.

Examenresultaten 2016!
09-07-2016

Vrijdag 8 juli werden na 3 spannende examendagen, waarin het college examen werd afgenomen, de certificaten uitgereikt van het Staatexamen 2016. Tevens werden de IVIO-certificaten uitgereikt en werden de schoolverlaters uitgezwaaid.
Het waren 3 succesvolle dagen. We zijn ook dit jaar weer zeer tevreden over de resultaten. De leerlingen hebben er allemaal keihard voor gewerkt en het werd een diploma-uitreiking met allemaal lachende gezichten!
Een extra vermelding is er voor Jeffrey Snijders, die zijn volledig vmbo tl diploma behaalde met prachtige cijfers, voor Karima el Farisi die een 10 behaalde voor het college examen Engels (eindcijfer 9) en voor Mohammed el Ousrouti die, in symbiose met het Roemer Visscher College, een volledig diploma vmbo basis beroepsgerichte leerweg behaalde.
Alle schoolverlaters wensen we veel succes toe en we hopen nog eens te horen hoe het ze vergaat.
In de bijlage vindt u een overzicht van de resultaten per leerling.

Download:
Examenresultaten 2016Groepen 2016-2017 SO
09-07-2016

De groepsindeling en groepsbezetting 2016-2017 van het SO is gerealiseerd.

Download
Groepsindeling 2016-2017 SO
Groepsbezetting 2016-2017 SO

Flashmob vso
06-07-2016
Op dinsdag 5 juli hield het vso een flashmob op de Leyweg. De dagen voorafgaande aan de flashmob is hard geoefend. De flashmob liep super en werd enthousiast ontvangen door het winkelende publiek. We hebben veel plezier gehad en het schooljaar op een hele positieve manier afgesloten!. De flashmob had als doel aandacht te vragen voor de aanstaande verhuizing van het vso naar de Steenwijklaan en om aandacht te vragen voor het goede werk van de Cruyff Foundation. Zodra de video-opname klaar is wordt deze geplaatst op de website.

                

           
Primeur Word Advanced
01-07-2016

Joshua Broekman heeft op donderdag 30 juni als 1e leerling van de Piramide het examen ECDL Word Advanced gehaald.
Hij heeft hier een jaar lang aan gewerkt en op de valreep nog gehaald.
Het is een pittig examen en niet voor iedereen weggelegd.
Joshua, gefeliciteerd!

Voorstellen Dick Rensen
29-06-2016

Beste leerlingen, ouders en collega’s van De Piramide,

Vorige week is bekend geworden dat ik per 1 augustus benoemd ben tot directeur van (V)SO De Piramide.  Omdat 1 augustus midden in de vakantie is en de echte start van het nieuwe schooljaar op 19 augustus plaatsvindt, leek het mij goed alvast iets te laten horen.

Na de vakantie gaan we natuurlijk echt goed kennismaken.

Ik zal mij kort voorstellen. Ik heb geschiedenis gestudeerd en heb 11 jaar geschiedenis en economie gegeven op HAVO en VWO. Van 1998 tot 2010 was ik wethouder voor onder andere onderwijs, zorg, sport en sociale zaken in Delft. Daarna heb ik gewerkt in de jeugdzorg (o.a. de pleegzorg) en bij het samenwerkingsverband voor passend onderwijs (SPPOH). Ik woon in Delft (leuke stad voor uitstapjes met school!). Ik ben getrouwd met Judith en wij hebben drie zonen (23, 21 en 18 jaar). We hebben geen huisdieren, maar wel een hoop kikkers en een nestje van winterkoninkjes in de tuin. Het is een hele mooie uitdaging Peter van der Bor te mogen opvolgen als directeur. Bij zijn afscheid bleek wel hoeveel hij voor de school heeft gedaan en hoe hij door iedereen wordt gewaardeerd. Het is voor mij heel prettig dat Peter het komende schooljaar in de buurt blijft, bijvoorbeeld om te helpen met de afronding van de nieuwbouw.  De verhuizing naar de nieuwbouw wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van 2017! Hoe dan ook wordt het een spannend schooljaar. Ik heb er enorm veel zin in en hoop iedereen na de zomervakantie in een opperbeste stemming te kunnen ontmoeten.

Fijne vakantie! Dick Rensen

 

 

FLASHMOB VSO
28-06-2016

Het vso  houdt op dinsdag 5 juli om 12.00 uur een flashmob op de Leyweg. De Flashmob vindt plaats op het plein ter hoogte van de HEMA.
Zo’n 80 leerlingen zullen de flashmob uitvoeren met als doel aandacht te vragen voor de komende verhuizing van de
vso-afdeling van de Melis Stokelaan naar de Steenwijklaan. Tevens vragen we aandacht voor het goede werk van de Cruyff Foundation. Voor dit goede doel houdt Piramide Podium dit schooljaar een actie. 

Wilt u erbij zijn en de leerlingen “onverwacht” zien optreden op de Leyweg, dan bent u van harte welkom.

Download:
Timeline (Word)

Download:
Audio (mp3)

 

Kaartenactie voor de Cruyff Foundation van start!
28-06-2016

De kaartenactie van Danny van Marrewijk is nog volop aan de gang. De huidige stand van zaken is nu zo rond de 500 euro. Er zijn zo'n 250 kaarten verkocht en een stuk of 12 kalenders. De leerlingen hebben hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen.

De opbrengst van de lunch tijdens de laatste examendagen wordt ook gedoneerd aan de Cruyff foundation.

Na de vakantie kunnen er nog steeds kaarten/kalenders gekocht worden.

Uitmuntende prestaties
28-06-2016

Afgelopen schooljaar is er weer een cursus Typevaardigheid aan een aantal leerlingen in groep 8 gegeven. De leerlingen hebben heel hard gewerkt en met resultaat. Zij konden meedoen aan het examen typen/tekstverwerken, waarbij zij diverse werkstukken foutloos dienden te typen en in te delen. Nino heeft het examen typen/tekstverwerken gevorderdniveau gehaald. Daarnaast hebben zij ook meegedaan aan het ECDL typevaardigheids examen. Dit is een erkend examen op Europees niveau. Zij hebben dit examen uitmuntend gedaan. Van de 6 leerlingen hebben 5 het niveau professioneel typist gehaald en 1 leerling (Firas) zelfs mastertypist. Een prestatie waar wij heel trots op kunnen zijn.

Ook vanuit het VSO hebben een aantal leerlingen meegedaan aan het examen typen/tekstverwerken en ook zij zijn geslaagd. De volgende leerlingen willen wij feliciteren: Firas, Zakaria, Nino, Melvin, Joseph en Reduan. Voor het VSO: Juliette, Gala en Mike. 

Een nieuwe directeur voor De Piramide
20-06-2016

Vandaag heeft het schoolbestuur Stichting De Haagse Scholen bekend gemaakt dat zij een nieuwe directeur voor (v)so De Piramide heeft benoemd.
Zijn naam is Dick Rensen.
Dick Rensen zal per 1 augustus 2016 het roer overnemen van Peter van der Bor.
Binnenkort worden de ouders nader geïnformeerd over de introductie van Dick Rensen binnen onze school.

Wij wensen Dick Rensen alle succes in zijn werk op De Piramide.

Peter van der Bor
Ben van den Broek

GMR zoekt leden speciaal onderwijs
10-06-2016

Beste ouders,


Het College van Bestuur van De Haagse Scholen (DHS) en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) vragen uw aandacht voor de twee vacatures in de GMR voor de zetels die gereserveerd zijn voor het speciaal onderwijs.
De brief en de nieuwsflits, waarin een oproep voor kandidaten en meer informatie staat, treft u aan in de downloads hieronder. 
We hopen dat deze oproep ervoor zorgt dat zich alsnog enkele kandidaten aanmelden.

Download:
Brief College van Bestuur en GMR (word)
Nieuwsflits (pdf)

Hoogste punt nieuwbouw so
09-06-2016

Op 9 juni is het behalen van het hoogste punt in de nieuwbouw so gevierd.
Jarno Marsman, een medewerker van het bouwbedrijf Hegeman en José Bunnik, bouwheer vanuit de Gemeente, hebben het hoogste punt met een vlag gemarkeerd.
We bedanken het bouwbedrijf Hegeman voor de prima samenwerking en de geleverde prestatie!               

 

Finale Duurzame Masterchef
29-05-2016

Donderdag 26 mei heeft de gemeente Den Haag de finale van de wedstrijd "Duurzame Master Chef 2016" georganiseerd. Angela, Lotte en Esmeralda vertegenwoordigden onze school op deze spannende dag. Eerst kregen we een uitgebreide uitleg over Urban Farming in de Schilde. Hierna kwam de bekende kok Pierre Wind met een zeer inspirerende Master Class. Hierbij maakte hij in een rap tempo veel verschillende gerechten met de groente van het jaar: de peulvrucht. Dit was vervolgens ook het hoofdingrediënt van de wedstrijd. Onze dames haalden veel complimenten van Pierre en de rest van de jury binnen met hun gevulde bol met peulvruchten en mozzarella. Er deden acht teams van VMBO opleidingen in de regio mee. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar onze symbiose partner, het Roemer Visscher College. Wij zijn erg trots op Angela, Lotte en Esmeralda, goed gedaan meiden!

Download:
http://stadslandbouwdenhaag.nl/index.php/de-schilde-verticale-stadslandbouw/

              

             

             

Rapportage kwaliteitsonderzoek s.o.
25-05-2016

 

Op 17 maart 2016 heeft de Inspectie van het Onderwijs een kwaliteitsonderzoek gedaan op de s.o.-afdeling van onze school. In de download treft u het rapport met de bevindingen aan. 
Naar aanleiding van de bevindingen heeft de Inspectie de afdeling s.o. het basisarrangement toegekend, hetgeen betekent dat het onderwijs van voldoende kwaliteit is. De Inspectie heeft vertrouwen in de kwaliteit en onze verbeteractiviteiten.
Zowel de school als het schoolbestuur zijn blij met het basisarrangement.

Download:
Rapport met bevindingen van het kwaliteitsonderzoek op de s.o.-afdeling van De Piramide

Kaartenactie voor de Cruyff Foundation van start!
29-04-2016

De leerlingen hebben op Piramide Podium heel hard gewerkt aan de productie van de kaarten, die Danny van Marrewijk kort voor zijn overlijden heeft ontworpen. De kaarten zijn vanaf vandaag te koop op Piramide Podium en op de school. Ook kunt u met het bestelformulier kaarten bestellen. Het formulier is bedoeld voor bestellingen boven de 25 euro. Koopt u ook een of meerder sets kaarten? De opbrengst van de actie gaat geheel naar de Cruyff Foundation.

Download:
Bestelformulier kaartenactie Cruyff Foundation (word)

              

 

               

 

               

Bezoek aan Tweede Kamer
29-04-2016

Donderdag 28 april zijn de bovenbouwleerlingen met Maatschappijleer in het pakket op bezoek geweest bij de Tweede Kamer. Het was een geslaagd bezoek. Juliette heeft nog even als stand-in van Koningin Maxima plaatsgenomen op het bordes van de Ridderzaal.

 

         

 

         

Benefietconcert Staeds
24-04-2016

Op zondagmiddag 24 april gaf de band 'Staeds' een benefietconcert in het Paard Café. De opbrengst van het concert was bestemd voor nieuwe muziekinstrumenten voor De Piramide. Het was een bijzonder optreden, want 'Staeds', de band waar leraar Georgette deel van uitmaakt, bood een Open Podium. En dat liet De Piramide zich geen twee keer zeggen. Collega's, vrienden en familieden zorgden voor 'een volle bak' met een prima sfeertje. We zijn verrast met optredens van onze fysiotherapeut Nicole en de leraren Hanneke, Dorine, Erwin en Lida. Holland's got talent!
Klap op de vuurpijl was een optreden van onze leerling Jean Paul. Hij nam bij een van de nummers van 'Staeds' met een topact het toetsenbord voor zijn rekening. De opbrengst was maar liefst € 700.
De Piramide bedankt vooral Georgette, het motortje achter dit succes.

               

Steun voor de Cruyff Foundation
22-04-2016

Piramide Podium houdt i.s.m. de school een actie voor de Cruyff Foundation. Om het goede doel te steunen kunt u een of meerdere setjes bijzondere kaarten kopen. De kaarten zijn ontworpen door Danny van Marrewijk. Het was het laatste project dat hij voor zijn overlijden heeft afgerond. Hij was hier met recht trots op. Met uw steun kunnen we met de verkoop van deze kaarten een mooi bedrag voor de Cruyff Foundation inzamelen. De kaarten zijn te koop op Piramide Podium en op de school.

 

                

Geslaagd!
19-04-2016

Het was weer zover. Zwoegen op het theoretisch verkeersexamen. Op één na zijn alle kandidaten geslaagd. De meeste geslaagden zitten in de klas van juf Lida en juf Liesbeth, twee ervan zitten bij meester Erwin.
Allemaal van harte gefeliciteerd!

            

Nieuwbouw so schiet op!
15-04-2016


De fundering en de begane grondvloer van de nieuwbouw so zijn gereed en we gaan de hoogte in. Vorige week is de aannemer begonnen met de montage van de staalconstructie en deze week is ook al een begin gemaakt met het leggen van de eerste verdiepingsvloer.
Nu gaat het snel: elke 2-3 weken zal er een verdieping klaar zijn, dat betekent dat het dak er over 6-7 weken op ligt, waarna er zal worden begonnen met het monteren van de houtskeletbouw gevelelementen.

          

Hoogste punt Piramide College
14-04-2016

vso De Piramide wordt Piramide College.
Vandaag vierden we met de leerlingen van het vso en de leerlingen van het VierTaalcollege het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Steenwijklaan. Het hoogste punt werd virtueel luister bijgezet door de Wethouder van Onderwijs, mw. Ingrid van Engelshoven. Zij liep samen met vso-leerling Jim van Lier in 'virtual reality' door het nieuwe schoolgebouw. Hierbij geholpen door Sander Veenhof, de kunstenaar, die samen met de leerlingen van beide scholen, het kunstproject gaat vormgeven.
De vso leerlingen die hier niet bij aanwezig waren, volgden het feestelijke moment op school via een livestream.

               

Bonbox uitvoering
12-04-2016

De afgelopen weken hebben Angela (V4), Jean-Paul (VBb), Chiara (VBa), Jim (V3/4), Annabel (V1, Monique (V1), Maurice (V1) en Wiktor (Groep 8) meegedaan aan de Bonbox, het naschoolse muziekproject onder leiding van Meike Portegies. Op vrijdag 8 april was het zover. Het was de dag van de uitvoering in de gymzaal.
Het was een topmiddag, we hebben ervan genoten.

Kijk ook naar het fotoalbum onder de foto.

            


SO Basketbalteam speelt uit
04-04-2016

Afgelopen donderdag heeft ons SO basketbalteam een uitwedstrijd tegen basisschool de Tweemaster gespeeld. Met de auto gingen Mercy, Divano, Joseph, Priscilla, Adriana, Zakaria, Sylvana, Gertie, juf Cindy, juf Sanne en de moeder van Divano op weg naar de Tweemaster. Daar aangekomen werden de basketbal tenues aangedaan en dat brengt toch altijd een beetje geluk. Met de aanmoediging van een aantal ouders die waren komen kijken werd een sportieve wedstrijd gespeeld. Op het einde was er tijd voor een teamfoto.

               

Kinderboerderij op school
29-03-2016

Op donderdag 24 maart hebben de leerlingen van het SO het lentefeest gevierd met een heerlijk ontbijtje. En natuurlijk was ook de kinderboerderij voor een dagje met veel jonge dieren naar de school getrokken. Fonds1818 heeft de komst van de kinderboerderij mogelijk gemaakt, waarvoor dank namens alle kinderen die genoten hebben.

           

 

           

 

Duurzame Masterchef
22-03-2016

De afdeling Milieueducatie van de gemeente Den Haag heeft dit jaar de tweede editie van Duurzame Masterchef georganiseerd. Een kookwedstrijd tussen verschillende Haagse VMBO scholen.
Het project is toen opgezet als samenwerking tussen Milieueducatie van de gemeente Den Haag www.milieueducatiedenhaag.nl en Skills Nederland www.skillstalents.nl.
Op dinsdag 15 maart was de eerste ronde en op 22 maart de halve finale van deze wedstrijd, in onze keuken op de Piramide. De leerlingen zijn opgedeeld in drie teams. Zij maakten hutspot met bietjes, Chinese  mie met spitskool en quiche met daarnaast gevulde koolblaadjes.
Alle teams hebben heerlijk gekookt, maar Angela en Bradley kwamen als winnaar uit de strijd. 
Zij mogen eind mei meedoen aan de finale in "De Schilde" in Den Haag. Zij maken kans op een Masterclass van Pierre Wind!

 

                                       De winnaars

        

      

                                      Andere Chefs

 

           

 

             

Klimmen in de Uithof
19-03-2016

Op vrijdag 19 maart zijn we met de naschoolse sport naar de Uithof geweest.
Leerlingen van het SO en leerlingen van het VSO zijn daar serieus aan het klimmen gegaan.
Natuurlijk hartstikke veilig, maar soms toch ook wel erg hoog, brrrrrr.......

Download:
fotoalbum onder in dit bericht

              

 


Bonbox-nieuws
15-03-2016

De afgelopen weken hebben Angela (V4), Jean-Paul (VBb), Chiara (VBa), Jim (V3/4), Annabel (V1, Monique (V1), Maurice (V1) en Wiktor (Groep 8) meegedaan aan de Bonbox, het naschoolse muziekproject onder leiding van Meike Portegies.

Op vrijdag 8 april zullen ze aan de vso leerlingen én de leerlingen van groep 8 hun muzikale talenten ten gehore brengen. Omdat de laatste bijeenkomst van de Bonbox alweer even geleden is gaan we nog één keer repeteren. Dit doen we op dinsdag 5 april van 15.00 tot 16.30 uur.

De ouders/verzorgers van de muzikanten hebben inmiddels een uitnodiging gekregen voor de uitvoering. We hebben er zin in!

 

Update Danny van Marrewijk
09-03-2016

Namens de ouders van Danny van Marrewijk laat ik u het volgende weten:

Er is gelegenheid tot condoleren op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 14.00 in de aula Molenlandestraat 141e in Monster.
De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

U kunt een persoonlijke condoleance, herinnering of foto plaatsen op www.dijknoordermeer.nl met naam Danny en inlogcode: CNF8HN

Correspondentieadres:
Uitvaartverzorging van Dijk en Noordermeer
t.a.v. familie van Marrewijk
Postbus 53
2290AB Wateringen

De ouders van onze leerlingen ontvangen op verzoek van de ouders van Danny donderdag a.s. per brief interne aanvullende informatie.

Peter van der Bor

Danny van Marrewijk overleden
08-03-2016

 
                          

       

     Wij zijn intens verdrietig door het bericht dat op 7 maart 2016

onze leerling Danny van Marrewijk

op achttienjarige leeftijd is overleden.

Wij herinneren ons Danny als een vrolijke, spontane jongen, geliefd bij de leerlingen en het team.
Hij had veel vrienden en vrienden konden op hem rekenen.

De humor lag voor Danny op straat, wie herinnert zich niet zijn aanstekelijke lach.

Danny was ook gedreven in het leren en vierde zijn successen met het behalen van zijn startdiploma ECDL en het afronden van zijn literatuurlijst Nederlands en examen Maatschappijleer. Een leerling om trots op te zijn.

Wij wensen zijn ouders en alle mensen die van Danny hielden veel sterkte bij dit verlies.
Op school is een gedenktafel ingericht. Daar kunnen belangstellenden stilstaan bij de herinneringen aan Danny.

Namens het schoolbestuur, het team, de OR en MR van (v)so De Piramide te Den Haag.

Peter van der Bor
Ben van den Broek

 

Denk na over je toekomst: Spots Special
08-03-2016

Spots Special

Wellicht herinnert u zich nog dat De Piramide in november 2014 het evenement ‘Go for it’ heeft georganiseerd. Dit was een speciale dag rondom de thema’s: scholing, wonen, werken en vrije tijd voor de leerlingen van het vso en hun ouders. Omdat deze dag een succes was heeft de Gemeente Den Haag besloten om een dergelijke beurs te organiseren voor alle scholen voor praktijkonderwijs en vso in en om Den Haag. De beurs heeft als naam: Spots Special.

Op donderdag 17 maart a.s. wordt de eerste Spots Special gehouden in Zalencentrum Opera Allianz aan de Fruitweg in Den Haag. Tijdens deze beurs zullen diverse organisaties, (gemeentelijke) instellingen, bedrijven, verenigingen en onderwijsaanbieders aanwezig zijn om informatie te verstrekken, activiteiten te laten zien en mogelijkheden te bespreken in het kader 'Denk na over je toekomst'. Overdag worden de scholen verwacht met de leerlingen. De bovenbouw leerlingen van De Piramide zullen tussen 11.15 en 12.15 uur de beurs bezoeken. Het taxivervoer van en naar de beurs wordt door de organisatie geregeld. De klassen VBa, V1 en V1/2 blijven op school en werken volgens het bestaande rooster.

Belangrijk: Van 16.30 tot 18.00 uur is er in het zalencentrum Opera Allianz een open huis met vrije inloop voor ouders/verzorgers, leerlingen en docenten. U heeft de gelegenheid om de beurs te bezoeken, informatie te verkrijgen over scholing, arbeid, wonen, en vrije tijd én de standhouders te spreken. Er wordt zelfs voor broodjes en soep gezorgd!

Ik zal namens het vso gedurende de beurs aanwezig zijn en hoop vele ouders te mogen begroeten!
Tot donderdag 17 maart!

Georgette van Dijke (Decaan) 

Kampeerweekend
11-02-2016

Stichting Handicamp organiseert ieder jaar een kampeerweekend voor gehandicapten.
Dit jaar in Hoorgersmilde op 20, 21 en 22 mei.

Download:
Folder Stichting Handicamp (pdf)

Danny haalt examen Online Samenwerken
05-02-2016

Danny van Marrewijk heeft als eerste het nieuwe ECDL examen Online Samenwerken behaald. 
Daarmee heeft hij in zeer korte tijd zijn startdiploma gehaald.
Het startdiploma wordt op Europees niveau erkend en krijg je dus zeker niet cadeau! 
Danny heeft er keihard voor gewerkt, niet alleen op school, maar ook thuis.
O, o, o, wat zijn we supertrots op deze kanjer!!!!  

                       

Update 4 Joey de Groot
04-02-2016

Vandaag zijn de ouders van Joey de Groot met het zusje van Joey op bezoek geweest om de ballonnenceremonie bij te wonen.Verder hebben ze stil gestaan bij de gedenktafel in de gang en de gedenktafel in de klas. Ze hebben geluisterd naar de voordrachtjes van de kinderen van groep mb a, buiten en later in de klas.

De ouders bedanken het schoolteam, de collega's van Sophia en de ouderraad voor de aandacht die we aan het overlijden van Joey hebben besteed, voor de huisbezoeken en de aanwezigheid bij de uitvaart. 

We wensen de ouders en de kleine Lynn alle kracht in de komende tijd.  

Update 3 Joey de Groot
30-01-2016

Vandaag hebben de ouders en het zusje van Joey, familie, vrienden en belangstellenden tijdens een indrukwekkende plechtigheid afscheid genomen van Joey. Collega's van school en Sophia Revalidatie, ouders en leerlingen waren aanwezig om Joey voor de laatste keer gedag te zeggen en hun medeleven aan de ouders te betuigen.
Onze verpleegkundige, Gertie Jansma, en de leraar van groep mb a, Cinta van Tongeren, hebben 'de Joey op school' herdacht met ontroerende toespraken. Het is met veel respect dat ik deze collega's hiervoor bedank.

Op 4 februari a.s. nemen de leerlingen van het so om 14.00u. afscheid van Joey door het oplaten van ballonnen in de speeltuin van de school. De ouders van Joey zullen hierbij aanwezig zijn. Ik bedank de Ouderraad voor het initiatief tot deze ceremonie.

Peter van der Bor

 

Update 2 Joey de Groot
26-01-2016

De plechtigheid van Joey vindt plaats op zaterdag 30 januari om 13.00u. in de aula van Meerbloemhof, Buytenparklaan 1 te Zoetermeer.
Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren en het betuigen van uw medeleven.

Peter van der Bor

Update 1 Joey de Groot
22-01-2016

Beste ouders/verzorgers en andere belangstellenden,
De plechtigheid voor Joey de Groot vindt plaats op zaterdag 30 januari. Plaats en exacte tijd worden z.s.m. bekend.
De ouders hebben aangegeven geen bezoek aan huis te willen. De familie is groot en brengt al veel aanloop teweeg, daarnaast willen ze nog zoveel mogelijk tijd als gezin met Joey doorbrengen.
Voor de plechtigheid is er geen gelegenheid meer tot afscheid nemen. 
Bloemen worden op prijs gesteld, oranje is de lievelingskleur van Joey.

Peter van der Bor

 

Joey de Groot overleden.
22-01-2016

 

 

 

We zijn intens verdrietig door het overlijden op 21 januari 2016
van onze leerling Joey de Groot op 7 jarige leeftijd.

We herinneren ons Joey als een innemende jongen, geliefd bij iedereen.
Spontaan, opgewekt en altijd in voor een grap, dat was Joey.
Lekker ondeugend, zoals hij in zijn rolstoel met vlaggetje door de school kon scheuren. De kinderen verliezen een vrolijk vriendje.

Op school is een gedenktafel ingericht. Leerlingen, ouders, teamleden en belangstellenden kunnen daar nog even stilstaan bij de mooie herinneringen aan onze Joey.

Wij wensen zijn ouders en zusje en alle mensen die van Joey hielden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het Bestuur van Stichting De Haagse Scholen, het team, de OR en MR van (v)so De Piramide te Den Haag,

Peter van der Bor
Ben van den Broek

 

Oudertevredenheidspeiling 2015
19-01-2016

In december 2015 heeft de school een oudertevredenheidsonderzoek georganiseerd in samenwerking met het bureau ‘Scholen met Succes’.
Van onze school hebben 55 ouders en verzorgers de vragenlijsten ingevuld. Er werden gegevens verzameld van 40 ouders met een kind van 10 jaar of ouder en van 15 ouders met een kind de in de leeftijd tot en met 9 jaar.
Het responsepercentage voor de peiling is hiermee helaas slechts 38%.
Het betrouwbaarheidsniveau van de resultaten is hierom laag, hetgeen ons noopt de uitslag met enige terughoudendheid te benaderen.
De rapportages kunt u lezen onder de tab <school>, menu links: <kwaliteitszorg>. 
U ziet de rapportage van de algemene vragenlijst, de rapportage van de aanvullende vragenlijst van het so en de rapportage van de aanvullende vragenlijst van het vso.
Losse opmerkingen en suggesties van individuele ouders worden niet gepubliceerd, maar door de school wel ter harte genomen en desgewenst met de Medezeggenschapsraad besproken.
Wij bedanken de ouders/verzorgers voor het meedoen. De uitslag van het onderzoek helpt ons bij het verbeteren van de kwaliteit van de school.

Kerstfeest VSO
18-12-2015

Het VSO vierde donderdag 17 december het Kerstfeest. De klassen waren mooi versierd, het eten was heerlijk en de sfeer was prima.
Een orkestje luisterde het Kerstfeest op en na afloop van het Kerstdiner werd er gedanst.
Alle ouders/verzorgers, medewerkers en leerlingen bedankt voor het mooie Kerstfeest.
Op de foto ziet u de Kerstman met de leerlingen van V1.

           

Nieuwskenner Jeffrey Snijders
18-12-2015

Vrijdag 18 december vond  op het VSO de traditionele Kerstkennisquiz plaats.
Na een spannende voorronde en finaleronde bleken Loredana uit V4 en Jeffrey uit VH het zelfde aantal punten te hebben behaald.
 De beslissende laatste vraag werd door Jeffrey goed beantwoord. Jeffrey Snijders uit VH mag zich de Nieuwskenner van het jaar 2015 noemen. Hij kreeg uit handen van de voorzitter Georgette van Dijke de wisselbeker en de oorkonde overhandigd. Jeffrey gefeliciteerd

         

VSO Kerstschoolkrant
16-12-2015

Dames en heren, jongens en meisje, de VSO Kerstschoolkrant is uit!
Download de Kerstschoolkrant met leuke gedichten, links, spelletjes etc.

Download:
Kerstschoolkrant VSO 2015 (pdf)

Stichting Heppie
15-12-2015

Vandaag hebben de leerlingen van de horeca hapjes gemaakt voor Stichting Heppie.
Hun is  missie om kinderen en jongeren die sociaal uitgesloten zijn of dreigen te raken de kans te geven mee te (blijven) doen. Dit doet Heppie door het bieden van vakanties en weekenden vol ontspanning, plezier en gezelligheid.
Met de verkoop van koekjes, muffins, verse smoothies en heerlijke samosa hebben de VSO leerlingen  € 45,00 opgehaald!  
Bedankt allemaal voor jullie donaties en hele smakelijke feestdagen.

 

            

Even de baas van het orkest.
03-12-2015

Op 2 december heeft Reduan uit mb b net als 14 andere basisschoolleerlingen even het Residentie Orkest mogen dirigeren. Het concert met de gastdirigenten was de spetterende afsluiting van het dirigeerproject van Ontdek het Orkest, een project van het Residentie Orkest en het Koorenhuis.
Reduan vond het heel spannend, maar toen hij op de bok stapte om te dirigeren was daar niets meer van te merken. Hij heeft het heel goed gedaan en zelfs in de krant gestaan!

             

 

De foto is van fotograaf Suzanne de Klerk.

Website Piramide Podium
06-11-2015

Vandaag is de nieuwe website van het Piramide Podium (VSO) online gegaan.
We zijn apetrots!

Download:
www.piramidepodium.nl

 

Ouder-info-avond SO
26-10-2015

Op 24 november organiseren wij voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van het SO een informatieavond over het belang van goede voeding en hoe goede voeding een rol speelt bij het leren:
"Eten voor een betere concentratie!"

Download:
Programma 24 november (pdf)    

Onthulling Bouwbord Nieuwbouw SO
08-10-2015

               

Op 4 november bezoekt Wethouder Ingrid van Engelshoven de bouwplaats waar onze SO-afdeling samen met De Witte Vogel en Sophia Revalidatie een nieuwbouwcomplex neerzet. De Wethouder zal het bouwbord onthullen.
Het wordt een bescheiden bijeenkomst voor genodigden, maar we willen u de uitnodiging toch niet onthouden.

Download:
Uitnodiging onthulling bouwbord (pdf) 

Vrije plaatsen Project BONBOX
07-10-2015

Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8 en het VSO,

Er zijn nog een paar plekjes vrij in het project BONBOX!
Opgeven kan bij elke leraar! 

Let op: Verlengde inschrijfperiode!
We beginnen niet op maandag 12 oktober,
maar op maandag 2 november.
J
e kunt je dus nog opgeven!

 

                       

Kinderen en sociale media
30-09-2015

Op dinsdag 22 september was er een boeiende avond in de Haagse Bibliotheek over kinderen en sociale media.
Justine Pardoen (Bureau Jeugd en Media) was hiervoor uitgenodigd samen met het theaterduo 'De Nieuwe Lichting'. 
De avond was interactief van opzet en daardoor ook zeer inspirerend.
Sandra Polak en Marja Seijsener hebben deze avond namens het VSO bezocht en informeren de ouders en het schoolteam graag over een aantal websites waarnaar verwezen werd.

Download:
sites en andere aanvullende informatie (Word)

Open Dag Cruyff Foundation
23-09-2015

Op 23 september hebben een aantal leerlingen in het Olympisch Stadion in Amsterdam deelgenomen aan de jaarlijkse Open Dag van de Cruyff Foundation.De Open Dag draait om sport, plezier en informatie. Er waren maar liefst meer dan 30 verschillende sporten te beoefenen, zoals (rolstoel) basketbal, schermen, judo, kickboksen en tennis.
Daarnaast waren er extra activiteiten zoals een klimwand, tafelvoetbaltafel en een luchtkussen.

Naast Johan Cruyff, waren alle ambassadeurs van de Cruyff Foundation aanwezig. Onder hen veel bekende Nederlanders. Juf Cindy heeft de gehandicapte sporter van het jaar 2012 en 2013, Marlou van Rhijn, met de bijnaam Blade Babe, weten te strikken voor een foto.

             

Roosters VSO per 23-9-2015
22-09-2015

De roosters van het VSO per 23 september 2015 vindt u in de downloads.

V1
V1-2
V3-4
VBa VBb
Vh
V4

Presentatie algemen infomatieavond
22-09-2015

Op maandag 21 september organiseerden wij onze algemene
informatie-avond.
In het centrale gedeelte van deze avond zijn de ouders/verzorgers voorgelicht over de nieuwbouwperikelen, het naschoolse sportaanbod en de nominatie voor de Hersenbokaal.
Ten slotte is er teruggeblikt op de toelatingscriteria in het verleden en de nieuwe toelatingsprocedures sinds de invoering van passend onderwijs per 1 augustus 2014.

In de leslokalen hebben de ouders/verzorgers groepsgebonden informatie gekregen en is de schoolgids 2015-2016 uitgereikt.

Download:
Presentatie Algemene Informatieavond 21 september 2015 (pdf)

Sinterklaasviering 2015 e.v.
18-09-2015

Beste ouders/verzorgers,

Het zal u niet zijn ontgaan: de viering van het Sinterklaasfeest is al enige tijd onderdeel van een maatschappelijk debat.
De gezamenlijke Haagse schoolbesturen in het primair onderwijs hebben daarom onlangs afspraken gemaakt omtrent de inrichting van het feest op haar scholen voor dit jaar en de komende jaren.
In de download treft u die afspraken aan.


(V)SO De Piramide ressorteert onder één van die Haagse schoolbesturen, t.w. De Haagse Scholen, en conformeert zich om die reden aan de afspraken. Op dit moment is nog niet bekend welke aspecten van zwarte piet (V)SO De Piramide per jaar zal aanpassen.

Peter van der Bor
(directeur) 

Download
Bestuurlijke kaders Sinterklaasviering 2015 e.v. (pdf)

Kinderen en sociale media
07-09-2015

Uitnodiging: Kinderen en social media

dinsdag 22 september 19.30 – 22.00 uur, Centrale Bibliotheek – Spui 68, Den Haag

Veel kinderen maken tegenwoordig al op jonge leeftijd gebruik van social media, zoals Facebook of Instagram. Wat zijn de risico’s? En hoe praat je hierover met je kind? GGD Haaglanden en Bibliotheek Den Haag nodigen u, ouder en/of leerkracht, uit uw kennis op dit gebied te vergroten én met elkaar in discussie te gaan. Aan het eind van deze thema-avond op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek, gaat u naar huis met frisse ideeën voor gesprekken over social media, zowel thuis als op school.

Wat gaan we precies doen?
Specialist mediaopvoeding Justine Pardoen zal steeds eerst een korte, prikkelende inleiding in de mediawereld van kinderen geven. Daarna spelen twee acteurs van interactief theater De Nieuwe Lichting een aantal spannende scenes. Zij gebruiken herkenbare opvoeddilemma’s rond het gebruik van sociale media: weten we genoeg om met kinderen in gesprek te gaan? Dat je moet praten met pubers – ook over seks op internet -  is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan? Hebben onze kinderen eigenlijk nog mediaopvoeding nodig, zijn ze op dat gebied al niet veel slimmer dan wij? U krijgt tips over wat u moet weten en hoe u dit vervolgens inzet.

Theater De Nieuwe Lichting.
Acteurs van dit theater maken de avond interactief. Zij zijn gewend met hun projecten te prikkelen en te inspireren. Zij hebben als doel publiek én deelnemers aan het denken te zetten en nodigen uit tot het vormen van een mening. Herkenbaarheid en humor zijn hierin belangrijke ingrediënten. 

Reserveren.
U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Reserveer wel even een plekje via 070 353 44 10 of dic@dobdenhaag.nl.

Angela Batelaan geslaagd!
06-09-2015

Angela Batelaan geslaagd!
Angela Batelaan uit V4 heeft op zaterdag 5 september in Amersfoort het Staatsexamen BBL Maatschappijleer 1 afgelegd.
Vanwege ziekte kon zij niet eerder examen doen. Angela is geslaagd!
Ze heeft het prachtige cijfer 9 behaald voor haar examen. Angela en haar docent Cathy Goose kunnen hier met recht heel trots op zijn.

Angela gefeliciteerd! Heel goed gedaan!

Tijdelijk rooster VSO vmbo en havo
04-09-2015

M.i.v. 6 september geldt voor de groepen vmbo en havo een tijdelijke rooster

Download:
Tijdelijk rooster m.i.v. 6 september (pdf)

Ouderberichtgeving roosters VSO
02-09-2015

Naar aanleiding van de roosters van het VSO heeft de school heden de volgende ouderberichtgeving gepubliceerd.

Download:
Ouderberichtgeving VSO (pdf)

 

Tijdelijk rooster VSO
01-09-2015

Op 2,3 en 4 september werken de VSO-groepen v1, v1/2, v3/4, v4 en vh opnieuw met een tijdelijk rooster. De eerder gepubliceerde roosters voor de vb-groepen blijven gehandhaafd.

Download:
rooster 2 september

Download:
rooster 3 en 4 september

Tijdelijk rooster VSO
28-08-2015

De VSO-afdeling draait maandag 31 augustus en dinsdag 1 september met een tijdelijk rooster.

Download:
Tijdelijk rooster maandag 31 augustus en dinsdag 1 september

Open dag Kameleon
27-08-2015

Kameleon organiseert op zaterdag 26 september 2015 een open dag.
Het programma voor de jeugd loopt van 9.30u. tot 13.30u.

Kameleon is dé Haagse sportvereniging voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking.

Download:
Flyer Open Dag 26 september 2015 (jpg)

 

Startweek VSO 2015
26-08-2015

Op maandag 24 augustus begon de Startweek  van het VSO. 
Dit schooljaar was het thema 'Veiligheid'. 
De leerlingen leerden o.a over EHBO, oefenden in zelfverdediging en leerden over voedselveiligheid. 
Ook kregen we bezoek van een oorlogsveteraan, een politieagente en een gevangenisbewaarder. 

Download:
fotocollage 1 (jpg)

Download:
fotocollage 2 (jpg)


Download:
Workshopverslagen (docx)

Tijdelijk rooster VSO
25-08-2015

De VSO-afdeling werkt op donderdag en vrijdag, respectievelijk 27 en 28 augustus, met een tijdelijk rooster.

Download:
Tijdelijk Rooster VSO (pdf)

Actie Stichting NCFS
09-07-2015

De kaartenactie van Piramide Podium voor de Stichting NCFS was een groot succes.
Wij zijn trots om te kunnen melden dat het bedrag van  € 390,00 is opgehaald.
Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken!"


                             
 

Staatsexamen 2015
08-07-2015

Het Staatsexamen 2015 is goed verlopen en succesvol afgesloten. De resultaten vindt u in de bijlage.
Alle geslaagden van harte gefeliciteerd. Jullie hebben het fantastisch gedaan!
Wij wensen alle schoolverlaters veel succes voor de toekomst.

Download:
Volledig overzicht cijfers (pdf)

Europees Parlement
04-07-2015

Op donderdag 3 juli zijn de examenkandidaten Maatschappijleer 1 naar Brussel geweest.  Zij hebben het Europees Parlement  bezocht. Het was een enerverende en leerzame dag. Het belang van Europese samenwerking is door deze excursie  voor de leerlingen nog duidelijker  geworden.

            

ECDL typevaardigheidsexamens
02-07-2015

Dit schooljaar zijn we gestart met een intensieve cursus Typevaardigheid. Leerlingen van groep 8 hebben in een pilot wekelijks een half uur les in blindtypen gehad van Jacqueline Grul, docent ICT. Daarnaast hebben zij onder begeleiding van Nathalie van Barneveld, docent groep 8 aan uiteenlopende typeopdrachten gewerkt.

Zij zijn de 1e groep leerlingen die mee hebben gedaan aan het ECDL typevaardigheids examen. Dit is een erkend examen op Europees niveau. Daarnaast hebben zij ook het examen typen/tekstverwerken afgelegd, waarbij zij diverse werkstukken foutloos dienden te typen en in te delen.

Alle leerlingen zijn geslaagd voor het examen! Gefeliciteerd Damian Bovenlander, Isha Dirghpal, Vera van Dongen, Mohammed el Farisi, Maurice Fifis, Monique Fifis, Dany v.d. Hoeven, Asil Hussain, Mateo Linschoten Meijer, Dimitri Metz, Daphne van Schie, Annabel Tammer, Jesse van Zijp

              

 

              

 

              

 

Geslaagden type examen
02-07-2015

De leerlingen uit de V1 klas die hebben meegedaan aan het type examen zijn allemaal geslaagd! 
Gefeliciteerd, goed gedaan!

Vakantiebos
30-06-2015

Het Vakantiebos vindt dit jaar plaats van 4-21 augustus. Kinderen van 4 tot en met 15 jaar met en zonder beperking zijn weer van harte welkom te komen meespelen, dansen, sporten, schminken, knutselen en optreden. 

Download:
www.donboscorijswijk.nl

 

Tijdschrift gelanceerd!
29-06-2015

De leerlingen van Kantoorpraktijk hebben onlangs hun tijdschrift gelanceerd! Zij hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan hun tijdschrift en het resultaat mag er zijn. De tijdschriften zien er geweldig uit. Goed gedaan!

 

             

 

             

 

 

             

Tennisafsluiting
18-06-2015

Op vrijdag 5 juni hebben we het jaar 'naschoolse sport Tennis' afgesloten bij tennisvereniging Breekpunt. Dit is de club van Roelant van Boheemen, onze tennistrainer. Op de club waren er meerdere onderdelen uitgezet en met hulp van  Martine, Danny en Sabine kon er lekker veel worden getennist.

Na 45 min te hebben gesport in de tropische hitte, was iedereen wel toe aan een lekker verkoelend ijsje. We hebben gezellig met de leraren afgesloten op de prachtige loungebank van de tennisvereniging.

Roelant, bedankt voor weer een leuk tennisseizoen en tot volgend schooljaar!

 

                

Klaar voor de Start!
24-06-2015

Op zaterdag 5 september organiseert Vereniging BOSK samen met Meedoen voor Sport.nl Klaar voor de Start! op On Campus in Zwolle. Een unieke dag waarop kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke beperking 18 sporten kunnen testen en informatie kunnen krijgen over aangepast sporten in hun eigen regio. Het doel van deze dag is om hen regelmatig aan het sporten te krijgen. De toegang is gratis, en de hele familie kan meedoen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Elastieken Koers en On Campus Zwolle

 

Download:
Alle info (Word)

De eerste IVIO-certificaten 2015!
17-06-2015

De eerste resultaten van het IVIO examen 2015 zijn bekend.

Gefeliciteerd Nina, Melissa, Leo, Leon, Matthijs, Rocky, Malcolm, Roan, Jordy v.d. Niet, Said, Bradley en Jean- Paul met het behalen van de IVIO certificaten!

Dowwnload:
De eerste cijferlijsten IVIO certificaten 2015 (pdf)


Badmintonclinic
15-06-2015

Op donderdag 4 juni hebben er 2 badmintontalenten een clinic gegeven aan onze toppers van de badminton. Mark en David spelen in hun leeftijdscategorie op het hoogste niveau en kwamen bij ons hun talenten laten zien en leerden onze leerlingen nog wat extra tips en tricks.

De leerlingen werkten superhard, zodat ze konden laten zien wat ze al van Dave geleerd hadden. Mark en David waren erg onder de indruk. Sommigen durfden zelfs Mark of David uit te dagen en maakten het ze soms nog best lastig.

Aan het eind gaven ze nog een demo, waarbij ze ook lieten zien hoe hard ze kunnen smashen. Ze vertelden daarbij dat de hardste smash die ooit gemeten is, 325 km/h is!! Wow.

Mark en David, ontzettend bedankt voor deze leuke clinic!

             

 

Kangoeroewedstrijd 2015
14-06-2015

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen. Ook dit schooljaar hebben de VSO leerlingen van De Piramide meegedaan.

De prijswinnaars zijn:
Duo’s
1e prijs: Karima el Farisi en Damian Brispat
2e prijs: Dilek Göre en Danny van Marrewijk

Individueel
1e prijs: Angel v.d. Akker
2e prijs: Michael Groen 3e prijs: Jim van Lier

Alle 29 deelnemers hebben een certificaat en een aandenken ontvangen.
Alle winnaars gefeliciteerd! 

                

Mijlpaal voor Souhaila
11-06-2015

Souhaila Hajji, leerling van V4, is geslaagd voor haar vmbo diploma bbl, sector economie, richting Eigen Onderneming.
Wij zijn supertrots op haar.
Zij is de eerste leerling, die binnen ons in het schooljaar 2013-2014 gestarte symbioseprogramma met het Roemer Visscher College haar diploma heeft behaald. En met mooie cijfers!
gemeenschappelijk deel
Nederlands: 7
Engelse taal: 7
Maatschappijleer: 7
vakken van het sectordeel:
Wiskunde: 6
Economie: 7
vakken vrije deel:
Intersectoraal dienstverlening & economie: 7


Souhaila, gefeliciteerd met je diploma en veel succes op het MBO.

Piramide Podium steunt de strijd tegen CF
04-06-2015

De helft van de opbrengst van de kaartenverkoop van het Piramide Podium, periode januari t/m juli, doneren wij aan de stichting NCFS! Door het kopen van onze kaarten draagt u ook een steentje bij. Doe mee, koop een kaart en steun de strijd tegen CF. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor mensen met Cystic Fibrosis. Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. CF is chronisch en (vooralsnog) niet te genezen.

De NCFS zet zich in voor extra onderzoek naar een betere behandeling en nieuwe medicijnen.

Download: 
www.ncfs.nl

Download:
poster kaartverkoop

Schoolspullenpas
25-05-2015


Hebben uw kinderen voor het nieuwe schooljaar schoolspullen nodig, en hebben zij een geldige Ooievaarspas? Dan krijgt u half juni een aanvraagformulier van Leergeld Den Haag in de brievenbus. Als u dit formulier invult en terugstuurt, krijgt u enkele weken later de Schoolspullenpassen thuisgestuurd. U kunt hiermee de spullen voor uw kind(eren) bij Bruna, Hema, Perry Sport of V&D gaan kopen.


Download:
http://www.leergelddenhaag.nl/index.php

Speeltuin feestelijk geopend
21-05-2015

Op woensdag 20 mei is de nieuwe speeltuin van Sophia Revalidatie en de Piramide door onze Damian Groenewegen, Wethouder Baldewsingh, dhr. A. van Duivenbode van stichting DaDa en mw. H. Renne van Sophia Revalidatie geopend.
De speeltuin is gerealiseerd dankzij de opbrengst van het evenement DaDa Run for Value (samenwerking tussen Stichting DaDa en Peak Value), de bijdrage van Fonds 1818 en Sophia Revalidatie.
De kinderen zijn er hartstikke blij mee!

                                  

 

Scouting
18-05-2015

SCOUTING MAURITSGROEP ZOEKT WELPEN!!!

Ben jij tussen de 6 en 11 jaar? Ben je niet bang voor vieze handen? En heb je zin in een gezellige en avontuurlijke ochtend op de 1e en 3e zaterdag van de maand?

KOM DAN EENS KIJKEN BIJ DE MAURITSGROEP IN VOORSCHOTEN!

Naast de opkomsten (iedere 2 weken), gaan we ook elk jaar twee keer een weekend weg en in de zomer een week op kamp.

Bij Scouting Mauritsgroep bieden we vrijetijdsbesteding aan kinderen met een lichamelijke beperking. Dit alles via de principes van scouting, waarbij kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier bezig zijn in de natuur.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.mauritsgroep.nl

Frank Roodenrijs overleden
30-04-2015

                                                   

Op 29 april 2015 is onze leerling Frank Roodenrijs op twintigjarige leeftijd overleden.

We zijn intens verdrietig.
We herinneren ons Frank als een aimabele jongen. Hij maakte gemakkelijk vrienden.
Hoewel hij niet veel op school kon zijn, had hij toch zijn eigen plek in de klas en bij het schoolteam.
Frank was een mooi mens met een grenzeloos positieve kijk op het leven. Wij hebben daarvan geleerd.
Veerkracht en humor, zo kennen wij Frank.

Wij wensen zijn ouders, zus en alle mensen die van Frank hielden veel sterkte bij dit verlies.
Op school is een gedenktafel ingericht. Daar kunnen belangstellenden stilstaan bij de herinneringen aan Frank.

Namens het team, de OR en MR van (V)SO De Piramide te Den Haag,

Peter van der Bor
Ben van den Broek

VakantiepasClub Meivakantie
22-04-2015

De makers van de ZomervakantiePas hebben ook voor de meivakantie weer een leuk activiteitenaanbod (met korting) samengesteld. VakantiepasClubleden kunnen o.a. op zoek naar schatten bij Avonturia, praten met kamerleden, armbandjes maken bij Limited Edition of meedoen aan een workshop bij Jeugdtheaterschool Rabarber.

Basisschoolkinderen kunnen zich via de website kindervakantiepas.nl aanmelden als VPClublid. Zij krijgen dan 2 weken vóór elke schoolvakantie een mailtje met VakantiePas kortingsbonnen en een link naar de website waar de activiteiten beschreven staan.

Is uw kind nog geen VPClublid, geef het dan (gratis) op via www.kindervakantiepas.nl

Eerste IVIO-examenresultaten.
15-04-2015


We hebben 2 geslaagden voor de eerste IVIO examens! Rocky Amier heeft Nederlands (niveau 2) behaald met een 9.0 en Leon Ammerlaan heeft Biologie (niveau 2) behaald met een 8.0!
Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Shake up!
08-03-2015

De leerlingen van VB groep en het Maris College organiseren Shake up.
Vandaag was de finale van het project Shake up. Het project Shake up van de Nationale Jeugdraad is een project met als doel leerlingen van het speciaal onderwijs en het regulier onderwijs samen te laten werken en een activiteit te bedenken en uit te voeren voor een kwetsbare groep.
Onze VB leerlingen en de leerlingen van het Maris College hebben vandaag voor de bewoners van Florence, een Haags verpleeghuis, een leuke ochtend gerealiseerd. De ochtend bestond uit een bingo voor de bewoners, een dansworkshop en een heerlijke lunch.
Het was een hele leuke dag. Voor een impressie van de dag kunt u luisteren naar DenHaagFM via deze link. De foto’s volgen later.

 

http://denhaagfm.nl/2015/03/05/leerlingen-met-en-zonder-beperking-geven-ouderen-topochtend/

Kaartenverkoop!
04-03-2015

Op dinsdag 3 maart is de kaartenverkoop door Piramide Podium op de school feestelijk geopend.
De kaarten worden door de leerlingen op Piramide Podium ontworpen en gedrukt en verkocht aan personeel, ouders/verzorgers en bezoekers.
Neemt u gerust eens een kijkje wanneer u op school bent.

 

         

Infoavond veranderingen in de zorg!
03-03-2015

Op donderdag 12 maart organiseert de gemeente Den Haag een infoavond over de veranderingen in de zorg.
Deze avond is speciaal voor de ouders/verzorgers van Haagse leerlingen van het speciaal (voortgezet) onderwijs.
Ook de ouders/verzorgers van Haagse leerlingen van de Piramide zijn van harte welkom.

De avond begint om 19.00 uur.
Meer informatie vindt u in de bijlage.
(Voor ouders/verzorgers van leerlingen uit andere gemeenten dan Den Haag is deze avond niet bedoeld.)


Download:
Flyer 'Den Haag deelt uw zorg' (pdf)

Geef mij maar de Ruimte!
28-01-2015

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Hoe vaak horen we onze kinderen geen vragen stellen over de meest fundamentele zaken, zoals over het ontstaan van het leven, de Zon, Maan, sterren en planeten.
Maar wat is nu het verschil tussen de Maan en de Zon?

Het heelal spreekt enorm tot de verbeelding van kinderen en is goed uit te leggen aan de hand van verschijnselen die kinderen elke dag ervaren. 

Het onderwerp van onze projectweek is daarom: Geef mij maar de Ruimte!

De projectweek is van dinsdag 3 februari tot en met vrijdag 6 februari.

Hou de website van de klas van uw kind in de gaten voor meer informatie.

En maak voor vrijdag 6 februari in de middag RUIMTE vrij voor de afsluiting met alle ouders van groep 1/2 tot en met 5/6.

Het SO-team.

Muziekproject Bonbox
18-01-2015

Maandagmiddag  19 januari  gaat het muziekproject Bonbox van start. Bonbox is een naschoolse activiteit o.l.v. Meike Portegies, die draait om muziek en muziek maken  Het project is bedoeld voor leerlingen van het VSO en van groep 8.  Op donderdag 12 maart eindigt het project met een uitvoering in de gymzaal voor leerlingen van VSO en groep 8, collega’s en ouders/verzorgers van de deelnemers.  We wensen Fajar, Rocky, Angela, Loredana, Cato, Jean-Paul, Jim, Jordy, Nick, Maurice en Monique heel veel plezier de komende maandagen.

Nieuwskenner 2014
19-12-2014


Jim van Lier uit V2/3 is de Nieuwskenner 2014 van het VSO.
Na een spannende voorronde kwamen Mandy uit V1, Alesha uit V3, Loredana uit V4, Jordy uit VB, Leon uit VH en Jim uit V2/3 in de grote finale.
Er werden 15 open vragen gesteld in de categorieën Sport, Showbizz, Politiek en Wereldnieuws.
Jim was de beste en mag zich nu het komende jaar De Nieuwskenner noemen en de wisselbeker een mooie plek geven in zijn huis.
Jim, van harte gefeliciteerd met de titel!

 

             

Donatie strijd tegen Ebola
16-12-2014

Onze leerlingen van de horecagroep hebben op dinsdag 16 december een inzamelingsactie voor de strijd tegen Ebola gehouden. Samen hebben ze allerlei zoetigheden gebakken, die tijdens de lunch werden verkocht.

De kopers mochten zelf hun donatie bepalen In totaal  is er maar liefst €89,01 opgehaald!

Namens Artsen zonder Grenzen hartelijk bedankt voor jullie donatie. Mede dankzij de financiële bijdrage van onze donateurs kunnen wij noodhulp geven aan mensen die getroffen worden door rampen, oorlogen of epidemieën. In West-Afrika, om de ebola-epidemie te bestrijden, en in ramp- en conflictgebieden in de rest van de wereld.

Talloze mensen in nood hebben onze hulp hard nodig. Maar het feit alleen al dat wij aanwezig zijn, betekent veel voor hen. Het betekent dat zij niet worden vergeten; het betekent hoop. Met jullie bijdrage maak je deel uit van deze hulp. Nu, en hopelijk ook in de toekomst.

 

Op de foto met de Minister
18-11-2014

Op 18 november hebben de leerlingen van de bovenbouw van het SO een les van Prodemos gevolgd in het gebouw van de Tweede Kamer. De les was super! Natuurlijk wil een Minister dan graag op de foto met onze leerlingen. Minister Stef Blok was de gelukkige!

            

Wintertijd Challenge Spieren voor spieren
09-09-2014

Training of Greatness (T.O.G.) organiseert in de nacht van 25 op 26 oktober i.s.m. Strandclub WIJ, Gemeente Den Haag, Den Haag Marketing, Stichting Marketing Scheveningen en Young The Hague 
 
                                 De Wintertijd Challenge 2014
 
op het strand van Scheveningen.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting 'Spieren voor spieren'.

Tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd wordt er gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekte bij kinderen.
Het programma begint op 25 oktober om 23.00u. en wordt afgesloten op 26 oktober om 03.00u.

(V)SO De Piramide steunt het initiatief van harte en moedigt iedereen aan deel te nemen of als supporter aanwezig te zijn. Iedereen kan inschrijven, leerlingen, ouders, familie en vrienden.

Voor inschrijven deelname en alle inforrmatie download:
http://wintertijdchallenge.nl/challenge/t-o-g-on-the-beach

Download:
Flyer Wintertijdchallenge 

Meer weten over 'Spieren voor spieren'? Download:
www.spierenvoorspieren.nl

Meer weten over Training for Greatness? Download:
www.trainingofgreatness.nl

Presentatie algemene infoavond
22-09-2014

Op 22 september heeft de Piramide haar algemene informatieavond georganiseerd.
Op de goed bezochte avond is middels een presentatie veel informattie gegeven. De informatie kunt u nog eens nalezen.
Download:
Presentatie centraal gedeelte (pptx)

Feedback op de schoolgids graag naar info@hmsdepiramide.nl

Open dagen MBO-ROC-Hogescholen
25-09-2014

VSO-leerlingen die per 1 augustus 2015 willen doorstromen naar het ROC-MBO of een Hogeschool vinden achter onderstaande links een overzicht van de open dagen, de spelregels en andere weetjes.

Download:
Overzicht ROC-MBO

Download:
Overzicht Hogeschool

Friends4Friends
25-09-2014

Het Friends4Friends project gaat weer van start. Het project is bedoeld voor VSO leerlingen van 15-16 jaar en ouder.
Wil je graag met een "maatje" (student van de Haagse Hogeschool) leuke activiteiten ondernemen, meld je dan aan!
Meer informatie is te lezen in de folder. 

Download:
Folder Friends4Friends (pdf)

Horeca uitje
10-07-2014

Afgelopen dinsdag hebben we met de leerlingen van de horeca lessen, het schooljaar afgesloten. Na een jaar flink werken voor de dinsdagverkoop gingen we  picknicken in het Melis Stokepark. Eerst moesten er natuurlijk boodschappen gedaan worden. Ook had Jordy heerlijke visspiezen mee genomen, bedankt hiervoor! Na de voorbereidingen in de keuken werd er  een spannende film gekeken en vervolgens was het tijd voor de lunch. In het park hadden we een mooi plekje met barbecue, fruit en salades. Het was een welverdiende gezellige middag.

 

             
 

Activiteiten zomervakantie
10-07-2014

Voor schoolgaande jeugd van 4 t/m 20 jaar met een beperking is er in de zomervakantie van alles te doen bij VTV.

Download:
Overzicht activiteiten (pdf)
Aanmeldstrook (pdf)

Waterclip
29-06-2014

In april zijn de opnamen voor de videoclip 'water' in groep 4/5 gemaakt.

Zie hier nu het resultaat.

Herinnering aan Ingmar
25-06-2014
Vandaag hebben de leerlingen van V2  een mozaïek  gemaakt ter nagedachtenis aan Ingmar Hansen. Onze leerling, klasgenoot en vriend Ingmar is op 3 mei j.l. overleden.  We missen Ingmar nog iedere dag. Het kleurrijke en vrolijke  mozaïek houdt de herinnering aan Ingmar en de vele mooie en leuke momenten met hem levend.                                                                                  
Notulen MR-overleg
19-06-2014

Op de pagina van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de 31e vergadering.

Download:
Pagina MR

Feest Kinderboekenmuseum
05-06-2014

Op zondag 22 juni is het groot feest in het Kinderboekenmuseum. Het is alweer de derde editie van het festival de Kinderboekenparade.

Download:
Brief Kinderboekenmuseum (pdf)

 

 

Basisarrangement VSO
03-06-2014

Op 3 juni is de VSO-afdeling bezocht door de Inspectie van het Onderwijs voor een Periodiek Kwaliteitsonderzoek. Wij zijn trots en blij te kunnen mededelen dat de Inspectie onze VSO-afdeling het basisarrangement heeft toegekend. Dit betekent dat het onderwijs van voldoende kwaliteit is.
We hebben hard aan dit resultaat gewerkt en we gaan door met het verbeteren van onze kwaliteit!

Geslaagden Engels van Anglia.
03-06-2014

Said Arbakan en Jordy van der Niet (leerlingen van de VB groep) hebben het examen Engels van Anglia afgelegd en zijn beiden geslaagd.In de download de uitslag.
Bij Jordy staat zelfs 'distinction', hetgeen betekent 'met onderscheiding'.
Anglia Network Europe is een netwerk van 350 scholen, colleges en universiteiten binnen Europa, die samenwerken ten behoeve van de Engelse taal.
Anglia is ook een examenbureau dat internationaal geaccepteerde examens afneemt bij leerlingen in geheel Europa.
Said en Jordy hebben een examen afgelegd op Junior Level. Said en Jordy gefeliciteerd met het goede resultaat!

Download:
Resultaten Anglia Examens
 

Uitslag IVIO examens
26-05-2014
De resultaten van de IVIO examens zijn bekend. De resultaten zijn ook dit schooljaar weer goed. Alle IVIO examenkandidaten die zijn geslaagd van harte gefeliciteerd met het resultaat. Wij zijn trots op jullie! De uitreiking van de certificaten is op vrijdag 18 juli na het mondeling staatsexamen.

Download:
Uitslag IVIO examens (pdf)
Make-a-Wish verslag
28-05-2014

Op 13 mei is onze kleuter Kaoutar Irzi verrast met een geweldige Make-a-Wish-day.
Wil je er alles over weten en de foto's bekijken, download dan het verslag.

Download:
Verslag Make-a-Wish day Kaouter Irzi

 

Notulen MR-vergadering
14-05-2014

Op de pagina van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de 30e vergadering d.d. 14 maart 2014.

Agenda MR-vergadering 12 mei a.s.
08-05-2014

De agenda voor de 30e MR-vergadering van 30 mei a.s. is gepubliceerd op de pagina van de MR.

Overlijden Ingmar Hansen
05-05-2014


                              

We zijn geschokt en verdrietig door het bericht dat onze VSO-leerling Ingmar Hansen op zaterdag 3 mei jl. onverwacht is overleden.

Wij herinneren ons Ingmar als een innemende jongen, geliefd bij iedereen. Spontaan, sociaal en altijd in voor een grap. Als leerling was hij oprecht geïnteresseerd in de wereld om hem heen, die hij scherp observeerde en van commentaar voorzag met veel humor. 
Ingmar was een fijne leerling, een prettige klasgenoot en een goede vriend. We zullen hem missen.

Op school is een gedenktafel ingericht voor Ingmar. Leerlingen, ouders, teamleden en belangstellenden kunnen daar nog even stilstaan bij de mooie herinneringen aan onze Ingmar.

We wensen zijn ouders, zus en alle familieleden en vrienden heel veel sterkte bij dit verlies.

De plechtigheid voorafgaand aan de begrafenis vindt plaats op woensdag 7 mei om 08.30u. in de aula van de Meerbloemhof, gelegen naast de Algemene Begraafplaats, Buytenparklaan 1, te Zoetermeer.

2x de Fairplay Cup voor de Piramide
25-04-2014

Op donderdag 24 en vrijdag 25 april hebben de bovenbouwgroepen van de Piramide meegedaan aan de BST Sportdagen. Over meerdere sportvelden op het sportcomplex aan de Hengelolaan waren tientallen activiteiten uitgezet.Een hele happening waarbij alle basisscholen van de wijk Bouwlust aanwezig waren. Dus ook de Piramide was van de partij. En wel heel nadrukkelijk. Zowel op donderdag als op vrijdag hebben we de Fairplay Cup gewonnen en dat is helemaal niet zo gemakkelijk met zoveel deelnemende scholen. We zijn hartstikke trots op onze jongens en meiden!

               

             

828 euro voor Rolling on Wheels
01-04-2014

De flessenactie voor 'Rolling on wheels' is voorbij.
Er zijn maar liefst 1656 lege flessen ingeleverd, een enorme berg!
De opbrengst is € 414.
Zoals afgesproken verdubbelt de school de opbrengst, dus het wordt 2x € 414 = € 828 voor 'Rolling on Wheels'.
Een fantastisch resultaat.

.
09-10-2010
Ontmoet autisme
24-03-2014

Van 29 maart tot 5 april 2014 is het Autismeweek.
In vrijetijdscentrum Parkoers wordt op 2 april de bijeenkomst 'Ontmoet autisme' georganiseerd.

Download:
poster 'Ontmoet autisme' (pdf)

Inspectie v.h. Onderwijs
19-03-2014

Op 17 maart is de SO-afdeling bezocht door de Inspectie van het Onderwijs. Doel van het bezoek was een meting van de kwaliteit van het onderwijs. De Inspectie heeft gesproken met de directie, medewerkers die betrokken zijn bij de leerlingenzorg en een vertegenwoordiger van het schoolbestuur. Daarnaast zijn klassenbezoeken afgelegd en is er een documentenanalyse uitgevoerd. De Inspectie heeft de SO-afdeling het 'basis toezichtarrangement' verleend, hetgeen betekent dat het onderwijs van de SO-afdeling van goede kwaliteit is. We zijn heel trots op dit resultaat!

Update lege flessenactie
11-03-2014

Het MT van de Piramide heeft vandaag besloten de opbrengst van de lege flessenactie t.b.v. het sympathieke goede doel 'Rolling on Wheels' te verdubbelen.
Dus: 1 fles inleveren = 2 flessen voor 'Rolling on Wheels'.

                                        ALLEMAAL MEEDOEN!!!!!!

Download:
update lege flessenactie (Word)

        

2000 lege flessen gevraagd!
20-02-2014

Niek en Stefan, leerlingen van het VSO, gaan van 27 juni t/m 5 juli 2014 meedoen met de rolstoelestafette van ROLLING ON WHEELS. Het gaat om een goed doel, te weten een aangepaste camper voor ROLLING ON WHEELS.
Wil je meedoen, lever dan in de maand maart je lege statiegeldflessen in op school bij Niek en Stefan bij hun kraampje in de hal! Niek en Stefan hebben 2000 flessen nodig!

                                         ALLEMAAL MEEDOEN!!

Download:
Poster actie Niek en Stefan (Word) 

Notulen Medezeggenschapsraad
07-02-2014

Op de site van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de
27e MR-vergadering, d.d. 02-12-2013.

Download:
pagina MR

Oproep deelname onderzoek (Cerebrale Parese)
05-02-2014

Voor een masteronderzoek aan de Universiteit Utrecht zijn wij, Fee Stevens en Suzan Koevoets, op zoek naar ouders van kinderen met cerebrale parese, die willen deelnemen aan ons onderzoek. Voor onze masterthesis doen wij onderzoek naar gedragsproblemen bij kinderen en adolescenten met cerebrale parese, die zich binnenshuis zonder rolstoel kunnen voortbewegen en daar op zijn hoogst een loophulpmiddel voor nodig hebben. Hiermee hopen wij meer zicht te krijgen op gedragsproblemen bij kinderen met cerebrale parese en welke gevolgen dit heeft voor het sociaal functioneren. Dit kan hulpverleners in de toekomst helpen om eerder zicht op gedragsproblemen te krijgen en de gevolgen op het sociale gebied te verminderen of te voorkomen.

Voor dit onderzoek zijn wij nog opzoek naar ouders die een kind met cerebrale parese in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar hebben. Ouders/verzorgers die willen deelnemen krijgen twee vragenlijsten toegestuurd, die zij kunnen invullen en terug sturen. Het invullen zal maximaal 25 minuten  beslaan. Het onderzoek wordt geanonimiseerd. U kunt tot en met 14 maart mailen naar s.w.koevoets@students.uu.nl als u wilt deelnemen aan het onderzoek. De vragenlijsten kunnen tot 21 maart teruggestuurd worden naar het postadres dat zich op de envelop bevindt. Na afloop van ons onderzoek zullen wij u middels een nieuwsbrief op de hoogte stellen van de resultaten van ons onderzoek.

Informatiegids passend onderwijs voor ouders
04-02-2014

De Informatiegids Passend onderwijs is een gids voor ouders die informatie zoeken over Passend onderwijs. 
In de gids kunnen ouders lezen wat Passend onderwijs voor hun kind betekent. 
De gids is een uitgave van Oudervereniging Balans, ouders van kinderen met ontwikkelingstoornissen bij leren en/of gedragen en Ieder-(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte (voorheen CG-Raad en Platform VG).
De informatiegids voor ouders kan gratis worden besteld (maximaal vijf stuks tegen verzendkosten) op www.steunpuntpassendonderwijs.nl of op deze pagina worden gedownload.

Download:
Passend Onderwijs, informatiegids voor ouders (pdf)

Nieuws van VTV
03-02-2014

Hierbij de folder en aanmeldstrook voor de activiteiten van VTV in de voorjaarsvakantie en een folder over de ouderkring van VTV. 
 
Mocht u vragen hebben over het VTV of over de activiteiten, neem dan contact op via 070-3051919 of kijk op www.stichtingVTV.nl

Download:
folder activiteiten voorjaarsvakantie (pdf)
Download:
aanmeldstrook voorjaarsvakantie (pdf)
Download:
folder Ouderkring (pdf) 

De brug van Samet!
29-01-2014
Samet Yavuz, leerling van VBb, heeft bij de les Algemene Techniek een brug gebouwd. Hij heeft hier een aantal lessen keihard aan gewerkt en is met recht heel trots op het resultaat!

                
VTV start drie nieuwe clubs.
05-01-2014

Onlangs is VTV gestart met drie nieuwe clubs voor tieners met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
De clubs vinden door de week van 16:00 t/m 18:00 uur op de locatie in het Zuiderpark plaats.
 
Download folders:
Rebelzz tienerdisco (pdf)
Artzz kunstclub (pdf) 
Trendzz modeclub (pdf)

Haider Hussein Nieuwskenner VSO 2013
21-12-2013

Op vrijdag 20 december werd de nu traditionele Piramide Kerstkennisquiz gehouden.
Er werd door alle VSO leerlingen gestreden in twee rondes. Een algemene ronde van 40 vragen over het nieuws van 2013, met daarna een zinderende finale met de beste kandidaat uit iedere groep. Deze finale werd gewonnen door Haider Hussein, leerling van V4.
Haider kreeg de wisselbeker uit handen van de winnaar van de editie van vorig jaar Sjaak Boon.
Op de foto ziet u de terecht trotse winnaar samen met de directeur, de sectieleider, zijn persoonlijk mentor en een van de organiserende docenten.
Haider mag zich het gehele jaar 2014 de Piramide nieuwskenner noemen. Haider gefeliciteerd!!

                 

Kerstgala VSO groot succes!
21-12-2013

Het jaarlijkse Kerstgala van het VSO was zeer geslaagd. Het was een sfeervolle  en gezellige avond.
Behalve op heerlijk eten (verzorgd door de ouders), werden de leerlingen getrakteerd op een Hiphop dansoptreden en live muziek. V4 leerling Mohamed, beter bekend als Momo, trad op met een prachtig mooie rap.

Namens de leerlingen en medewerkers van het VSO Prettige Feestdagen en een goede jaarwisseling!

               

   

Kerstkrant VSO
19-12-2013

Dit jaar brengen de leerlingen van het VSO hun Kerstkrant digitaal uit!
Het is weer een prachtig product geworden.

Download:
Kerstkrant VSO (pdf)

 

 

Kerstvakantie Dagopvang
17-12-2013

Voor de schoolgaande jeugd van 4 t/m 20 jaar met een beperking is er in de Kerstvakantie van alles te doen bij het VTV.
Koken, knutselen en uitstapjes. Meer weten?

Download:
Flyer VTV Kerstvakantie Dagopvang (pdf)

ECDL-diploma voor Kevin Verhagen
11-12-2013

Kevin Verhagen, gefeliciteerd met het behalen van het volledige ECDL-diploma!
Goed zeg!

BASIC Krant
26-11-2013

Marcolm Rowswell, vso-leerling van de VB groep, is een winnaar.
Hij heeft de prijsvraag van de maand november van de BASIC Krant gewonnen.
De BASIC krant is een toegankelijke, afwisselende krant, die bovendien leuk is om te lezen.
De prijs is 2 vrijkaarten voor de film Het Diner.
Marcolm gefeliciteerd met je prijs!

ECDL-diploma voor Joshua
18-11-2013

Joshua Broekman, gefeliciteerd met het behalen van het volledige ECDL-diploma!

Boomhutten
15-11-2013

Tijdens de AT lessen hebben de VSO leerlingen boomhutten ontworpen en gebouwd.
De resultaten zijn prachtig en inventief.
De boomhutten op de foto zijn gemaakt door Brian, Lotte en Damien en Aleesha en Jim.

                   

This is Me!
14-10-2013

This is Me!
Themadag VSO donderdag 10 oktober 2013!
Afgelopen donderdag was er een themadag op het VSO. Deze dag werd georganiseerd door Rusz en Harriet van Vuur en Vlam. Rusz kennen we nog goed van het traject Mediation door leerlingen.

Download:
www.vuur-en-vlam.com

Het doel van de dag was om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Wanneer je elkaar beter kent en begrijpt, maak je minder snel ruzie met elkaar. De dag werd geopend met een rap van Mohamed, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Momo.

Download:
raptekst (Word)

               

Open dagen voor schoolverlaters vso
10-10-2013

Wanneer je dit schooljaar schoolverlater bent, is het verstandig om zo snel mogelijk een 'open dag' te bezoeken.
Hierbij tref je een lijst met daarop de 'open dagen' van (een aantal) MBO en HBO scholen.
Wanneer je nog geen schoolverlater bent, is het leuk (en verstandig) om een bezoek aan een opendag te gebruiken om je te oriënteren.
Meer weten?

Download:
Open dagen MBO en HBO (word)

Overlijden Iris Fransen
06-10-2013

Op vrijdag 4 oktober kregen wij het droevige bericht dat onze oud-leerling Iris Fransen donderdag 3 oktober is overleden. Iris was tot vorig schooljaar leerling van de VB groep.
Iris kon vorig schooljaar vanwege ziekte niet vaak op school zijn. Toch heeft ze de motivatie op kunnen brengen om IVIO examen te doen en was ze ook aanwezig bij de diploma-uitreiking in juli 2013.
Iris was een sociaal meisje dat er, ondanks haar geringe schoolbezoek, toch volledig bij hoorde.
Ze had vele vrienden, niet alleen in haar eigen groep, maar ook in de andere VSO groepen.

Ons medeleven gaat uit naar haar ouders, broer, andere familieleden en vrienden.

                              

Waterhyacinten in schoolvijvers in bloei
26-09-2013

De Startweek van het VSO stond in het teken van een natuurlijke leefomgeving.
De leerlingen hebben o.a. mini-vijvers aangelegd. Dat ze dit heel goed hebben gedaan, blijkt uit de bloeiende waterhyancinten.
In de vijvers is een prima ecosysteem ontstaan, waarin de waterplanten goed gedijen.
Mede dankzij de sponsorbijdrage in natura van Dutch Water Tech, het bedrijf dat de waterplanten heeft geleverd, hebben
we nu 4 prachtige mini-vijvers op het schoolplein. Neem er gerust een kijkje.

               

Agenda Medezeggenschapsraad
18-09-2013
Johan Cruyff Foundation
18-09-2013

Op 12 september hebben leerlingen van groep 7/8 genoten van de jaarlijkse Johan Cruyff Foundation sportdag.
Kijk voor alle foto's in het fotoalbum! 


                   


Zomerschoolkrant VSO
24-07-2013

De traditionele Zomerschoolkrant van het VSO is vlak voor de zomervakantie uitgekomen.
Heb je 'm gemist?

Download:
Zomerschoolkrant VSO (pdf)

ECDL diploma-uitreiking
24-07-2013

In de loop van het schooljaar zijn al aardig wat ECDL-diploma's uitgereikt.
Ook bij de afsluiting van het schooljaar is een aantal leerlingen deze eer te beurt gevallen.
Van harte gefeliciteerd!

              

Rectificatie
21-08-2013

In onze berichtgeving van 10 juli 2013 over de geslaagden van ons VSO stond vermeld dat Kylie Martens voor het vak Nederlands het VMBO certificaat KB heeft behaald. Dat moet zijn TL.
Het originele bericht is inmiddels aangepast.

Startweek VSO
12-07-2013

Van dinsdag 3 september tot vrijdag 6 september 2013 vindt de traditionele Startweek van het VSO plaats.
Lees er alles over in het programma.

Download:
Programma startweek

 

Weer een slimmerik erbij.
27-06-2013

Ook Kylie Martens heeft het volledige ECDL diploma behaald.
Gefeliciteerd Kylie!

2x ECDL-diploma
04-06-2013
Kishan Debi Tewari en Nick v.d. Velden, gefeliciteerd met het behalen van het volledige ECDL-diploma!
Weer twee kanjers erbij!
Koningsontbijt
09-05-2013

Ook op De Piramide hebben de leerlingen meegedaan aan het Koningsontbijt.
Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.

              


Een goede ventilatie!
01-05-2013

Vanaf 1 mei 2013 biedt de Piramide een geoptimaliseerd binnenklimaat voor betere leerprestaties!

Onze leslokalen zijn nu voorzien van WTW units. Deze systemen meten continu het CO2 gehalte in de klas en starten met ventileren op het moment dat de CO2 concentratie te hoog wordt.
Het systeem ventileert dus alleen maar als dat nodig is. Dat is, naast effectief, dus ook nog eens energiezuinig.
De afkorting WTW in de naam staat voor warmteterugwinning. Zo zorgen de systemen ervoor dat de warmte van de afgezogen lucht niet verloren gaat, maar weer wordt benut om in te blazen lucht op te warmen.

Voldoende ventileren is noodzakelijk voor een goede luchtkwaliteit in de klas.
Luchtverversing heeft als doel om de binnenlucht gezond en aangenaam te houden waarbij de CO2-concentratie op het juiste peil blijft. Te veel CO2 vermindert de schoolprestaties beduidend en veroorzaakt klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, overdracht van infectieziekten, oogirritatie, verergeren van astmatische klachten, etc.  Onderzoek van TNO heeft aangetoond dat een gebrek aan ventilatie concentratieverlies veroorzaakt en dus een negatief effect heeft op de leerprestaties. Daar hebben wij nu dus wat aan gedaan. 

Een BEKER!
26-04-2013
Deze week was het de week van de sportdagen, inculsief de Koningsspelen. Er zijn flink wat prijzen in de wacht gesleept door Piramide leerlingen. Op de foto de prijs voor fair-play voor de groepen 5/6 en 6/7 op de wijksportdag. We zijn er natuurlijk erg trots op!                                       
Notulen Medezeggenschapsraad
17-04-2013

Op de site van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de
21e MR-vergadering, d.d. 04-03-2013.

Download:
pagina MR

Sanjay scoort ECDL
09-04-2013

Sanjay Wortman heeft het volledige ECDL diploma behaald.
Van harte gefeliciteerd!

Cars4Kika
18-03-2013

Op zaterdag 8 juni vindt er in Zoetermeer (Silverdome) een leuke tourrit met diverse mooie sportauto's plaats, speciaal voor kinderen. Deze dag wordt georganiseerd i.s.m. de Stichting KiKA.

Wil je alles weten, download dan:
Poster Cars4KiKa

Opening winkel Florence
18-03-2013
Op vrijdag 15 maart is de winkel van Florence aan de Melis Stokelaan geopend door wethouder Rabin Baldewsingh. Een aantal VSO leerlingen waren uitgenodigd om daar bij te zijn. Het VSO en Florence gaan samenwerken zodat de leerlingen, nadat ze op school de module Winkel hebben doorlopen, hun kennis en vaardigheden in de praktijk kunnen laten zien in de winkel van Florence.

               
Bezoek aan de Tweede Kamer
14-03-2013

Op 14 maart zijn we met een groep leerlingen van het SO en het VSO op bezoek geweest in het gebouw van de Tweede Kamer. Het was niet zomaar een bezoek, we waren uitgenodigd door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevr. van Miltenburg, om samen met haar een schildje te onthullen bij de ingang van de Tweede Kamer. Dat schildje betekent dat het gebouw van de Tweede Kamer vanaf vandaag goed toegankelijk is voor mensen met een beperking.
We hebben verder het 'democratiespel' gespeeld, de vergaderzaal van de Tweede Kamer bezocht en ten slotte kregen we een lekkere lunch aangeboden. Het was een leuke en leerzame dag.
Bekijk het fotoalbum!!!!

Download ook:
http://www.cg-raad.nl/actueel/nieuwsberichten/index.php?we_objectID=2336

                   


Vertrek van Sylvia, komst van Tamyra en Ingid
14-03-2013

Per 1 april 2013 neemt de VSO-afdeling afscheid van onze docent Algemene Technieken en HORECA, Sylvia van der Linden.
Tamyra Meesters is aangesteld als de nieuwe docent Algemene Technieken en Ingrid Schouwenaar als docent HORECA. Tamyra en Ingrid wensen we alle succes in hun loopbaan op de Piramide.

Stem op het Piramide Podium!
12-03-2013

Piramide Podium is aangemeld voor de Kroonappels van het Oranjefonds.
Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van onze nieuwe koning organiseert het Oranjefonds een speciale actie.
Voor het beste, mooiste, succesvolste en leukste sociale initiatief is een prijs van € 50.000 beschikbaar.
Download:
www.kroonappels.nl.

Stemmen begint op vrijdagochtend 15 maart (9:00 uur) en eindigt op zondagavond 17 maart (20:00 uur).
Breng je een stem uit op Piramide Podium via www.kroonappels.nl , kies voor Den Haag

 

Veilige School!
06-03-2013

Op dinsdagmiddag 5 maart heeft onze directeur Peter van der Bor uit handen van Wethouder Ingrid van Engelshoven het Haagse Certificaat Veilige School ontvangen.
Het certificaat toont aan dat de school aan alle eisen van de nulmeting voor een veilige school heeft voldaan. 

Actuele notulen MR
06-03-2013

Op de site van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de
20e MR-vergadering, d.d. 17-12-2012.

Download:
pagina MR

Wethouder Karsten Klein op werkbezoek
13-02-2013

Donderdag 7 februari heeft Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn & Sport in de gemeente Den Haag, een bezoekje gebracht aan onze school. Hij kwam kijken bij de naschoolse sport (badminton).
Op donderdag geeft Dave, combinatiefunctionaris bij badmintonvereniging DKC, badmintontraining aan een groep kinderen van het SO en een groep kinderen van het VSO.
Vol enthousiasme speelde de wethouder met de kinderen van het SO mee….en zo vertelde Damian:”Hij moet nog wel een beetje oefenen.”
De wethouder vertelde na afloop onder de indruk te zijn van de badminton talenten van onze leerlingen. Natuurlijk mochten we ook nog even op de foto…… 

              

 

 


Onbeperkt vakantie vieren!
30-01-2013

Wij, Tim en Jeanine van Dam, hebben met veel lieve mensen (familie, vrienden en vrijwilligers) een kleinschalig aangepast vakantiepark in Midden-Frankrijk 7 uur rijden van Heeze ) opgericht: Domaine de Puylagorge. We hebben 15 gemeubileerde safaritenten (waarvan 8 rolstoelaangepast), 12 rolstoelaangepaste kampeerbungalow en 8 rolstoelgeschikte kampeerplaatsen. We hebben naast het “gewone” sanitair drie aangepaste badkamers. Hulpmiddelen zijn op aanvraag beschikbaar.

Download:
www.puylagorge.eu

Twentse Rolstoel4daagse
30-01-2013
20 Laptops voor De Piramide
24-01-2013

Het was vandaag een feestelijke dag.
Het bedrijf Multi Corporation BV uit Gouda heeft De Piramide 20 laptops geschonken.
Van het bedrijf Mulit Corporation BV waren Daniël Vriend, Pieter Verlooij en Eugène Hansen, vader van onze Ingmar,  speciaal naar school komen om de laptops over te dragen.
We zijn altijd blij met zulke schenkingen! Hartelijk bedankt! 

                   

Minister Schippers op bezoek.
16-01-2013

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op 23 januari de Piramide bezocht in het kader van de Nationale Voorleesdag.
Ze heeft voor de leerlingen van groep 7 en 8 voorgelezen uit het boek ‘Kampioen’.
Na het voorlezen heeft de Minister vragen beantwoord van de leerlingen. Vragen over de paralympics, het Ministerschap, medicijnen, maar ook over het sportieve gehalte van de Minister zelf! 
Het was een geweldig half uurtje voor de leerlingen en de Minister.
Als dank voor haar aanwezigheid hebben de leerlingen Minister Schippers een bloemstukje aangeboden.

            

                            

             

Jouw leven in Den Haag in beeld
11-01-2013

De gemeente Den Haag vervangt binnenkort het beeldmateriaal op de website www.denhaag.nl en heeft de professionele fotograaf Bart van Vliet gevraagd om hiervoor nieuwe foto’s te maken.
Bart is daarom op zoek naar mensen met een beperking die het leuk vinden om op de foto te gaan en delen van hun dagelijks leven, binnen of buiten, te tonen. En zo de beeldvorming rondom leven met een beperking te verbeteren.
Iedereen kan meedoen!

Interesse? Mail Bart direct via: info@bartvanvliet.nl

Sjaak Boon winnaar 1e Piramide Kennisquiz
10-01-2013

Op de laatste schooldag voor de Kerstvakantie werd een nieuwe traditie geïntroduceerd op het VSO: de VSO Kennisquiz.

Om tot de finale door te dringen werden door de VSO leerlingen 40 vragen in verscheidene categorieën, waaronder Politiek en Sport, over het jaar 2012 beantwoord. Uit iedere groep werd de leerling met de meeste goede antwoorden  uitgenodigd deel te nemen aan de Grote Finale. De finalisten waren Roan, Angela, Sjaak, Nick, Marloes en Sylvana.

De glorieuze winnaar en Piramide Nieuwskenner 2012 is Sjaak Boon uit VH1/2. Uit de handen van onze directeur Peter van der Bor ontving hij de Wisselbokaal.

Sjaak, gefeliciteerd!

          

Vernieuwd Protocol Mentoraat VSO
03-01-2013

Op 12 november 2012 is het vernieuwde Protocol Mentoraat VSO door de MR goegekeurd en vastgesteld door de directie. Het vernieuwde Protocol vindt u op de pagina Ouders, tab Protocollen.

Download:
Pagina ouders tab Protocollen

Ouders bedankt!
21-12-2012

Beste ouders,

Op 20 december 2012 hebben we met de SO- en VSO-afdeling een fantastisch Kertfeest gevierd. Niet in de laatste plaats door het heerlijke eten dat door u is gemaakt en natuurlijk de hulp van de ouderraad.
We bedanken u daarvoor en wensen u fijne feestdagen en een goed 2013.

Namens het team,
Peter van der Bor
Ben van den Broek

Patrick gefeliciteerd!
12-12-2012

Hoera! Patrick Sandifort heeft het gehele ECDL diploma behaald.
Gefeliciteerd, goed gedaan!

Rabobank Stimuleringsfonds steunt Piramide Podium
04-12-2012

Piramide Podium is een initiatief van De Piramide, school voor leerlingen met een lichamelijke beperking en/of langdurige ziekte. Het doel van Piramide Podium is de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren voor de VSO-leerlingen van de Piramide.
Piramide Podium biedt hiertoe interne stage- en lesplaatsen aan de leerlingen op het gebied van ICT, FrontOffice en BackOffice, Facilitaire dienstverlening, Receptie en administratie, Horeca en catering, Grafisch ontwerp en Copyservice.

Om dit project op optimale wijze uit te kunnen voeren zijn voldoende financiële middelen nodig.
De Haagse Educatieve Agenda en Stichting De Haagse Scholen hebben de handen ineen geslagen en staan garant voor de exploitatiekosten.
Het Europees Sociaal Fonds, Fonds 1818 en de Pro Juventute Steunstichting helpen ons bij de aanschaf en het onderhoud van onze middelen.

We zijn geweldig blij te kunnen melden dat ook het Rabobank Stimuleringsfonds Den Haag en omgeving ons steunt bij de aanschaf van ICT-middelen voor een bedrag van € 2.500. Wij omarmen deze gift en bedanken het Rabobank Stimuleringsfonds.  

Kent u ook een project dat misschien in aanmerking komt voor steun van het Rabobank Stimuleringsfonds? Klik dan voor meer informatie snel door via deze link.    

Vakantieweek Youth-R-Well
07-12-2012

Stichting youth-R-well.com organiseert in samenwerking met de Jeugdreuma Vereniging Nederland komende zomer een jongerenvakantieweek op Texel voor jongeren met reuma.
Stichting Tesselhuus (een samenwerkingsverband van Rotary, Lions en Vrouwen van NU op Texel, zie www.tesselhuus.nl ) stelt daarvoor jaarlijks gedurende tien weken in de zomervakantie haar aangepaste vakantieaccommodatie, inclusief tal van faciliteiten, gratis ter beschikking.

Download:
Informatiebrief (Word)
Algemene informatie (pdf)
Inschrijfformulier (pdf)
Collage (pdf)

Geen vervoer SVG
06-12-2012

Op donderdagmiddag 6 december heeft de Stichting Vervoer Gehandicapten aangekondigd morgen, vrijdag 7 december, geen leerlingen te vervoeren i.v.m. de weersverwachting. De chauffeurs hebben de opdracht dit heden aan de ouders te melden.De vervoersdiensten uit Gouda, Westland, Zoetermeer e.d. rijden vooralsnog wel.
Ik hecht eraan te melden dat de school geen zakelijke relatie heeft met de vervoersbedrijven en de besluitvorming dus niet kan beïnvloeden.
Het vervoersbedrijf SVG heeft een zakelijke relatie met de afdeling Vervoer van de Gemeente Den Haag. 

Toon Peltenburg overleden
16-11-2012

Beste ouders, leerlingen en betrokkenen,

Op 15 november is onze leerling Toon Peltenburg onverwacht overleden. Toon is 5 jaar geworden.

Het overlijden van Toon heeft ons diep geraakt. We zijn verbijsterd en verdrietig.
We zullen ons vrolijke mannetje enorm missen.
Op school is een gedenktafel ingericht voor Toon. Leerlingen, ouders, teamleden en belangstellenden kunnen daar nog even stilstaan bij de mooie herinneringen aan onze Toon.

Namens het team, de OR en MR van
(V)SO De Piramide te Den Haag,
Peter van der Bor
Ben van den Broek

Advanced Testcentrum
08-11-2012

Er is zeer goed nieuws te melden over onze vorderingen met het ECDL, het European Computer Drivers Licence. Onze docent Jacqueline Grul heeft flink aan haar studie getrokken, examens behaald en dat heeft ertoe geleid dat wij ons nu een 'advanced testcentrum' mogen noemen. We mogen nu ook op een hoger niveau erkende examens afnemen.
Het schooljaar is voor het vak ICT geweldig begonnen. We hebben vanaf augustus al 21 ECDL examens afgenomen, allemaal met goed gevolg. De volgende leerlingen hebben dit schooljaar al een startdiploma behaald: Lucas van der Bent, Brandon Versteegh en Patrick Vrouwenvelder.
Daarnaast zijn de volgende leerlingen gestart met de ECDL examens, zij hebben inmiddels al een of meerdere modulen behaald: Stefan Simonis, Tolunay Aktas, Joshua Broekman, Björn de Groot, Sylvana Kappetijn, Mika van Rooij, Roan van ’t Sant, Niek Slingerland, Mandy Tany, Joanne van Uum, Tony Verhoeve en Kevin Verhage.

Download:
alles over ecdl (Word)


 

Superdag in Madurodam
01-11-2012

Download:
www.roberthagedoorn.nl

Organisatie: 'Yes we can', een vrijwilligersgroep van 12 mensen die jou en andere kinderen een onvergetelijke dag willen geven.
Wanneer:  Op zaterdag 8 december 2012 van 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Madurodam in Den Haag
Voor wie:  Voor jou en alle leerlingen van de Piramide
Entree is GRATIS.
Je ouders en broertje of zusje zijn ook van harte welkom, ook zij krijgen gratis entree.
Naast een speurtocht in Madurodam zijn er nog diverse activiteiten in de hal, het eten en drinken is gratis.

Aanmelden voor de Superdag kunnen je ouders voor je doen door een E-mail te sturen naar: yeswecan@roberthagedoorn.nl met naam van het kind, leeftijd, school, aantal gezinsleden.
De aanmeldgegevens worden gecontroleerd bij de school.

Wij hebben er zin, jij ook?

Skiclinic 27 oktober
18-10-2012

Ooit al eens willen leren skiën. Dan is dit je kans om te leren skiën in een zitski. Poly Aktief organiseert zaterdag 27 oktober een skiclinic voor het aangepast skiën, speciaal voor (V)SO de Piramide. Je kunt in een clinic van ca. 1,5 uur zelf leren skiën in een mono of bi-unique zitski. Het programma bestaat uit een clinic in een zitski en tubegliden over de piste. Wij verzorgen het materiaal en 1 op 1 begeleiding door ervaren instructeurs. Maximaal aantal deelnemers is 10 personen. Locatie: skibaan de Uithof in Den Haag. Tijdstip van 10 uur tot 15.00 uur. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden.
Deze Clinic wordt mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. 
Voor meer informatie en opgave e-mail skischool@poly-aktief.org

Download:
http://www.poly-aktief.nl/

Het Congres
10-10-2012

Op 29 en 30 november organiseert het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs de 10e editie van 'Hét Congres'.
Dit congres is ook toegankelijk voor ouders.

Download:
www.hetcongres.nl

Open dag politiebureau levende have.
04-10-2012

Wilde jij altijd al weten wat de politieagenten met die honden en paarden kunnen doen?
Dat kun je dan ontdekken in de herfstvakantie op zaterdag 20 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur, bij politiebureau Levende Have aan de Oorberlaan 100 te Den Haag
We hebben die dag heeeeeeeeeel veel op het programma staan. Onder andere:
Spectaculaire acties van de paarden, honden en speurhonden;
De wat oudere kinderen en volwassenen kunnen onder begeleiding schieten met een echt politiewapen of sprayen  met peperspray;
Er is een springkussen waarop je jezelf lekker uit kunt leven;
Er is iemand die je kunt schminken in een mooie prinses of piraat;
Er is een poffertjeskraam waar je tegen betaling wat kunt eten of drinken.

Download:
www.politie.nl/haaglanden .

Johan Cruyff Sportdag
26-09-2012

Woensdag 19 september zijn we met groep 8 naar de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation geweest in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Het was een zeer geslaagde dag. De leerlingen konden met verschillende sporten kennis maken zoals: rolstoeltennis, klimmen op een klimmuur, rolschaatshockey, streetdance o.l.v. de zanger Fouradi, paardrijden, voetballen tegen het jong oranje g-team, boksen, fietsen op een tandem of ligfiets en nog veel meer.
Er waren veel bekende Nederlanders aanwezig om een praatje mee te maken of een handtekening aan te vragen. Onze grote helden zijn Esther Vergeer (2x Olypisch goud, rolstoeltennis) en Johan Cruyff.

              

                      

Vignet Gezonde School 2012-2015
20-09-2012

Op 19 september heeft de Piramide als eerste SO-school van Nederland uit handen van minister Schippers en Wethouder Baldewsingh van o.m. Volksgezondheid het Basisvignet Gezonde School ontvangen. Bovendien heeft de minister ons bedeeld met het themacertificaat Sport en Bewegen. Apetrots zijn we! De GGD Nederland, die het evenement had georganiseerd, had nog een verrassing:
Epke Zonderland, onze Olympisch Kampioen was ook van de partij!
 
             

 

NJK Boccia
17-09-2012

Het eerste Nederlands kampioenschap boccia voor jeugdspelers gaat op donderdag 8 november plaatsvinden. Plaats van handeling is het Ronald Mc Donald Sportcentre in Amsterdam. 
Wil je meedoen neem dan contact op via: boccia@gehandicaptensport.nl of bel: 030-6597342.

Download:
www.boccia.nl

Roan op de bon!
03-09-2012

Niemand wil een bekeuring, maar bij Roan ligt dat anders.
NIemand weet wat hij daar in het verre Amerika heeft uitgevreten, maar de politie heeft hem flink te pakken gehad.

                  

Testfase sites groep 1/2a en 1/2b.
30-08-2012

Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes,

We zijn begonnen met met een proef waarbij de groepen 1/2a en 1/2b een eigen stukje op onze schoolwebsite beheren. Later volgen er meer groepen. Jullie vinden de groepen 1/2a en 1/2b onder de tab 'GROEPEN' boven in het scherm. Het is een testfase, dus mogelijk is de vormgeving nog niet optimaal.

Elektrische Supercar Stadsrally
03-09-2012

Op 15 september 2012 vindt de Elektrische Supercar Stadsrally plaats in Den Haag.
Download:
www.stadsrally.nl

Vanaf het Spuiplein maken de nieuwste elektrische auto’s, supercars en allerlei andere elektrische voertuigen zoals scootmobielen en Segways een tour door de stad. 
Meld je aan op de onderstaande website  en rij mee met één van de nieuwste elektrische auto's of andere voertuigen.
http://www.denhaagenhandicap.nl/Den-Haag-en-Handicap/to/Electric-Supercar-Stadsrally-in-Den-Haag.htm

Derde dag Startweek VSO
28-08-2012

Mooi weer en mooie bouwels.
Afgelopen donderdag 23 augustus was de laatste dag van de Startweek. De Bamboebus kwam met veel bamboe en elastiek. Eerst in het klein en toen in het groot werd er gebouwd met bamboe. Op het voetbalveld naast de school verrees een hele hoge Piramide van bamboe met daarbij andere creatieve bouwwerken. De Bamboestiek was een groot succes.
Na het eten was er nog een leuk feestje met de Discocrew. Nu begint het echte schoolwerk weer met boeken en huiswerk.
We maken er met z'n allen een goed schooljaar van!

              

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van vandaag. 

Tweede dag Startweek VSO.
22-08-2012

De tweede dag stond in het teken van zagen, timmeren, koken, binden en breien met Bamboe. De leerlingen hebben van alles gemaakt van bamboe, waaronder windgongen, bijenhotels, I-bamboo's en hengels.Ook is er gekookt met bamboescheuten en gebreid met bamboekatoen. Al met al een productieve en leuke ochtend voor de leerlingen en het personeel van het VSO. We leren elkaar al weer goed kennen.
Wij kijken al uit naar morgen. Dan komt de Bamboebus en gaan we met z'n allen een groot bouwwerk maken met bamboe.
Hoe hoog zal de bamboepiramide worden??

             

Kijk voor meer foto's in het foto-album van vandaag.

Startweek VSO van start!
22-08-2012

Dinsdag 21 augustus was de 1e dag van de Startweek van het VSO. Er werd o.a. kennis gemaakt met de nieuwe groep, de nieuwe groepsmentor en er werd gesport. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag met voor hen onbekende sporten, w.o. American Football, Goalball, Boccia en Showdown. Ook werd er een echte voetbaltraining verzorgd op het voetbalveld naast de school. Hierbij bedanken wij de trainers en sporters van Den Haag Raiders, Haag '88, Kameleon en Quick voor hun vrijwillige medewerking aan onze eerste projectdag. Het was heel erg leuk!
In de ochtend werd het winnende plantje verkozen door een jury bestaande uit docenten. De meeste leerlingen hadden heel goed voor het Bamboeplantje, dat ze voor de zomervakantie hadden meegekregen, gezorgd. Het winnende plantje is het plantje van Roan van 't Sant.
Gefeliciteerd Roan!

           

           
     

 

Spieren voor spieren 2012
21-08-2012

Stichting Spieren voor Spieren organiseert jaarlijks de Spieren voor Spieren Dag. Deze bijzondere dag is speciaal voor kinderen met een spierziekte en hun gezin. Dit jaar komen al je dromen tot leven op zondag 11 november 2012 in een Wereld vol Wonderen. De Spieren voor Spieren Dag zal dit jaar plaatsvinden in de Winter Efteling!
Het Fata Morgana Paleis is voor één dag de thuisbasis van Spieren voor Spieren. Elk gezin met een kindje met een spierziekte is welkom! Wil jij ook bij de Spieren voor Spieren Dag aanwezig zijn? Schrijf je dan voor 28 oktober in via het online  inschrijfformulier op www.spierenvoorspieren.nl. Voor meer informatie kan je bellen naar 035-5314848.

Bamboe binnen voor de Startweek VSO.
12-08-2012

Hoewel de leerlingen nog vrij zijn, worden er binnen het team al een flink aantal activiteiten voorbereid. Planningen worden gemaakt, de lokalen komen op orde etc.
Hier zien we Esther en Loes, op bezoek bij de bamboekwekerij in Leusden. Daar hebben zij bamboe geselecteerd en opgehaald voor de Startweek van het VSO. 
"Straks lekker aan de slag met bamboe, we hebben er zin in", aldus Loes en Esther.

                  

                

Van 21 t/m 23 augustus 2012 houdt ons VSO de traditie van de Startweek VSO in ere.
De leerlingen van het VSO gaan aan de slag met ........ bamboe!

Download:
informatieformulier (pdf)
voorlopig programma (pdf)

Diploma-uitreiking VSO 2012
07-07-2012

In de maanden mei, juni en juli zijn een flink aantal VSO-leerlingen opgegaan voor hun IVIO-diploma's, VMBO TL, KBL en BBL-certificaten, VMBO-diploma's en HAVO-certificaten. Op vrijdag 6 juli zijn de behaalde certificaten en diploma's in een feestelijke stemming en onder toeziend oog van de Staatsexamencommissie uitgereikt.   

         

Voor een overzicht van de geslaagden download:
Geslaagdenoverzicht 2012 (pdf)

 

Zomervakantie Dagopvang
26-06-2012

VTV organiseert voor de schoolgaande jeugd van 4 t/m 20 jaar activiteiten.
Wat je allemaal kunt doen lees je in de folder.

Download:
Folder VTV (pdf)

MR notulen
26-06-2012

Op de site van de MR zijn de notulen gepubliceerd van de
15e MR-vergadering, d.d. 12-05-2012.

Download:
pagina MR

Examennieuws
25-06-2012

We zijn er trots op u te kunnen melden dat alle leerlingen die zijn opgegaan voor de IVIO-examens zijn geslaagd! Onze felicitaties gaan uit naar: Chelsea v.d. Oever, Tracy Rowswell, Zinati Bukuru, Vinasha Ramlal, Nick Sippens en Vivianne v.d. Holt. Goed gedaan kanjers!

De uitreiking van alle diploma's en certificaten zal plaatsvinden op vrijdag 6 juli om 16.00u. in de gymzaal.
De uitreiking van de ICT-certificaten vindt plaats op woensdag 4 juli om 11.30, ook in de gymzaal.

Mozaiek voor Josemary
15-06-2012

Op 29 februari 2012 is onze Josemary overleden. Vandaag, vrijdag 15 juni, hebben we ter nagedachtenis aan Josemary een schitterend mozaiek onthuld. Het mozaiek is gemaakt door de leerlingen van groep 8. Elk kind heeft een 'steentje bijgedragen' aan deze herinnering aan Josemary. Om nooit te vergeten!

                                  

MR Notulen
29-05-2012

De notulen van de 15e MR-vergadering, d.d. 27-03-2012, zijn geplaatst.
Download:
Pagina MR

Wat betekent Passend Onderwijs voor mij?
20-05-2012

De BOSK, belangenvereniging voor mensen met een lichamelijk beperking en hun ouders, heeft een zeer actuele brochure gepubliceerd over de betekenis van Passend Onderwijs voor kinderen met een beperking en hun ouders. Deze brochure is een goede aanvulling op onze informatiebijeenkomsten van 9 en 10 mei.

Download:
Mijn kind heeft een handicap, wat betekent Passend Onderwijs voor ons? (pdf)

WintersportFUNdag
17-05-2012

De Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation organiseerden samen al drieWintersportFUNdagen voor wintersporters met een beperking.
Nu is er voor de beginnende en de geoefende wintersporters een WintersportFUNdag!
De wintersportFUNdagen 2010 en 2011 waren een groot succes en ook nu hopen zij weer een groot aantal (winter)sporters kennis te laten maken met de wintersport. Ben jij sportief, wil je gaan skiën/snowboarden?
Dan is deze dag een absolute aanrader!

Tijdens de wintersportFUNdag wordt voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar met een lichamelijke beperking een leuk wintersportaanbod geboden. Je kunt zowel staand of zittend skiën en snowboarden!
Als je deze dag laat zien hoe goed je bent, dan zit er wellicht nog wel meer in voor je. Wie weet word je dan opgemerkt door de trainers van de NSkiV en word je uitgenodigd om mee te doen met de wedstrijdtrainingen, met als mogelijk gevolg dat jij volgend jaar al aan de start staat bij een internationale wedstrijd!

Op de wintersportFUNdag wordt rekening gehouden met jouw lichamelijke beperking en is er genoeg materiaal aanwezig om jou te laten skiën/snowboarden.

Naast het materiaal is de begeleiding in deze sport heel belangrijk. Tijdens deze dag is dan ook volop begeleiding aanwezig om je te ondersteunen en voor de zitskiërs onder ons is er zelfs 1 op 1 begeleiding aanwezig.

Wanneer: zondag 3 juni 2012, van 10.00 tot 14.30   
Waar: SnowWorld Landgraaf  
Kosten:  Geen. Voor baantoegang, materiaalhuur, begeleiding, ski-/snowboardleraren word gezorgd!

Wil je een leuke dag meemaken waarbij je lekker in de sneeuw bezig bent met je favoriete sport?Schrijf je dan hieronder in.
Catharina van Rennesstraat 12
2135 TH Hoofddorp (Noord-Holland)
Nederland
023-5652187
info@DOE-reizen.EU

Download:
www.DOE-reizen.EU

Per Saldo
15-05-2012

Per Saldo informeert, adviseert en komt op voor de belangen van alle mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) en mensen in de vergoedingsregeling persoonlijke zorg (vpz).
Met meer dan 25.000 leden zijn ze dé landelijke vereniging van en voor budgethouders.
Op zaterdag 12 mei lanceerde Per Saldo een website.
De website is speciaal bedoeld voor jongeren (tussen 12 en 30 jaar) en hun ouders. Vaak is bij het aanvragen van zorg niet altijd eenvoudig in te schatten waarbij jongeren hulp nodig hebben en hoeveel hulp zij nodig hebben.
Daarom heeft Per Saldo een website gemaakt die jongeren hierbij ondersteunt. Via de website kunnen jongeren met een beperking informatie vinden over hoe en waar zij zorg kunnen aanvragen.

Zie:

Op ZorgWijzer staat een kbaar kennisdossier over het persoonsgebonden budget (PGB). Deze pagina is hier te raadplegen: https://www.zorgwijzer.nl/faq/hoe-kom-ik-aanmerking-voor-het-pgb

Informatiebijeenkomsten 9 en 10 mei
10-05-2012

Op 9 en 10 mei organiseerde De Piramide informatiebijeenkomsten over het 'Passend Onderwijs' en de 'Kwaliteit (Voortgezet) Speciaal Onderwijs'.
De avonden zijn goed bezocht door ouders, verzorgers en medewerkers.

Download:
Presentatie Passend Onderwijs (pdf)
Download:
Presentatie Kwaliteit (Voortgezet) Speciaal Onderwijs (pdf)

Op 11 mei heeft Minister v.Bijsterveldt de 1e Kamer geschreven dat de invoering van Passend Onderwijs is uitgesteld tot 1 augustus 2014 en dat de bezuinigingen van de baan zijn! 

Team Parastars Fandag
04-05-2012

Inmiddels bestaat Team ParaStars (op initiatief van Esther Vergeer) een jaar en hebben we met ons team veel kunnen bereiken. Natuurlijk kunnen we onze doelen en dromen niet verwezenlijken zonder jullie als fan die ons toejuichen bij het leveren van de topprestaties.    
Om die reden organiseren we de eerste officiële Team ParaStars Fandag. Met bekende namen zoals Humberto Tan en Pieter van den Hoogenband verzorgen we een compleet programma en gaan we er een mooie dag van maken om jonge gehandicapten kinderen zelfvertrouwen te geven zodat ze net als ons hun (sportieve) doelen kunnen verwezenlijken.
Naast het programma hopen we natuurlijk ook jullie te ontmoeten zodat we elkaar beter kunnen leren kennen.
We zien jullie graag op 3 juni verschijnen. Tot dan!

Team ParaStars

Inschrijven?
Download:
www.teamparastars.nl/fandag

Projectweek SO Ga voor gezond!
27-04-2012

‘Ga voor Gezond!’ was het thema van de projectweek van 2012 voor de groepen van de middenbouw – groep 3 t/m6.
De kinderen hebben kennisgemaakt met verschillende sporten: judo, badminton, tennis, basketbal, voetbal, hockey en daarnaast werd ook [rolstoel-]dans en yoga aangeboden. Wat een plezier hebben we met elkaar gehad! Iedere ochtend begonnen we met een ‘warming up’ om de spieren lekker soepel te krijgen, er werd gezongen en gedanst! Omdat wij meedoen aan de actie “water is gezond” kwam de GGD op ons schoolplein met een hogedrukreiniger een logo spuiten: water drinken, maak er een gewoonte van. Alle kinderen kregen ook nog eens een eigen bidon waaruit we dagelijks water drinken. Dat is een stuk gezonder dan al die drankjes waar suiker in zit!
Het Haags Kinderatelier was natuurlijk ook weer van de partij. Onder hun leiding hebben de groepen weer mooie kunstwerken gemaakt, natuurlijk in het huidige thema! Bij de afsluiting waren weer veel ouders aanwezig. Ook van hun werd ditmaal grote inzet gevraagd: meedoen met de warming up en meedoen met de sport die uw kind aan u wilde laten zien! In de pauze werd dan óók door de ouders graag water gedronken!
Op de foto’s in het album hieronder een beknopte impressie van wederom een fantastische week!

Certificaat leerling-mediators
25-04-2012

Op 19 april ontvingen de nieuwe leerling-mediators hun certificaat. De leerlingen zijn opgeleid door Rusz Bizecker Vacca van 'Mediation door leerlingen' en onze Mediation-coordinatoren Christien Zwiers en Petra van der Graaf. De leerling-mediators zullen worden ingezet bij kleine ruzies tussen VSO-leerlingen.
Gefeliciteerd met jullie certificaat:Tolenay ,Mohamed, Patrick , David, Nooraya, Salim en Joanne.

           

Nigel, de eerste DIGI-agent
20-04-2012

Sinds kort is er een nieuwe ECDL module nl. Digi-veiligheid. 
Iedereen kan het slachtoffer worden van computercriminaliteit. De nieuwe module Digi-veiligheid richt zich op de zwakste schakel in bedrijven, scholen en thuis: "de mens". Deze module draait om bewustwording en het toetsen van de feitelijke kennis m.b.t. veilig computer gebruik.
Nigel Mallee is de eerste leerling binnen de Piramide die deze module heeft behaald. Daarmee heeft hij zijn gehele ECDL diploma behaald.
Een felicitatie waard!

Flitsactie Piramide Podium
04-04-2012

Dinsdag 3 april werd het Marketing project van de Economie leerlingen van VH3 en de leerlingen 4 VMBO richting Eigen onderneming van de Haagse afgerond op de Leyweg.
De leerlingen gingen als promotieteam voor ons leerwerkbedrijf Piramide Podium de Leyweg op om het winkelend publiek met Piramide Podium te laten kennismaken.
Ze deelden cakejes met logo en flyers uit. Het winkelend publiek was zeer geinteresseerd en de actie was een succes.
Voor opdrachten kunt ook u contact opnemen met Piramide Podium. Alle gegevens staan de op de website www.piramidepodium.nl. Denkt u aan ons wanneer u drukwerk heeft of een flyer, poster
of website wilt laten ontwerpen. Ook is Piramide Podium uitstekend geschikt als vergader- en cursuslocatie. Onze VSO-leerlingen leren er heel veel van.

           

Tour de Friends
04-04-2012

Fonds Gehandicaptensport organiseert op zondag 20 mei 2012, bij FlevOnice in Biddinghuizen, de Tour de Friends, waar iedereen met een handicap samen met 4 vrienden welkom is. Jij en je vrienden zijn van harte uitgenodigd! Je kunt je aanmelden voor dit gratis evenement via de aanmeldknop.
Datum: zondag 20 mei
Prijs: Gratis, ok de reiskosten worden via de Zonnebloem vergoed.
Tijdens De Tour de Friends 'The Paralympic Edition' kun je kennis maken met veel paralympische zomersporten. Het belooft weer een gezellige en sportieve dag te worden. Meld je aan via de website. 

Aanmelden kan op:
225341114227619@groups.facebook.com
 

MR notulen
31-03-2012

De notulen van de 13e MR-vergadering, d.d. 21-02-2012, zijn geplaatst.
Download:
Pagina MR

Basisarrangement voor ons VSO
26-03-2012

Heden ontvingen wij de definitieve rapportage van het onderzoek naar de kwaliteit van onze VSO-afdeling door de Inspectie van het Onderwijs. De Inspectie is tot de conclusie gekomen dat het onderwijs op onze VSO-afdeling van voldoende kwaliteit is. Wij zijn daar trots op.
U kunt de volledige rapportage lezen op de pagina <SCHOOL>, menu links <kwaliteitszorg>,
of download:
Rapportage Inspectie van het Onderwijs

Care4kids Event Heino
26-03-2012

Het Care4Kids Event Heino is een gratis verwenweekend voor gezinnen met een zorgvraag. Het is speciaal voor ouders en kinderen die niet gemakkelijk op vakantie kunnen, omdat minimaal één gezinslid een beperking heeft of ziek is. Care4Kids Event maakt het mogelijk voor zulke gezinnen om er wel even uit te zijn.
Care4Kids zoekt gezinnen voor de 4e editie van 28 september tot en met 1 oktober.

Voor meer informatie en aanmelding download:
www.care4kidsevent.nl 

Old granddad club
16-03-2012

De Stichting 'Old Granddad Club' heeft € 6.000 geschonken voor de aanschaf van een tumblingbaan in de gymzaal! We bedanken deze 'fantastische opa's' voor dit initiatief.

Stichting Utopia
09-03-2012

Stichting Utopa in Leiden organiseert op 24 maart een disco voor kinderen met een lichamelijke beperking.
Op de website kun je zien wat en wie Stichting Utopa is en hoe je je kunt opgeven voor 24 maart.
De disco wordt voor en door kinderen met een lichamelijke beperking georganiseerd.
Er is een Drive in show met goede muziek, geluid afgestemd op de doelgroep. Er is ook een gezellige ruimte om te chillen en er zijn lekker hapjes en drankjes.
www.discozonderdrempels.nl
  
Contactpersonen: 
Nina von der Assen van de Stichting Utopa: nina.vonderassen@utopa.nl
René Verbeek, ouder: rhverbeek@ziggo.nl

Download:
Flyer Disco zonder drempels

Cars for KiKa
09-03-2012

Op 2 juni 2012 zijn alle kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud met een vorm van kanker of een beperking uitgenodigd om mee te rijden in echte sportwagens in een leuke tourrit.
Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting KiKa.
www.cars4kika.nl

Download:
Flyer Cars 4 KiKa

Staking 6 maart
07-03-2012

Afgelopen dinsdag was de Piramide samen met honderden andere scholen aanwezig in de Arena bij de Landelijke Onderwijstaking van de Onderwijsbonden tegen de bezuinigingen op Passend Onderwijs.
De stakers van de Piramide reisden gezamenlijk met de Koetsveldschool en de Dr. M. M. den Hertogschool per bus naar Amsterdam. Op de Piramide was de VMBO en Havo afdeling gesloten.
Onze zorgen over de bezuinigingen werden gedeeld met vele andere leraren, onderwijsassistenten, schoolleiders en schoolbesturen. Er waren ca. 50.000 medewerkers van de reguliere en speciaal onderwijsscholen aanwezig.
Het was de grootste landelijke onderwijsstaking ooit. Het was een sterk signaal van de werkers in het veld naar de politiek, dat hopelijk door politiek Den Haag zal worden opgepikt.

            

 

Afscheid van Josemary
29-02-2012

Vanmorgen vroeg is onze leerling Josemary van de Linde overleden.
Josemary is 14 jaar geworden. We zijn natuurlijk erg verdrietig.

Josemary is nu thuis. Op zaterdag 3 maart kunnen we afscheid nemen van Josemary in de Emmauskerk, Leyweg 930 te Den Haag. De ouders van Josemary hebben aangegeven dat iedereen welkom is.
We verzoeken de ouders van leerlingen die afscheid willen komen nemen hun kind hierbij te begeleiden.
Per 1 maart heeft de familie gewijzigde tijden voor het samenzijn in de Emmauskerk doorgegeven.
De nieuwe tijden zijn:
14.30 - 15.30 Informeel samenzijn met gelegenheid tot condoleance
15.30 - 16.30 Kerkdienst

In school is vanaf 5 maart een gedenktafel voor Josemary ingericht in haar favoriete kleuren, wit en roze.
Leerlingen, ouders en collega's kunnen bij deze gedenktafel stilstaan bij het overlijden van Josemary. 

Na het weekend vertrekt Josemary met haar familie naar Aruba om daar begraven te worden.
Wij wensen de familie alle sterkte bij dit verlies.

Namens het team en de MR,
Peter van der Bor 

Digitale demonstratie BOSK
17-02-2012

Bent u voor beter Passend Onderwijs, maar tegen de 300 miljoen euro aan bezuinigingen in het (voort)gezet speciaal ondewijs?
Sluit u dan aan bij de eerste digitale demonstratie in Nederland van BOSK en download onderstaand bestand.

Download:
Digitale demonstratie BOSK tegen de bezuinigingen (pdf)

 

Petitie Operatie Dalmatier
15-02-2012

Operatie Dalmatier is een initiatief van ouders uit Leiden e.o., met een kind in het SO of het SBO, of een kind met een 'rugzak' in het reguliere onderwijs. Zij maken zich zorgen om de invoering van passend onderwijs en maken zich sterk voor een goede wettelijke positie van ouders.
Operatie Dalmatiër heeft een petitie opgesteld, die vanaf nu getekend kan worden op internet via onderstaande link:
http://petities.nl/petitie/operatie-dalmatier

Op 6 maart biedt Operatie Dalmatier de petitie aan bij de Kamercommissie Passend Onderwijs. 

Vakantiepasclub
15-02-2012

Dat is even gek, een paar dagen geleden nog op het ijs en nu al denken aan de Voorjaarsvakantie?
Sneeuw, elfstedentocht, krokussen of lammetjes... de VakantiepasClub is er altijd klaar voor!
We maken het jou weer heel makkelijk om deze vakantie de leukste, spannendste en meest knusse activiteiten uit te kiezen.
Wat dacht je b.v. van een workshop Soap-acteren bij Rabarber, Perentaart of Wortelmuffins bakken met de VakantiepasBakker Yael, een Poepspeurtocht bij Avonturia, HipHoppen in het Koorenhuis of een spannende voorstelling over een Waterreus in het Toverlantaarnmuseum?
Ga snel naar www.kindervakantiepas.nl en plan je Voorjaarsvakantie!

Tennislessen
10-02-2012

Tennisvereniging De Delftse Hout verzorgt tennislessen voor rolstoelers.
Het adres is Laantje van Levenslust 2 te Delft.
Elke zaterdag zijn we aan de slag, onder leiding van de tennistrainer.
Momenteel hebben we 2 rolstoelers. Graag willen we meer deelnemers.
De kosten bedragen 6 euro per uur.
Informatie of aanmelden kan bij vanadrichemwillem@gmail.com

Download:
www.dedelftsehout.nl

In memoriam Remko van Roon
23-01-2012

Op zondag 22 januari jl. ontvingen wij het droeve bericht dat Remko van Roon op zaterdag 21 januari is overleden.
Remko heeft vorig schooljaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Piramide Podium.
Samen met onze oud-leerlingen Hamza Yakhlef en Jeffrey Jagram en met de Mbo-stagiair Jasper Smits heeft hij de ICT netwerkomgeving van Piramide Podium gerealiseerd.
Remko voelde zich zeer verbonden met het Piramide Podium, de medewerkers en de leerlingen en was een warme pleitbezorger van de doelstellingen van ons project.
Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.
Remko wordt vrijdag 27 januari begraven.

                                                                                           

Notulen Medezeggenschapsraad
18-01-2012

Op de pagina M.R. zijn recent de notulen van het M.R.-overleg van 6 december 2011 gepubliceerd.

Vakantiepasclub!
19-12-2011

De VakantiepasClub heeft de leukste activiteiten voor onder de kerstboom!
Heb je zijn om lekker gezond te kokkerellen of ben je liever actief bezig om alle kerstkransjes en oliebollen er weer af te bewegen?
Óf ga je liever voor de piek met een bezoek aan het kerstcircus op het Malieveld?
Klik op de link en je komt vanzelf op de site van de VakantiePas terecht. Hier kun je (gratis) lid worden van de VakantiepasClub en uitkiezen wat je gaat doen deze kerstvakantie.
http://www.kindervakantiepas.nl/       

Klas VBb bak ze bruin
16-12-2011

De VSO-Horeca groep heeft donderdag 15 december met behulp van 2 moeders oliebollen gebakken en verkocht.
Dit jaarlijkse evenement viel weer goed in de smaak bij de medewerkers en de VSO leerlingen.

          

Kwaliteit VSO: Goed!
13-12-2011

Op 1 december jl. heeft de Inspectie van het Onderwijs onze VSO-afdeling doorgelicht op 11 kwaliteitsaspecten.
N.a.v. dat onderzoek heeft de Inspectie besloten het 'basisarrangement' toe te kennen aan onze VSO-afdeling. Dat betekent dat de Inspectie heeft geoordeeld dat het onderwijs op alle aspecten van voldoende kwaliteit is!
We zijn natuurlijk apetrots.
De definitieve schriftelijke rapportage zal na binnenkomst op deze website worden gepubliceerd.
Aan onze SO-afdeling is reeds in november 2010 het basisarrangement toegekend. 

KPN Schaatsvriendendag
14-12-2011

Op zondag 29 januari a.s. organiseert het KPN schaatvriendenteam in samenwerking met KPN, KNSB, FlevOnice, Sportservice Flevoland en Ice-World speciaal voor iedereen met een handicap en max. 4 schaatsvrienden de KPN Schaatsvriendendag! Wil je meedoen, lees er alles over in de agenda hiernaast.

GMR-leden gezocht
17-11-2011

De GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad op bovenschools niveau, dus niet de MR van onze school)  is op zoek naar nieuwe leden voor zowel de ouder- als personeelsgeleding.
Heeft u interesse in een lidmaatschap van de GMR, dan kunt u zich melden op: gmr@haagsescholen.nl
Download voor meer informatie (samenstelling, tijd, vergoeding etc.) www.dehaagsescholen.nl/medezeggenschap

Oudertevredenheidspeiling 2011
29-10-2011

De rapportage van de oudertevredenheidspeiling 2011 is bekend.
Het rapportcijfer voor de algemene tevredenheid is een 7,7.
De tevredenheid van de ouders is met 0,5 gestegen t.o.v. 2009 en heeft daarmee het landelijk gemiddelde overschreden.
Een eerste analyse van de additionele vragenlijsten leert dat de tevredenheid van de ouders bij het SO bij 13 van de 15 vragen hoger scoort dan in 2009.
Voor de additionele vragenlijst van het VSO geldt dat de tevredenheid van de ouders bij 29 van de 32 vragen hoger scoort dan in 2009.
Graag spreek ik mijn grote waardering uit voor het team en voor de inspanningen die zij hebben geleverd om dit rapportcijfer te realiseren.
We kunnen trots zijn op een 7,7! 

Download:
Rapportage oudertevredenheidspeiling van de pagina School, Kwaliteitszorg

You are totally sexy!
27-10-2011

Eindelijk gaan wij jullie de lang verwachte film presenteren waar door Sabine, Kylie, Charlene, Sharoni, Vivianne, Carlton, Sanjay, Patrick, Roelf en vele vrijwilligers keihard aan is gewerkt!
Vorig jaar hebben deze leerlingen meegedaan aan de wedstrijd “You are Totally Sexy” en hebben de meiden de prijs gewonnen.
Deze wedstrijd is georganiseerd door RutgersWPF en is bedoeld om liefde, relaties en seksualiteit bij jongeren met een beperking of langdurige ziekte onder de aandacht te brengen.
De meiden hebben met het gewonnen budget een korte film gemaakt die gaat over je zekerder voelen met een beperking en/of langdurige ziekte.
Het eindresultaat mag er zijn! We zijn er trots op.
De première zal worden gehouden in de gymzaal op woensdag 9 november om 11.45 uur en is bedoeld voor alle leerlingen van het VSO, collega’s, genodigden en de ouders van de acteurs en actrices. De presentatie duurt tot 12.30 uur.

Bekijk de trailer op youtube

D66 op het Piramide Podium
23-10-2011

Op vrijdag 14 oktober bezocht een delegatie van 2e Kamerleden van D66, w.o. Boris van der Ham, Pia Dijkstra en Fatma Koser Kaya,  Piramide Podium.
Het werkbezoek stond in het teken van arbeidsparticipatie en scholing van jongeren met een beperking. Enkele oud-leerlingen van de Piramide, nu veelal MBO en/of HBO studenten, waren aanwezig om met de 2e Kamerleden ervaringen uit te wisselen over scholing, stage en arbeidsmarkt en de knelpunten die ze ervaren bij de inzet van middelen uit de LGF, Wajong en PGB. Natuurlijk ging hierbij ook de aandacht uit naar de voornemens van het Kabinet m.b.t Passend Onderwijs. De bezoekers kregen uit de eerste hand te horen hoe belangrijk Ambulante Begeleiding is voor het slagen van de jongeren in het MBO en hoe de stapeling van bezuinigingsmaatregelen de kansen van de jongeren op een succesvolle toekomst bedreigt. De Kamerleden waren zeer onder de indruk van het talent en doorzettingsvermogen van de jongeren. Zelf gaven de jongeren aan veel zelf te kunnen, maar het steuntje in de rug echt nodig te hebben.
Bij de Kamerleden was ook veel belangstelling voor Piramide Podium en de doelstellingen van ons leerwerkbedrijf. Ze waren onder de indruk van wat er tot nu toe is bereikt en de uitgesproken ambities voor de toekomst. Al met al een succesvol werkbezoek.

                   

Piramide Podium in the picture
09-10-2011

Op donderdag 6 oktober heeft Piramide Podium met 3 docenten en 4 leerlingen deelgenomen aan de Conferentie Onderwijs en Ondernemen in het World Forum Convention Center in Den Haag. Piramide Podium heeft zich daar als ondernemend leerwerkbedrijf van VSO de Piramide geprofileerd d.m.v. een stand op de expositie.
Ook zijn door de docenten en leerlingen lezingen en workshops bezocht over onderwijs en ondernemen.
De bezoekers zijn door het uitdelen van de nieuwe folder en boekenlegger van Piramide Podium geïnformeerd over de doelstellingen en diensten van Piramide Podium.
Als belangrijkste sprekers waren Minister Maxime Verhagen en Staatssecretaris Halbe Zijlstra aanwezig.

Op vrijdag 14 oktober brengt een delegatie van 2e Kamerleden van D'66 een bezoek aan Piramide Podium. Zij willen zich op de hoogte stellen van de doelstellingen van het project.
Er is ook een gesprek gepland met oud-leerlingen, nu veelal MBO en HBO studenten, over de aansluiting van speciaal onderwijs op vervolgopleiding en arbeidsmarkt voor jongeren met een arbeidsbeperking.
Tevens wordt er gesproken over de inzet van middelen uit de Wajong en het PGB.

                                                                    

Denkt u ook aan Piramide Podium voor uw opdrachten en vergaderingen. Na de herfstvakantie is de vernieuwde website http://www.piramidepodium.nl online en kunt u nog gemakkelijker uw opdrachten plaatsen.

Thema-afsluiting kleuters
04-10-2011

Op donderdag 29 september kwam er als afsluiting van ons thema 'ziekenhuis/ziek zijn' een echte arts bij ons in de dependance op bezoek. Wij mochten van alles bekijken en luisteren naar ons eigen hart en longen. Natuurlijk zijn de klassenberen beer Bo en beer Flip ook onderzocht. Het gaat weer helemaal goed met ze.

Open dag politie!
27-09-2011

Durf jij een politiehond of een politiepaard te aaien? Dat kan op zaterdag 8 oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur,
bij politiebureau Levende Have aan de Oorberlaan 100 te Den Haag
Kijk voor het volledige programma op :  www.politie.nl/haaglanden klik: specials - politiedag 2011

De brandweer op bezoek.
26-09-2011

Op vrijdag 23 september kwam in groep 1/2 de brandweer! Niet alleen een brandweerman, maar ook een brandweervrouw. Eerst kregen wij les over wat de brandweer doet, wat de brandweer nodig heeft en hoe je kan voorkomen dat er brand ontstaat. Daarna mochten wij een ritje maken in een echte brandweerauto. Ook mocht de sirene even aan. Tussendoor kregen wij ook nog een cadeautje een doeboek en stickers. Wij willen de brandweer erg bedanken voor deze superleuke, gezellige en leerzame dag!

            

Sporthelden voor Rio gezocht
07-09-2011

Ben jij het talent dat wij zoeken? Ben je tussen de 12 en 35 jaar? Wil je je grenzen verleggen en de strijd aangaan met andere sporters op het hoogste niveau? Is het jouw droom om topsporter te worden? Meld je dan nu aan voor de Paralympische Talentdag.
Download:
www.paralympisch.nl

Download:
Poster Paralympische Talentdag

Nieuwe stagiaires Piramide Podium
05-09-2011

Piramide Podium, de leerling-werkplaats van VSO de Piramide, heeft 3 nieuwe MBO-stagiaires.
Dit zijn Ashna Ramnath (receptie), Tariq Joemratie (netwerkbeheer) en Niek Aarts (facilitaire dienstverlening). Hamza Yakhlef (servicedesk ICT) vervolgt zijn stage.
De VSO-leerlingen zijn weer hard aan het werk en kunnen nieuwe grafi-media en kopieeropdrachten aannemen. De vergaderzaal kan worden gereserveerd, voor zowel in- als externe vergaderingen. Neemt u contact op voor de mogelijkheden?
Dat kan telefonisch (070-30960630) of via de website http://www.piramidepodium.nl 

Verslag MR-vergadering en jaarverslag
24-08-2011

Op de pagina van de MR is het verslag van de MR-vergadering van 21 juni 2011, alsmede het jaarverslag 2010-2011 gepubliceerd.

Download:
MR pagina

Verslag Startweek VSO
22-08-2011

Achter deze link lees je het verslag van de Startweek van het VSO.
Verslag Startweek (word)

Foto's worden binnenkort verwacht!

Wheels on the Beach
12-08-2011

Onder de agenda vindt u  nieuwe informatie  van Maaike Linschoten (Consument Sportstimulering) over het evenement 'Wheels on the Beach'.

Startweek VSO
08-06-2011

Van dinsdag 16 augustus t/m vrijdag 19 augustus 2011 organiseert het VSO haar 'startweek' en werken we voor de straatkinderen van India en steunen wij de Stichting Raja.
De week komt tot stand door financiele ondersteuning en met medewerking van Rotary, afdeling Den Haag.

Download:
www.startweekpiramide.nl

Download:
http://www.stichtingraja.nl
Download:
programma startweek
Download:
informatieformulier startweek

Project De Kust
30-06-2011

Eén keer per schooljaar doen de groepen 3 t/m 6 een hele week activiteiten rond één bepaald thema; dit is onze projectweek. Het afgelopen schooljaar was het thema van 23 t/m 27 mei: “De Kust”.
De aftrap deden wij op het strand van Scheveningen, waar we natuurlijk een mooie groepsfoto hebben gemaakt. In de dagen erna hebben we enkele creatieve activiteiten gedaan zoals het knutselen van een aangespoelde zeerob, een vuurtoren aan zee, zandsculptuur, zeemeeuwen, een schatkistje maken en een fotolijst versieren. We kregen een workshop viskunde met een spannende quiz, een speurtocht die ons leidde naar de schat van de school [onze conciërge Willem], we hebben de jutterskeet bezocht op Kijkduin op een wel heel winderige dag ……. en bij de afsluiting hebben we aan de ouders precies kunnen vertellen en laten zien wat we allemaal hebben geleerd en ervaren.
Iedere leerling ging naar huis met een mooi aandenken: de groepsfoto in een zelf versierde fotolijst!
Het was een geweldige week waar we met plezier aan terug denken. Bekijk ook de foto's in het fotoalbum! 

                 

Zomerschoolkrant 2011 VSO
27-06-2011

De zomerschoolkrant 2011 van het VSO is uit. Er is weer keihard aan gewerkt.
Download:
Zomerschoolkrant VSO (pdf)

Notulen MR 10 mei 2011
24-06-2011

Op de pagina MR zijn de notulen van de MR-vergadering van 10 mei 2011 geplaatst.
Download:
pagina MR

Cars 4 Kika
06-06-2011

Zaterdag 4 juni was het Cars 4 Kika-dag.
Cars 4 Kika is een tourtocht met snelle sportwagens van Zoetermeer naar Montfoort en weer terug.
De eigenaren/chauffeurs laten zich sponsoren voor het goede doel 'Kinderen Kankervrij' en nemen als passagier een kind/jongere met een beperking of ziekte mee.
Het was een superleuke dag. Volgend jaar is er weer een Cars 4 Kika. 
Kinderen en jongeren die volgend jaar mee willen rijden kunnen zich in maart/april opgeven via de site:
http://www.cars4kika.nl
Op de foto's zie je Nigel in een Mazda Speed, Patrick in een Ferrari en Tracy in een MGF.

          

          

          

Vacature ouderlid MR
19-05-2011

Aan het eind van het schooljaar ontstaat er een vacature voor een ouderlid van de Medezeggenschapsraad.
De ouders/verzorgers zullen hier binnenkort nader over geïnformeerd worden door middel van een "blauwe" brief.
En zij zullen gevraagd worden zich beschikbaar te stellen voor de functie van ouderlid.

Kwaliteitsonderzoek Inspectie
19-05-2011

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt 2-jaarlijks de kwaliteit van elke school.
In november 2010 is De Piramide bezocht door de Inspectie.
Van dat bezoek heeft de Inspectie twee verslagen opgesteld, SO en VSO. 
Voor de verslagen en het door de school opgestelde verbeterplan VSO download:
Pagina school, tabje Kwaliteitszorg 

Notulen Medezeggenschapsraad
11-05-2011

Op de pagina van de Medezeggenschapsraad (tabje MR) zijn de notulen geplaatst van de vergadering van 29 maart jl.

Lintje voor oud-leerling
01-05-2011

Op de dag van de traditionele ‘lintjesregen’ op 29 april, werden voor de tweede maal ook de Haagse Jeugdlintjes uitgereikt in de raadszaal van het stadhuis Den Haag.
Dit maal kregen zes jongeren een jeugdlintje.
Ook was er een onderscheiding voor onze oudleerling Bennie Persoon, die mensen met handicap stimuleert te sporten en actief te blijven.
Als vrijwilliger is hij betrokken bij de Kameleon. 

Download:
http://drimble.nl/regio/zuid-holland/haaglanden/4153049/uitreiking-haagse-jeugdlintjes.html 

Uitstel bezuinigingen
14-04-2011

Op 13 april heeft minister Marja van Bijsterveldt een brief geschreven waarin ze aangeeft dat de bezuinigingen op het speciaal onderwijs met een jaar zijn uitgesteld tot 1 augustus 2013. U kunt de brief lezen op onze speciale pagina 'Bezuiniging Passend Onderwijs'.
Download:
Pagina 'Bezuiniging Passend Onderwijs'

€ 30.000 voor Piramide Podium
10-04-2011

De Pro Juventute Steunstichting heeft De Piramide € 30.000 toegezegd voor het verder ontwikkelen van de leerlingwerkplaats van het VSO 'Piramide Podium'. We zijn ontzettend blij met deze gift!
De Piramide bedankt de Pro Juventute Steunstichting van harte.

Vernieuwde pagina Medezeggenschapsraad
02-04-2011

In het afgelopen jaar zijn een aantal nieuwe leden tot onze Medezeggenschapraad (MR) toegetreden.
De MR kent nu een volledige bezetting en daar zijn we als school best trots op.
De MR is voortvarend aan de slag gegaan. De taken zijn verdeeld en er is een werkplanning opgesteld.
Wilt u iets weten over de samenstelling of de bevoegdheden van de MR, wilt u de notulen van de MR lezen of wilt u contact opnemen met de MR, neemt u dan een kijkje op de geheel vernieuwde pagina van de MR. 

Download:
Pagina MR

Leerlingen tevredenheidspeiling
30-03-2011

In maart 2011 heeft de VSO-afdeling een leerlingen tevredenheidspeiling gehouden. 
De peiling is afgenomen door het Bureau voor Praktijkgericht Onderzoek uit Groningen.
Het kan natuurlijk altijd beter, daarom houden we ook een peiling, maar de rapportcijfers van de leerlingen voor 'hun' VSO-afdeling mogen er zijn.

Download:
Resultaten leerlingtevredenheidspeiling VSO De Piramide (pdf)

Wegwijs met de Wajong
23-03-2011

Dinsdag 5  april  2011 organiseert MEE Zuid-Holland Noord in Den Haag een MEE - café met als thema:
‘Wegwijs met de Wajong’  – Hoe kom je aan het werk?
Tijdens deze avond zal een deskundige uitleg geven over de Wajong en Werken.

Voor meer info en aanmelden Download:
Flyer MEE-café (pdf)

Cruyff Foundation Sportdag
16-03-2011

Op 16 maart waren wij met Roan, Annette, Salim, Sabine, Carlton, Sanjay, Jordy en David te gast op de Johan Cruyff Foundation Rolstoelsportdag 2011 in Amsterdam. We hebben clinics en trainingen gevolgd voor handbewogen en elektrische rolstoelen.
Maar het was ook een sport om met de aanwezige beroemdheden op de foto te gaan. De gastheer Johan Cruyff was zelf aanwezig. Maar ook Frank Rijkaard was van de partij. En Esther Vergeer en Robin van Ammerlaan niet te vergeten.
Het hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de Johan Cruyff Foundation sportrolstoelen. De Piramide heeft er maar liefst 6 in de wacht gesleept.

Kijk voor meer informatie op:
www.cruyff-foundation.org

Klik de link rechtsonder voor het fotoalbum!

         


Talenten in de sneeuw
09-03-2011

Op de foto zitten Erik Plugge (VSO) en zijn maatje klaar om linksaf een zwarte afdaling te nemen. Sinds november zitten ze samen in het talententeam van de Nskiv. In de voorjaarsvakantie waren ze in Oostenrijk om te trainen in synchroon skiën, slalom en snelheid. Ze krijgen les van een zitskiër die zelf jaren geleden in het paralympisch team zat.

                 

Ouderbijeenkomst NSGK
06-03-2011

NSGK voor het gehandicapte kind organiseert op maandag 18 april een ouderbijeenkomst over het thema ‘Uw kind met een handicap begeleiden naar economische zelfstandigheid’.
De bijeenkomst vindt plaats in Den Haag, ’s avonds van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Download:
Uitnodiging ouderbijeenkomst (Word)

Happy Balance Project
05-03-2011

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, heb je een spierziekte en heb je de balans gevonden tussen het omgaan met je spierziekte en andere dingen in het leven, dan kun je je aanmelden voor het Happy Balance Project van TNO.

Download:
Uitleg project. (Word)

Kijk voor meer informatie en aanmelding op:
www.tno.nl/happybalance

Spraak-taal-dag BOSK
05-03-2011

Op 26 maart organiseert BOSK een landelijke Spraak-taal-dag.
Deze keer met als thema 'Meer dan woorden kunnen zeggen' over de relatie spraak, taal en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Download:
uitnodiging (pdf)
aanmeldformulier (pdf)

Een kast vol boeken en films
25-02-2011

Op donderdag 24 februari hebben Björn de Groot (groep 7) en Peter van der Bor namens de Piramide een kast vol boeken en films in ontvangst genomen. Het uitdelen van 50 kasten met boeken en films in het kader van 'liefde voor lezen' was een initiatief van de ECI.

Kijk voor meer informatie op:       
www.liefdevoorlezen.nl

             

VakantiepasClub
15-02-2011

De voorjaarsvakantie begint bijna en de VakantiepasClub is er weer helemaal klaar voor! 
Je kan de komende vakantie je droom waarmaken om in een popband te spelen. Je kunt ook perenmuffins bakken met Yael, uit je dak gaan in het Tikibad of tot grote hoogten stijgen op de klimmuur.

Vanaf nu kun je via www.kindervakantiepas.nl het hele jaar door het aanbod bekijken van onze 6 vaste aanbieders.
Ben je nog geen lid, ga dan naar onze website en schrijf je in. Je krijgt dan via de mail je eigen VoorjaarsPas toegestuurd.

Wethouder opent Piramide Podium
30-01-2011

Onder grote belangstelling van medewerkers, relaties, ondernemers en sponsors/subsidiegevers is op vrijdag 28 januari Piramide Podium; our workplace on stage officieel geopend door de Haagse Wethouder van Onderwijs en Dienstverlening mw. Ingrid van Engelshoven.
Door het volschenken van een champagnetoren in de vorm van een Piramide opende zij Piramide Podium.
Wij zijn ongelofelijk trots op dit nieuwe en ambitieuze project, dat als doel heeft de aansluiting van onze leerlingen op vervolgopleiding en arbeidsmarkt te verbeteren.

Klik voor foto's recthtsonder op 'fotoalbum'

Kijk voor meer informatie op:
Artikel AD/Haagsche Courant (pdf) 

www.rtvdiscus.nl
(uitzending gemist, Escamp journaal, afl. za. 12 februari, v.a. 4 min. 45 secenden)

http://www.depiramidewerkt.nl 
http://www.depiramidewerkt.nl/index.php?=piramide&p=68

Wanneer u Piramide Podium wilt ondersteunen, neemt u dan contact op met de projectleider Loes Aarts, email loes.aarts@hmsdepiramide.nl

       

Kerstdiner SO
19-12-2010

Voor de leerlingen van het SO was er donderdagavond 17 december het traditionele Kerstdiner. De gerechten waren door de ouders bereid en het personeel stond garant voor de aankleding en een fantastisch kerst-toneelstukje. 

             

Klik voor foto's rechtsonder op 'fotoalbum'.

Piramide Podium in bedrijf
09-12-2010

Piramide Podium 'OUR WORKPLACE ON STAGE' wordt op 28 januari 2011 geopend.
In onze folder lees je in het kort de informatie over deze nieuwe onderwijsactiviteit van VSO De Piramide.

Download:
Folder Piramide Podium (pdf)
 
Kijk voor meer informatie op:
www.depiramidewerkt.nl

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en betrokken zijn?
Meld je aan op:
http://pop1898.hyves.nl

Wil je twitteren?
http://twitter.com/pop1898

Taalkr8!moed/T
29-11-2010

Taalkr8!moed/T

Op 16 november waren leerlingen, ouders en collega’s van het VSO samen om presentaties en workshops mee te maken, die 'taal' extra onder de aandacht hebben gebracht. 

            

Klik voor foto's recthsonder op 'fotoalbum'

Uitreiking certificaat Mediation
11-11-2010

Op donderdag 11 november kregen 9 VSO leerlingen een officieel certificaat van de 'Cursus Mediation door leerlingen' uitgereikt.
Deze leerlingen zijn de eerste gecertificeerde leerling-mediators van de Piramide. We zijn trots op hen.
Annette, Brendan, Joanne, Sabine, Salim, Sanjay, Kenny  en Patrick van harte gefeliciteerd met het certificaat!

             

Koken met sterren
18-06-2010

In de week van 23 april 2010 hebben de kinderen van de SO-afdeling, groep 1 t/m 6 keihard gewerkt aan het project Koken met sterren.

                 

Klik voor foto's rechtsonder op 'fotoalbum'. 


Nominatie Haagse Onderwijsprijs
15-06-2010

Piramide op het Podium
Nominatie voor de Haagse Onderwijsprijs!!

Het VSO van de Piramide is genomineerd voor de Haagse Onderwijsprijs.
Deze prijs zal op 2 september worden uitgereikt aan de school die
zich onderscheidt op het gebied van talent-ontwikkeling.
Het VSO is genomineerd voor het Projectplan Piramide op het Podium.
Dit projectplan betreft het inrichten van een leerling-werkplaats op afstand van de school.
Het project beoogt de aansluiting van de schoolopleiding met vervolgopleiding en arbeidsmarkt voor onze leerlingen te verbeteren en de arbeidsparticipatie van onze leerlingen te bevorderen.
De leerling-werkplaats wordt in de zomervakantie gerealiseerd aan de Melis Stokelaan in een bedrijfsruimte onder het nieuwbouwproject Het Podium.
Voor meer informatie over de leerling-werkplaats zie verder op deze site.

Download:
Alles over de leerlingwerkplaats (Word)
Aanzicht leerlingwerkplaats (pic)
Leerlingwerkplaats (pic)

www.openingschooljaardenhaag.nl/onderwijsprijs/

Certificaat Sportactieve School
07-01-2010

Op woensdag 7 januari is onze school door 't NOC*NSF en de KVLO gecertificeerd als Sportactieve School!
We zijn apetrots.
Zeker omdat we behoren bij de eerste 3 scholen voor Speciaal Onderwijs in Nederland, die deze eer te beurt is gevallen.
Hulde aan onze collega's van het bewegingsonderwijs, Patricia de Haan, Dirja Masmeijer, Ron Ek en Joke van der Stap.
Patricia, tweede linksonder.

        

           

Bedankje Stichting Raja
05-01-2012

Stichting Raja bedankt leerlingen en personeel van VSO De Piramide!

In augustus van 2011 hebben jullie in de startweek veel geld opgehaald voor Stichting Raja om 10 jongeren van ons straatkinderenproject in India te ondersteunen bij hun opleiding tot verpleegster en aannemer in de bouw.
We hebben goed nieuws te melden. Dankzij jullie gift en de giften van een aantal andere gulle gevers hebben wij het totale bedrag om 10 jongeren te laten starten bij elkaar. Goed nieuws he! We houden jullie op de hoogte van de voortgang.
Op onze website (www.stichtingraja.nl) kun je meer informatie vinden over onze activiteiten en natuurlijk staan jullie, met foto’s erbij, vermeld op onze site. Wie weet inspireert het andere scholen ook om zich zo positief in te zetten!
Nogmaals onze hartelijke dank voor jullie enthousiaste bijdrage.
Namens de bestuursleden van Stichting Raja
Patricia, Petra, Renate en Marga

Nieuwsarchief