Groep 1-2a 2017-2018

 

Welkom op de pagina van groep 1-2 A

schooljaar 2017 - 2018

 

Leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van groep 1-2 a !

U kunt hier informatie vinden over alle belevenissen uit onze klas, het thema dat we behandelen, verhaaltjes lezen maar ook foto's bekijken.

Verder kunt u in de agenda zien wat er de komende weken op planning staat. Ook vindt u hier links naar leuke en leerzame pagina's voor de kinderen.

Groetjes de leerlingen van groep 1-2 a;

Adam, Azra, Oumaira, Mohammed, Merlin, Maya, Izak, Sabina, Sonakshi, Jason ,Calvin en Beer Boris.

 

Het thema waar wij aan werken:

vanaf 8 januari -> de ruimte

vanaf 5 maart -> de lente, de boerderij groeien en bloeien

 

Dag Datum Wat
Maandag  5 maart

 weer naar school!!

Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag    
Vrijdag 23 februari

vrij i.v.m. margedag 

start voorjaarsvakantie t/m 4 maart

 

 Links naar leerzame sites:

Onderwerp Link
Rijmen Welke 2 woorden rijmen?
Kleuren, vormen en begrippen  Allerlei oefeningen met kleuren, vormen en begrippen.
 Prentenboeken  Allerlei prentenboeken voorgelezen.
Filmpje  getal 1 t/m 10 Klik op het filmpje van getal 1 t/m 10.
 Liedje Kinderboekenweek 2017  Gruwelijk eng, liedje Kinderboekenweek 2017
 Dans Kinderboekenweek 2017  Dansles Gruwelijke eng, liedje Kinderboekeweek 2017

 

Woensdag 20 december

De afgelopen periode hebben we veel leuke dingen gedaan. Zo hebben de kinderen zich in oktober "in het zweet gewerkt" om appelmoes te maken te verkopen. Uiteindelijk hebben we 270 potjes appelmoes verkocht en van het verdiende geld mooi nieuw speelgoed aangeschaft. Neem een kijkje in het fotoalbum appelmoes.

Nadat we veel hebben gewerkt binnen het thema herfst en veel mooie werkjes hebben gemaakt stond Sinterklaas voor de deur. Wat een feest voor iedereen. Het huis van Sinterklaas in de tussenruimte was een plek waar eigenlijk iedereen wel wilde spelen.  Ook in deze periode is er hard gewerkt: het stempelen van de Sintwoorden, het verdelen van deze woorden in lettergrepen, mooie zinnen maken en tellen uit hoeveel woorden deze zinnen bestaan, Sinterklaas stap voor stap natekenen, het bouwen van de stoomboot in de bouwhoek, het inrichten van het pietenpoppenhuis, het rijmen met Sintwoorden maar ook het tellen van de pakjes en pepernoten. Zoals u leest was er veel werk aan de winkel! Als afsluiting natuurlijk het bezoek van Sinterklaas met zijn pieten. Neem een kijkje in het fotoalbum Sinterklaas.

Met het vertrek van Sinterklaas kwam de kerstsfeer diezelfde middag nog de klas in! Wat een gezellige sfeervolle periode met al die mooie lichtjes en versierde bomen. De kinderen zijn druk in de weer geweest met kerstwoorden, kerststerren, rendieren, kerstbomen en nog veel meer.  Morgen als afsluiting een gezellig kerstdiner in de avond, we zijn benieuwd naar al het lekkerst dat de kinderen mee zullen nemen! Neem een kijkje in het fotoalbum Kerst.

Via deze weg willen wij tegen de kinderen zeggen dat wij apetrots op ze zijn en dat we in januari weer gaan spetteren met z'n allen!

Ouders wij willen jullie bedanken voor de hulp en goede samenwerking.

Natuurlijk wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond 2018!!

Klassenleiding  1-2a

 

 

 

 

Donderdag 14 september

We zijn inmiddels al 4 weken weer hard aan het werk op school. De leerlingen hebben al veel geleerd de afgelopen weken. Iedere dag starten we met het liedje van de dagen van de week. Daarna tellen we alle leerlingen en kijken we hoeveel meisjes en hoeveel jongens er in de kring zitten. Vervolgens bespreken wat we die dag gaan doen.

Het thema is: Ik en mijn vriendjes. In dit thema leren de leerlingen meer over zichzelf en de anderen om hen heen. Zo hebben we de afgelopen weken gekeken wie het langst is, maar zijn we ook met de vormen, kleuren en de cijfers t/m 10 bezig geweest.  Hierbij is vooral het vormen en dobbelspel favoriet. We zijn druk in de weer met; vierkant, rechthoek, cirkel en driehoek. Overal hebben we deze vormen gezocht, maar ook met onszelf gemaakt! Maar ook het maken van de figuren in scheerschuim heeft voor veel lol gezorgd! Ook zijn we veel aan het rijmen in de klas. Het rijmpje van het thema staat hieronder:

Iedereen is anders,

niemand is als jij.

Iedereen is anders,

jij bent jou en ik ben mij!

 

 Maar ook hebben we de lichaamsdelen besproken en aangewezen. Oumaira heeft heel goed stil gelegen op de grond, dit terwijl haar klasgenoten de kaartjes op de goede plek bij haar neerlegden. Neem een kijkje in de fotoablums om een beeld te krijgen van alle leuke activiteiten!