Groep 1-2b 2017-2018

 

Welkom op de pagina van groep 1-2b!!

Wij zijn een hele gezellig groep met 9 kinderen en 4 juffen (Patricia, Jose, Petra en Sanne. In de klas hebben we ook een vis, mama en 3 hele lieve knuffels. Billie, Puck en Jip horen echt bij de klas. Jip komt ieder weekend bij iemand uit de  groep logeren. Op maandag horen wij graag wat zij samen hebben beleefd. We werken 4 tot 6 weken aan een thema. Alle lessen proberen we dan aan dat thema te koppelen. Op de site kunt u zien wat wij dit thema oefenen. Gedurende deze weken komen er steeds meer foto`s op de site. Dan kunt u zien wat wij allemaal hebben beleefd. Ook kunt u hier links vinden naar handige sites.

Veel plezier met het bekijken van onze pagina.

Liefs,

Senna, Thomas, Ravv, Noor,  Floris, Zayd, Dana, Jannick, Yassine, Patricia, Petra, Jose en Sanne

 

April 2018:

Door omstandigheden is het alweer enige tijd geleden dat er iets op de site is geplaatst. In de tussentijd is er veel gebeurd. Leuke en minder leuke gebeurtenissen. Nu genieten we allemaal van een heerlijke meivakantie en kunnen we er daarna weer fris tegen aan.

Na de vakantie starten we met het thema reizen. Alweer het laatste thema van dit jaar. Van de afgelopen thema`s van januari t/m nu zijn de foto`s op de site geplaatst. Zodat jullie ze weer kunnen bekijken. Er zitten hele leuke foto`s tussen. Veel plezier met het bekijken van de foto`s.

November 2017:

Wat was het gezellig met Sinterklaas en de pieten in de klas! De Sint en Pieten hadden het maar druk. Ze moesten cadeautjes kopen die samen niet duurder mochten zijn dan 10 euro. Ze moesten dus goed kijken of ze genoeg geld hadden om de cadeautjes te kunnen kopen. Het lezen van de lijstjes was soms nog best wel lastig. Sommigen hadden er rijmpjes van gemaakt. Het inpakken van de cadeautjes was ook een klus. Want er was geen inpakpapier dus dat moest gemaakt worden. En hoe groot moest je papier zijn. Soms was het papier te klein en moest je het opnieuw knippen. Sommige pieten gingen brieven terug schrijven aan de kinderen. Natuurlijk moesten er ook kruidnoten en pepernoten gebakken worden. Niet van het deeg snoepen is dan echt wel lastig als het zo lekker ruikt! Rommelpiet kwam ook nog langs dit jaar. Wat had hij een rommel gemaakt! Gelukkig konden de andere pieten en Sinterklaas goed opruimen. Na een groot feest op 5 december was het weer tijd voor Sinterklaas en Pieten om naar Spanje te gaan. Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten!

     

Oktober 2017:

Wat hebben we een mazzel gehad met het weer tijdens de herfstwandeling. Het was een hele gezellige dag in het Zuiderpark. We hebben nog best veel herfstvruchten en mooie bladeren gevonden. We hebben zelfs mooie paddenstoelen gevonden. De kinderen wilden heel graag een heksenhutje en een eekhoorn zien, maar helaas is dat niet gelukt. Wel hebben we nog lekker in de speeltuin gespeeld en natuurlijk een blaadjes "gevecht" gehouden.

Buiten beginnen de blaadjes te vallen en wordt het steeds een beetje kouder. Tijd dus voor het thema herfst! Vandaag is de kinderboekenweek geopend. Het thema is griezelen. Wij combineren de herfst met het thema toveren/heksen. In de klas hebben we een bos gemaakt. Er staat een heksenhuisje en een kabouterhuisje. Dit thema gaan we verder met waar we het vorige thema ook aan hebben gewerkt. We oefenen het rijmen, de lettergrepen, tellen, vormen herkennen in de ruimte, de cijfersymbolen en verschillende rekenbegrippen. In de klas zijn de kinderen al lekkere herfstsoepjes en toverdrankjes aan het maken. daarvoor moeten ze recepten maken en lezen. Is nog best een hele klus, want als je het verkeerd doet heb je geen lekkere soep of verander je opeens in iets heel anders! 

  

September 2017:

Het eerste thema van dit jaar is "ik en mijn vriendje". We oefenen de namen van de verschillende lichaamsdelen en waar ze zitten aan ons lijf. We verdelen allemaal woorden en namen in lettergrepen. Best heel lastig. We hebben geleerd dat juf Patrica en Jamielah toch echt de meeste lettergrepen hebben, wel 3! We zijn heel veel bezig met de vormen. Waar zien we welke vormen terug in de klas, maar we hebben ook vormenvriendjes gemaakt. Het rechthoek en het vierkant is wel moeilijk uit elkaar houden. Maar we hebben ontdekt dat het rechthoek wel 4 hoeken heeft, maar langer is dan het vierkant en alle zijden zijn niet even lang. De cijfersymbolen (t/m 12) herkennen en koppelen aan het juiste aantal is nog best wel lastig. Maar ze zijn zo goed aan het oefenen dat het steeds beter gaat. Jezelf dobbelen vinden ze ook wel erg leuk om te doen. Want wie heeft dit keer als eerste zijn hele lijf gedobbeld. We hebben ons zelf gemeten met de rekenstokken en gekeken wie van de klas het langste was en wie de kortste. Floris was echt de langste hij is wel 13 stukjes (van de rekenstokken) lang! Puck was toch echt de kortste. Hij is 3 stukjes lang.

 

Links naar leerzame sites:

Rijmen:                                          Welke 2 woorden rijmen?

Kleuren, vormen en begrippen:     Kleuren, vormen en begrippen.

Prentenboeken:                             Voorgelezen prentenboeken.

Liedje kinderboekenweek 2017:   Gruwelijk eng, liedje kinderboekenweek 2017

Dansje, kinderboekenweek 2017: Dansje, kinderboekenweek 2017