Groep 1-2a 2017-2018

 

Welkom op de pagina van groep 1-2 A

schooljaar 2017 - 2018

 

Leuk dat u een kijkje neemt op de pagina van groep 1-2 a !

U kunt hier informatie vinden over alle belevenissen uit onze klas, het thema dat we behandelen, verhaaltjes lezen maar ook foto's bekijken.

Verder kunt u in de agenda zien wat er de komende weken op planning staat. Ook vindt u hier links naar leuke en leerzame pagina's voor de kinderen.

Groetjes de leerlingen van groep 1-2 a;

Adam, Azra, Oumaira, Mohammed, Merlin, Maya, Izak, Sabina, Sonakshi, Jason ,Calvin, Nick en Elias en Beer Boris.

 

Het thema waar wij aan werken: Sinterklaas

 

Dag Datum Wat
Maandag    
Dinsdag    
Woensdag    
Donderdag    
Vrijdag    

 

 Links naar leerzame sites:

Onderwerp Link
Rijmen Welke 2 woorden rijmen?
Kleuren, vormen en begrippen  Allerlei oefeningen met kleuren, vormen en begrippen.
 Prentenboeken  Allerlei prentenboeken voorgelezen.
Filmpje  getal 1 t/m 10 Klik op het filmpje van getal 1 t/m 10.
 Liedje Kinderboekenweek 2017  Gruwelijk eng, liedje Kinderboekenweek 2017
 Dans Kinderboekenweek 2017  Dansles Gruwelijke eng, liedje Kinderboekeweek 2017

 

 

Donderdag 14 september

We zijn inmiddels al 4 weken weer hard aan het werk op school. De leerlingen hebben al veel geleerd de afgelopen weken. Iedere dag starten we met het liedje van de dagen van de week. Daarna tellen we alle leerlingen en kijken we hoeveel meisjes en hoeveel jongens er in de kring zitten. Vervolgens bespreken wat we die dag gaan doen.

Het thema is: Ik en mijn vriendjes. In dit thema leren de leerlingen meer over zichzelf en de anderen om hen heen. Zo hebben we de afgelopen weken gekeken wie het langst is, maar zijn we ook met de vormen, kleuren en de cijfers t/m 10 bezig geweest.  Hierbij is vooral het vormen en dobbelspel favoriet. We zijn druk in de weer met; vierkant, rechthoek, cirkel en driehoek. Overal hebben we deze vormen gezocht, maar ook met onszelf gemaakt! Maar ook het maken van de figuren in scheerschuim heeft voor veel lol gezorgd! Ook zijn we veel aan het rijmen in de klas. Het rijmpje van het thema staat hieronder:

Iedereen is anders,

niemand is als jij.

Iedereen is anders,

jij bent jou en ik ben mij!

 

 Maar ook hebben we de lichaamsdelen besproken en aangewezen. Oumaira heeft heel goed stil gelegen op de grond, dit terwijl haar klasgenoten de kaartjes op de goede plek bij haar neerlegden. Neem een kijkje in de fotoablums om een beeld te krijgen van alle leuke activiteiten!