Groep mb a 2016-2017

Welkom op de pagina van MBA!

Leuk dat u een kijkje neemt op de groepspagina van MBA.

U vindt hier informatie over huiswerk, de activiteiten in de klas, foto's, handige sites en andere zaken.

Veel plezier met lezen!

De kinderen van MBA en klassenteam.

 

Werkdagen klassenteam

Marcella Nijbacker: wo-vr

Cindy de Vreeden   : ma-di-do

Emel  Tas               : ma-di-wo-do

Jennifer van Ginkel: vr

 

Agenda

Het kan voorkomen dat uw zoon/dochter het werk van de dag niet heeft afgekregen. Het kind krijgt het dan om achterstand te voorkomen mee naar huis.

In het onderstaande schema kunt u activiteiten en het geplande huiswerk van uw zoon of dochter vinden. 

Datum Wat

Maandag

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag

 6 juni 2017

 

Toets woordenschat 4.8 les 1 + 2

Toets woordenschat 5.7 les 1 + 2 (alleen Lars)

Woensdag

 7 juni 2017       

 

     

       Signaaldictee 4.8         

         Signaaldictee 5.7(Aleen Lars)

Donderdag

 

 22 juni 2017

 

 

 

 controledictee 4.8

 controledictee 5.7 (alleen Lars)

Vrijdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Handige sites

Hieronder vindt u sites waar uw zoon/dochter online kan oefenen. Klik op de link om direct naar de site te gaan.

1. Tafels       

2. Tafels

3. Redactiesommen
4. Klokkijken
5. Lezen op avi-niveau
6. Alle vakken

 

Donderdag 13 april 2017

Vandaag hebben we het Lentefeest gevierd. Het was een gezellige dag vol activiteiten die heel knap georganiseerd waren door leerlingen van het VSO. Een groot compliment voor hen!

De dag begon met een  heerlijk ontbijt. Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten ging we op "vossenjacht". We zijn onderweg een tijger, monnik, visser en zelfs een panda tegengekomen, misschien was die wel uit Rhenen ontsnapt! 

Nadat we alle vossen hadden gevonden zijn we naar de kinderboerderij geweest. Wat hebben we heerlijk geknuffeld met alle dieren die er waren. De puppies waren favoriet.

Eenmaal uitgeknuffeld moest de paashaas nog geholpen worden met het zoeken naar de eieren. Die waren overal verstopt op het schoolplein. Ayesha had zelf "vliegende" eieren gevonden!! Neem een kijkje in het fotoalbum : Lentefeest.

Wat een geslaagde dag met prachtig weer! Wij wensen iedereen een heel fijn en gezellig Paasweekend!

 

 

Maandag 3 april 2017

Vanaf vandaag zitten Hudhayfah en Abas bij ons in de klas.  Wij vinden het heel erg leuk dat zij bij ons in de klas zijn gekomen. 

 

 

 

 

Hudhayfah is 7 jaar en hij spaart Pokemonkaarten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abas is 9 jaar en hij houdt heel erg van voetbal.

 

Donderdag 12 januari 2017

Graag wensen wij jullie een heel gelukkig en gezond 2017! Een jaar waarin we hopen weer heel veel met elkaar te bereiken en dromen te kunnen waarmaken.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Theater de Vaillant. In het kader van Ontdek het orkest, namen we vandaag deel aan Rondje Instrumenten.   We maakten daar kennis met instrumenten waaruit een symfonieorkest bestaat. Er was een kort concert door tien leden van het Residentie Orkest waarin ze alle instrumenten hebben horen schitteren. Daarnaast hebben de kinderen zelf verschillende instrumenten uitgeprobeerd onder leiding van een muziekdocent van Koorenhuis

De muziekdocenten bieden de kinderen een gratis proefles aan op het instrument dat zij willen bespelen. Meer informatie vindt u in de brief die de kinderen vandaag hebben gekregen. Wij zijn benieuwd!

Vergeet niet een kijkje te nemen in het fotoablbum: Rondje instrumenten.

Woensdag 7 december 2016

Vandaag hebben wij een gezellige en leerzame dag gehad in het Meermanno Museum. Het oudste boekenmuseum ter wereld.  Met de taxibus en tram zijn we vanmorgen vertrokken, richting het Malieveld. Eenmaal daar , mochten wij mee kijken in drie koffers met verzamelingen. Een koffer vol herinneringen, een koffer vol waardevolle spullen, en een rariteitenkoffer. Na een korte pauze mochten we op de zolder van het museum zelf aan de slag met ons eigen letterfeestje. De resultaten van dit stempelfeest kunt u zien in het fotoboek.

 Vrijdag 2 december 2016

Vandaag was het dan eindelijk zover. Eindelijk mochten wij Sinterklaas met zijn pieten hier op school ontvangen. De Sint was een beetje in de war, want hij was al bij het nieuwe gebouw, waar hij natuurlijk nog geen kinderen zag. Onder luid gezang werd de Sint dan uiteindelijk toch binnen gehaald in onze (oude) gymzaal, waar hij werd verrast met een aantal gezellige en knappe optredens van de kleuters, groep 3 en onze eigen groep. Na alle drukte in de gymzaal, hebben we de rust in de klas opgezocht, waar we gezellig met elkaar hebben gespeeld. Rond 10.30 uur, kwam Sinterklaas nog even in de klas met zijn pieten. Hier heeft de Sint elk kind nog even persoonlijk aangesproken. Bij zijn vertrek lieten de pieten nog een zak met cadeautjes achter en voor elk kind een cd met Sinterklaasmuziek. In de middag hebben we een film gekeken onder het genot van een stukje appeltaart!

Moe maar voldaan hebben we deze dag afgesloten. 

Tot volgend jaar, Sint! (Tot die tijd kunnen we nog nagenieten van de foto's in het fotoalbum)

Donderdag 1 december

Vandaag hebben wij Wellespiet enorm geholpen. Wat een knappe kleine pietjes zitten er toch in deze klas! We hebben eerst met z'n allen het recept gelezen en de ingrediënten gewogen. Toen met gevaar voor eigen leven de appels van hun schil ontdaan..... Het eindresultaat mag er wezen. De Sint en zijn pieten weten niet wat hun zal overkomen, zulke lekkere taart hebben ze vast nog niet gegeten! De foto's kunt u vinden in het fotoablum: Sint appeltaart maken.

 

Maandag 28 november

Vandaag hebben de kinderen pietengym gedaan, er kwam zelfs een piet op bezoek! 

Leuke foto's staan in het fotoalbum pietengym.

Donderdag 24 november

De kinderen zijn vandaag druk geweest met het maken van de stoomboot met diverse materialen. Neem een kijkje in het fotoalbum stoomboot voor het eindresultaat!

 

Vrijdag 14 oktober 

Vandaag hebben we de afsluiting van de kinderboekenweek gehad met opa's en oma's. De opa en oma van Sophie zijn in de ochtend bij ons op bezoek geweest om voor te lezen. 'S middags mochten we luisteren naar de opa en oma van Jason. En ook Ricky was helemaal gelukkig met oma in de klas. Nadat we in de hal nog even hebben gezongen voor de opa's en oma's en de winnaar bekend werd gemaakt van de fotowedstrijd, hebben we in de klas nog gezellig spelletjes gespeeld en wat lekkers gegeten en gedronken. Het fotoalbum van de kinderboekenweek is aangevuld met een paar nieuwe foto's van deze gezellige dag!

Dinsdag 11 oktober

Vandaag hebben wij bezoek gehad van een muziekdocent van het Koorenhuis. Er stonden 3 grote kisten in de klas met allemaal verschillende soorten instrumenten. Slag-,snaar,- en blaasinstrumenten. De kinderen mochten de instrumenten proberen te bespelen. Neem een kijkje in het fotoalbum: Slagwerkboogie!

Vrijdag 7 oktober 

Vandaag kregen we bezoek van de opa en oma van Lars. In het kader van de kinderboekenweek, kwamen zij de kinderen uit onze klas voorlezen. Alle kinderen hebben ademloos zitten luisteren naar het verhaal van zowel opa als oma. En Lars...........straalde van oor tot oor, dat zijn opa en oma hier waren! Bekijk de foto's van deze gezellige middag in het mapje van de kinderboekenweek.

Donderdag 6 oktober

Gister was de opening van de Kinderboekenweek. Binnenkort komen er opa's en oma's in de klas voorlezen. Wilt u nog denken aan de foto's van de kinderen met hun opa's en oma's en deze mee naar school geven of mailen naar Juf Marcella, Juf Cindy, Juf Emel, Juf Jennifer? Wij kunnen dan een mooie collage maken. 

Als er nog opa's en oma's zijn die nog een keertje extra willen komen voorlezen zijn zij van harte welkom, neem even contact op om een afspraak te maken.

Nog 1 week en dan is het weer herfstvakantie. Mocht u nog leuke tips zoeken neem dan een kijkje op de volgende site: De betovering.

Woensdag 14 september

INLOGCODE VOOR WWW.BLOON.NL

 

Beste ouders,

Vandaag hebben de kinderen een klein briefje (in hun schrift) meegekregen met daarop een inlogcode voor het computerprogramma "BLOON". Met dit programma kan uw zoon of dochter de spellingswoordjes, die wij in de klas behandelen en toetsen, op een leuke manier als huiswerk oefenen. De kinderen zullen ook in de klas met dit programma gaan werken als extra oefening.

 

 

 

 

 

Donderdag 8 september

HELP- HELP- HELP- HELP!

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken bij het niveaulezen!  Het gaat om maandag 13.00 uur - 13.30 uur en donderdag 13.00 -13.30 uur.

Vind u het leuk om te komen helpen, stuur dan een mailtje of geef het aan op het strookje dat de kinderen morgen mee naar huis krijgen. Alvast bedankt!

Vandaag hebben de kinderen geoefend met het alfabet. Het blad dat zij gemaakt hebben mag thuis op een plek worden opgehangen waar het kind regelmatig kijkt (w.c., bij het bed, de snoepkast :-) ) Dit maakt het onthouden makkelijker.

Ook hebben de kinderen geleerd om een 2 dimensionale tekening te maken van een huis, het viel niet mee maar het is gelukt! Bekijk de resultaten in het fotoalbum Mijn huis.

 

Maandag 5 september 

We zijn inmiddels al twee weken aan de slag in ons knusse lokaal. Het was de eerste morgen een kleine speurtocht om het lokaal te vinden, maar uiteindelijk is het iedereen gelukt! Op maandag heeft iedereen uitgebreid over zijn/ haar vakantie kunnen vertellen en dinsdag zijn we hard aan het werk gegaan.

 

Het duurt nog een maand maar de Kinderboekenweek komt er weer aan! Het thema van dit jaar is: opa's en oma's onder het motto "Voor altijd jong". Wij zouden het leuk vinden als er iedere dag opa's en oma's zijn die willen komen voorlezen in onze klas. Tijdens de informatieavond zijn de uitnodigingen voor de opa's/ oma's uitgedeeld zodat zij al een plekje in hun agenda kunnen reserveren.

Ook vragen wij u foto's van uw kind met de opa's/ oma's mee naar school te geven, hier zullen we een mooie collage van gaan maken.

Er is ook een lied geschreven speciaal voor de Kinderboekenweek en gezongen door kinderen voor kinderen. Klik op de foto om naar het liedje te gaan op youtube.

 

 

Tijdens de verkeersles zijn we bezig met: Hoe steek je over? De kinderen hebben geleerd dat ze eerst naar links, dan naar rechts en dan nog een keer naar links moeten kijken. Vervolgens kunnen zij dan veilig oversteken.

Ook hebben zij geleerd dat als je tussen auto's moet oversteken, je eerst checkt of er een bestuurder in de auto zit. Vervolgens herhaal je dan het links, rechts, links kijkritueel en steek je veilig over.

Klik hier om het oversteken nog een keertje te oefenen.

Klik hier voor extra informatie bij het oversteken bij voetgangerslichten.

Klik hier voor extra informatie bij het oversteken bij een kruispunt.