Groep BBB 2017-2018

 

Welkom op de site van groep BB B

In groep BBB zitten de volgende kinderen: Jorianne, Priscilla, Divano, Femke, Priscilla, Nora, Matthew, Destin, Mounir, Ikar, Tugra, Nilla en Max

 

Op deze pagina zullen wij over allerlei dingen op school verslag doen. 

Toetsen/ Huiswerk

dinsdag 21 november: nieuwsbegrip toets 

vrijdag 24 november: woordenschat H6.7 en 6.8 (lijsten meegegeven en in agenda gezet)

vrijdag 24 november: rekenen werkblad af (voor de leerlingen uit groep 6.5 en 5.10)

November 2017:

Wat vliegen de weken toch voorbij... Dit weekend komt Sinterklaas weer aan in Nederland... De afgelopen weken hebben we heel veel gedaan en hard gewerkt. We hebben ook een leerling erbij in de klas, Nilla. Ze hoort er al helemaal bij. Het ritme zit er nu lekker in en de leerlingen zijn goed gewend hoe de ochtenden gaan, eerst rekenen, dan taal en dan andere vakken in de middag zoals natuur, aardrijkskunde, begrijpend lezen of gym. De leerlingen hebben nu bijna allemaal een laptop waarop ze kunnen werken. Nog niet alle vakken kunnen erop verwerkt worden, maar werken in een schrift is af en toe ook best fijn. Over een tijdje gaan we starten met onze nieuwe taalmethode 'Taal op Maat'. Eerst moeten we boek 5 en boek 6 uithebben, dus dat duurt nog wel een tijdje. 

En wat zijn onze kinderen creatief! Ze maken hele gave en mooie kunstwerken op vrijdagmiddag. Zo hebben ze al hun eigen versie van 'De Schreeuw' gemaakt en spinnen met hun eigen hoofd erop in het kader van de Kinderboekenweek. Brrrr eng! Nu kunnen we weer aan de slag met Sint en daarna Kerst. Altijd gezellige weken en ook drukke weken in het schooljaar. We hebben er zin in!

Groetjes,

Lida, Imke en Emel

 

Augustus 2017:

De vakantie is voorbij en we zijn weer begonnen! Wat een enthousiaste vakantieverhalen hebben we allemaal gehoord van jullie. De eerste schoolweek zit er alweer op. Op deze website zullen we af en toe verslag doen van wat er in de klas gebeurt en waar we mee bezig zijn. Deze week zijn we alweer gestart met rekenen, spelling, taal en ook andere vakken. We hebben er heel veel zin in om er samen met de kinderen een fantastisch, gezellig, bijzonder en leerzaam jaar van te maken! 

Groetjes van Lida, Imke en Emel

 

HUISWERK

 

  • 10 minuten per dag lezen, uit een lees- of informatieboek (of iets anders wat je leuk vindt om te lezen) en graag voorlezen aan je ouders, broer, zus, vrienden, vriendinnen, Oma, Opa... 
  • Spelling: de woordjes die je opkrijgt, die kun je ook oefenen op BLOON www.bloon.nl
  • woordenschat: de lijsten met woorden die je meekrijgt thuis oefenen
  • rekenen: de tafels op bijvoorbeeld www.tafeltjesleren.nl
  • www.gynzykids.com, inloggen (inlogcode in de huiswerkmap geplakt) en daar staat huiswerk klaar!
  • Op www.leskompas.nl staan allerlei handig vakken en oefeningen. Het wachtwoord hebben de ouders per mail ontvangen. Rechtsonderin kan je de groep waar je inzit selecteren. Bovenin staan alle vakken.